Tervetuloa Emil Cedercreutzin museon Tapahtumat-sivulle!

Emil Cedercreutzin museossa paikan päällä järjestettävä tapahtumatuotanto on toistaiseksi keskeytetty. Museo järjestää tapahtumia ainoastaan etänä internetin kautta. Etätapahtumista tiedotetaan museon verkkosivujen Tapahtumat-alasivulla sekä museon sosiaalisen median kanavissa.

Tietoa koronaviruksen ehkäisemiseksi tehdyistä turvallisuusohjeistamme, erityisjärjestelyistä ja muutoksista toiminnassamme voi lukea museon Turvallisuusohjeet-verkkosivulla.

ETÄOPASTUKSET RAKAS MARTTA -NÄYTTELYYN

Tiistaina 30.3.2021 ja 13.4.2021 klo 18.00-19.30
Microsoft Teams-ympäristössä

 

Osallistu virtuaaliselle opastuskierrokselle Emil Cedercreutzin museon Rakas Martta -näyttelyyn!

Oppaana toimii nukkeasiantuntija, Martta-nukkejen kerääjä Teija Ruuhikorpi-Mäki. Emil Cedercreutzin museossa 25.4.2021 saakka esillä oleva näyttely ”Rakas Martta – Elämäni nukke” on kiinnostava tutkimusmatka nukkejen ainutlaatuiseen historiaan. Näyttelyssä esillä on noin 40 nukkea Ruuhikorpi-Mäen kokoelmasta. Etäopastuksessa esitellään näyttelyn nukkeja yksitellen ja aihepiireittäin sekä tutustutaan niiden tarinoihin ja historiaan. Opastuksen lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä aiheesta. Etäopastuksen järjestää Porin seudun kansalaisopisto yhteistyössä Emil Cedercreutzin museon ja Porin Videotuen kanssa.

Etäopastus toteutetaan Microsoft Teams -ympäristössä. Opastukseen osallistumiseen riittää, että sinulla on toimiva nettiyhteys ja Internet-selain joko tietokoneessasi, tabletissasi tai älypuhelimessasi. Selaimista toimivat Mozilla Firefox ja Google Chrome.

Hinta ja ilmoittautumisohjeet:

– Osallistumismaksu 10 €/hlö.
– Osallistujamaksimi 20 hlöä / opastus.
– Ilmoittaudu Porin seudun kansalaisopiston sivuilla www.pori.fi/kansalaisopisto viimeistään viikkoa ennen opastusta. Kurssitunnukset 12490K ja 12492K.
– Etäopastus toteutetaan Microsoft Teams -ympäristössä.
– Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse lisätietoa, ohjeet maksamiseen ja linkin, jolla opastukseen voi kirjautua.

Tervetuloa mukaan!

Rakas Martta -näyttelyn etäopastusmainos.

Etäluento:
LUMEN JA JÄÄN VALTAKUNTA – MAALAUKSIA, SATELLIITTIKUVIA JA MITTAUKSIA KRYOSFÄÄRIN TILASTA

Lauantaina 27.3.2021 klo 14.00-15.30
Microsoft Teams -ympäristössä

 

Lauantaina 27.3.2021 klo 14.00-15.30 Emil Cedercreutzin museo järjestää verkossa maksuttoman yleisöluennon, jonka aiheena ovat Itämeren ja Pohjoisen jäämeren muutokset. Luennon pitää Ilmatieteenlaitoksen tutkimusprofessori Jari Haapala. Luento on Emil Cedercreutzin museossa 23.2.-25.4.2021 avoinna olevan Espoon Taiteilijakillan näyttelyn VUO oheistapahtuma.

Maapallon ilmastojärjestelmä – ilmakehä, meret, järvet, joet ja jäätiköt – ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Fysikaalisesti vuorovaikutusta kuvataan yhtälöillä, joiden perusteella arvioidaan energian tai aineen vuota. Kasvihuonekaasujen pitoisuuden lisääntymisen johdosta ilmakehä kerää yhä enemmän lämpöenergiaa, jonka vaikutuksesta maapallon lumen ja jään määrä on selvästi vähentynyt.

