Rannalla, Emil Cedercreutz, 1920. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Rannalla, Emil Cedercreutz, 1920. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Rannalla

Emil Cedercreutz, 1920

Emil Cedercreutzin museo on esitellyt viime ja tämän vuoden aikana kuukauden esine -sarjassaan veistoksia ja muita mielenkiintoisia yksityiskohtia museon alueen veistospuistosta ja ympäristöstä. Museon alueelle rakentumassa olevan veistospuiston tarkoituksena on tuoda monipuolisen kuvanveistäjän kauneimpia ja onnistuneimpia teoksia kävijöiden nähtäville museon luonnonkauniissa joenrantamaisemassa.

Veistospuiston uusin teos pystytettiin paikkaansa loppukesällä 2016. Pronssiin valettu Rannalla-veistos kuvaa paikalleen seisahtunutta ja eteenpäin katsovaa tukinuittajaa. Veistos ilman kivijalustaansa on kooltaan 183 x 56 x 65 cm. Tukinuittajaan pääset lähempää tutustumaan museon alueen metsätiellä, jossa veistos katselee kohti Kokemäenjokea.

Rannalla-veistos sekä muut puistoon pystytetyt teokset pääset näkemään museokäyntisi yhteydessä, mutta lisäksi voit tutustua niihin myös museon verkkosivuilla tästä linkistä.

Tervetuloa Emil Cedercreutzin museoon!

 

Lähteinä käytetty:

Kava, Ritva (2008). Työn jälkeen. Emil Cedercreutzin kuvanveistotuotantoa. Kustantaja: Emil Cedercreutzin säätiö. Emil Cedercreutzin museon näyttelyluettelo 12. s. 36-37.

Emil Cedercreutzin museon arkisto.