Kotiseutuyhdistys Harjulan Kilta ry

Harjulan Kilta ry on vuonna 1952 perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Emil Cedercreutzin museon ystäväyhdistyksenä. Harjulan Killan toiminnan tarkoituksena on herättää mielenkiintoa ja harrastusta Harjavallan seudun historiaan ja kotiseudun kehittämiseen sekä työskennellä kotiseudun arvokkaan perinteen esiintuomiseksi ja vaalimiseksi. Tarkoituksena on myös löytää, esittää ja tukea toimenpiteitä Harjavallan luonnon suojelemiseksi.

Näitä päämääriä tukeakseen Harjulan Kilta järjestää erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä sekä julkaisee kotiseutukirjoja ja muistelulehteä Harjavaltalaismuistoja vuosikymmenten varrelta. Tapahtumista vuosittaisiksi ovat vakiintuneet kesäretki, Eino Leinon päivänä järjestettävä runoilta sekä joulurunoilta joulukuussa. Emil Cedercreutzin museon museokauppa ja kahvio ovat Harjulan Killan hoidossa.

Muistelupiiri on ollut osa Killan toimintaa vuodesta 2003 lähtien. Piiri kokoontuu talvikaudella noin kerran kuukaudessa.

Cedercreutzin museon ystäväyhdistyksenä Harjulan Kilta tukee mm. museon henkilökunnan opinto- ja virkistystoimintaa.

Harjulan Killan jäseneksi voit liittyä Emil Cedercreutzin museossa pyytämällä jäsenlomakkeen ja maksamalla vuosimaksun 10 €.

Kuvassa Harjulan Killan logo.