Luento perehdyttää kuulijan muutoksiin, joita on tapahtunut Itämeren ja Pohjoisen jäämeren alueella viime vuosikymmeninä. Luento kiinnittää samalla huomiota myös siihen, miten kuvalliset havainnot auttavat tutkijaa ymmärtämään ilmiöiden fysikaalista taustaa. Luennon tausta on tieteellinen, mutta luennoitsija avaa aihetta yleisölle myös Espoon Taiteilijakillan VUO-näyttelyn ilmastoaiheeseen liittyvässä kontekstissa. Yleisö pääsee näkemään muun muassa esimerkkejä luennoitsijalle merkityksellisistä ja aiheeseen liittyvistä maalauksista näyttelyssä. Luennon lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella heränneistä ajatuksista.

Luento järjestetään etäluentona Microsoft Teams -ympäristössä. Luennolle voi osallistua ilmoittautumalla 23.3. mennessä Emil Cedercreutzin museoon puh. 044-432 5345 tai sähköpostitse cedercreutzin.museo@harjavalta.fi. Ilmoittautuneet saavat ennen luentoa sähköpostiinsa linkin, jolla luennolle voi liittyä omalta laitteelta. Koronavirustilanteen vuoksi tapahtumaa ei järjestetä ollenkaan paikan päällä museolla, vaan ainoastaan verkon kautta etäluentona.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kulttuuritorstai-luento:
ROCK ON RAJATON RIEMU – SATAKUNNASSAKIN

Torstaina 15.4.2021 18.00-19.30
Emil Cedercreutzin museossa

Huom! Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Kulttuuritorstai-luento ”Rock on rajaton riemu – Satakunnassakin” on valitettavasti peruutettu. Pahoittelemme peruutuksesta asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Harjavallan Akvarellikesän verkkokurssi:
VALON JA VARJON LEIKKIÄ VIRTUAALISESTI

Lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.4.2021 klo 10-14
Google Meets -ympäristössä

 

Harjavallan Akvarellikesän pitkäaikaiset yhteistyötahot Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, Harjavallan Seudun Taideseura ry, Sataopisto ja Emil Cedercreutzin museo järjestävät lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.4.2021 klo 10-14 verkkokurssin ”Valon ja varjon leikkiä virtuaalisesti”. Verkkokurssin opettajana toimii akvarellitaiteilija Mika Törönen.

Virtuaalinen akvarellimaalauskurssi toteutetaan verkossa Google Meets -ympäristössä. Kurssin osallistumismaksu on 20 €/hlö. Verkkokurssi on tarkoitettu kaiken tasoisille akvarellitaiteilijoille aloittelijoista mestareihin.

Ilmoittautuminen:

  • Ilmoittaudu kurssille Sataopiston sivuilla opistopalvelut.fi/sataopisto. Kurssin numero: 1130314.
  • Maksa ilmoittautumisen jälkeen osallistumismaksu 20€ Harjavallan Seudun Taideseuran tilille FI19 5037 0540 2077 56.
  • Ilmoittautuminen kurssille alkaa 12.3.2021 ja päättyy 19.4.2021.
  • Kurssille otetaan 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Opettaja lähettää ilmoittautuneille sähköpostitse lisätietoa ja linkin, jolla kurssille pääsee kirjautumaan omalta laitteelta.

Joka toisena kesänä Emil Cedercreutzin museossa järjestettävä Harjavallan Akvarellibiennaali -näyttely järjestetään seuraavan kerran vuonna 2022 teemalla VALON JA VARJON LEIKKI. Mukaan näyttelyyn jurytetään töitä vuosien 2019, 2021 ja 2022 Harjavallan Akvarellikesän kursseilta sekä 1.-2.8.2020 järjestystä verkkokurssista.

Myös ”Valon ja varjon leikkiä virtuaalisesti” -verkkokurssilla 24.-25.4.2021 syntyneet teokset voivat osallistua tulevan biennaalinäyttelyn jurytykseen. Osallistujille toimitetaan erikseen ohjeet jurytykseen osallistumiseen.

Tervetuloa verkkokurssille!

Verkkokurssin mainoskuva.