Kun apila kukkii, Emil Cedercreutz, 1912. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Kun apila kukkii

Emil Cedercreutz, 1912

Viime vuosina Emil Cedercreutzin museon ympäristöön on pystytetty useita pronssiin valettuja kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879–1949) veistoksia. Teokset ovat osa alueelle rakentuvaa veistospuistoa. Kokonaisuuden tarkoituksena on tuoda monipuolisen kuvanveistäjän kauneimpia ja onnistuneimpia teoksia kävijöiden nähtäville museon luonnonkauniissa joenrantamaisemassa. Valmistuessaan puisto tulee sisältämään noin kaksikymmentä Cedercreutzin veistosta ja samalla se muodostaa taiteilijan tuotantoa esittelevän ainutlaatuisen näyttelyn museon ympäristöön.

Emil Cedercreutzin museo on esitellyt osana kuukauden esine -sarjaansa veistospuistoon pystytettyjä teoksia. Viime vuonna veistospuisto sai kaksi uutta veistosta. Niistä toinen on Emil Cedercreutzin Kun apila kukkii ja se esitellään yleisölle tämän kuukauden esineenä. Veistos kuvaa maassa istuvaa naista, jonka päässä on apilankukkia. Veistos on valmistunut vuonna 1912 ja kooltaan se on 83 x 69 x 63 cm.

Koronaviruksen leviämisestä johtuvan tilanteen vuoksi Emil Cedercreutzin museo on suljettu yleisöltä toistaiseksi. Pääset tutustumaan puiston veistoksiin museon verkkosivuilla: https://www.harjavalta.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/nayttelyt/veistospuisto/.

 

Lähteinä käytetty:

Kava, Ritva (2008). Työn jälkeen. Emil Cedercreutzin kuvanveistotuotantoa. Kustantaja: Emil Cedercreutzin säätiö. Emil Cedercreutzin museon näyttelyluettelo 12. s. 40.

Emil Cedercreutzin museon arkisto.