Viimeksi päivitetty 22.8.2022.

Harjavallan kaupungin tiedotteet:

Muita tiedotteita:

Yrittäjille:

Yksinyrittäjän korona-avustushaku uusi_pienennetty

Ajankohtaiset tiedot koronatilanteesta

Koronavirukseen liittyvät tilannearviot, suositukset ja määräykset muuttuvat tällä hetkellä nopeasti.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tekee tilannearvion ja antaa alueelliset suositukset STM:n ohjeiden mukaisesti viikoittain. Työryhmässä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajana toimii Satasairaalan johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja tilannearvion ajankohtaisesta epidemiatilanteesta tekee Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Tilannearvio ja suositukset päivitetään Satasairaalan verkkosivuille https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19 kokouspäivänä (tavallisesti torstaisin) noin kello 17.

Sivuilta löytyy linkki voimassa oleviin alueellisiin suosituksiin: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset.

Harjavallan kaupunki noudattaa Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksia ja alueellisia suosituksia.

Harjavallan koronajohtoryhmä

Jos sairastut tai läheisesi sairastuu

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa.

Suurin osa sairastuneista saa vain lievän taudin. Lääkärin tekemää taudinmääritystä ei aina tarvita, sillä lievä tauti paranee kotihoidossa viikossa tai parissa.

Jos oireesi ovat lievät etkä kuulu riskiryhmään, lepää ja sairasta rauhassa kotona, kunnes oireesi ovat loppuneet. Lieviä oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume. Vältä sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Koronavirustaudin kotihoito-ohjeissa on toimintaohjeita, jos olet itse sairaana tai hoidat sairastunutta läheistäsi. Annamme myös vinkkejä tartuntariskin pienentämiseen sekä kodin puhtaanapitoon.
Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon

Soita terveyskeskukseen, jos sinulle tai läheisellesi tulee vakavia oireita kuten hengenahdistusta ja yleistila heikkenee.

Riskiryhmään kuuluvien tulee ottaa muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. Jos kuulut riskiryhmään, soita pikaisesti terveyskeskukseen, jos

  • sinulle nousee äkillinen kuume (yli 38 astetta tai yli) ja
  • tautiin liittyy kurkkukipua ja/tai yskää.

Ota aina ensimmäiseksi yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Vakavien oireiden ilmaantuessa soita heti omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.
Koronavirustauti: Milloin on hakeuduttava hoitoon

Lue lisää koronavirus COVID-19-taudista

(Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivut)

Koronavirusepäilyn hoito alkaa puhelinsoitolla

Terveysasemien sisäänkäynnit ovat auki, mutta jos sinulla on kuumetta, flunssaa tai muita hengitystieoireita, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä terveysasemalle, niin saat toimintaohjeet, miten ja missä hoitosi tapahtuu.


Hengitystieoireisten vastaanotto

Jos sinulla on hengitystieoireita, älä tule vastaanotolle. Ota yhteys puhelimitse oman kuntasi terveysasemalle: Harjavalta 02 677 3922, Kokemäki 02 677 3361, Nakkila 02 677 3444. Hengitystieoireiset potilaat ohjataan erilliselle vastaanotolle (katso kartta) puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella.

Mikäli koet oireiden vaikeutumista etkä tunne pärjääväsi kotona, ota ensisijaisesti puhelimitse yhteys Harjavallan terveysasemalle lääkärinvastaanottoon puh. 02 677 3705 (arkisin klo 8–21).

Terveysasemiemme aukioloaikojen ulkopuolella (arkisin 21–08 sekä viikonloppuisin) ota yhteyttä Satasairaalan päivystykseen (puh. 116 117).


Ensiapu

Ensiavun vastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille, kiireellistä hoitoa vaativille potilaille, pois lukien hengitystieoireiset. Puh. 02 677 3705 arkisin klo 8–21.

Aatto- ja pyhäpäivinä sekä öisin päivystys kiireellistä hoitoa vaativille asiakkaille on Satakunnan keskussairaalan yhteispäivystyksessä (Sairaalantie 3, Pori) puh. 116 117.

(Lähde: Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän tiedote 16.9.2020)

Koronarokotukset

Lue lisää Kessoten sivulta: Koronarokotukset

Koronavirusnäytteenotto

Lue lisää Kessoten sivulta Koronavirusnäytteenotto

Lisätietoa: