Koira hevosen selässä

Emil Cedercreutz, 1946

Mukavaa pääsiäisen odotusta museon ystäville!

Kevät keikkuen tulevi – nyt vietetään jo maaliskuuta. Maaliskuun kuukauden esineeksi on valikoitunut pienikokoinen ja ehkä hauskakin veistos kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) tuotannosta. Kysymyksessä on teos Koira hevosen selässä, joka on valmistunut vuonna 1946.

Kuvan veistos on sinivihreäksi patinoitu kipsiveistos puisella jalustalla. Se esittää hevosta, jolla on laukkaava asento ja jonka turpa on taivutettuna kohti rintaa. Hevosen selässä on poikittaisessa asennossa koira. Työ kuuluu Emil Cedercreutzin sirkusaiheisiin veistoksiin, joita hänen tuotannossaan on useita. Taiteilija oli inspiroitunut sirkusaiheesta ja aihe näkyikin hänen veistostuotantonsa lisäksi myös hänen siluettitaiteessaan sekä kirjallisessa tuotannossa.

Tämän pienen veistoksen näet museokäynnilläsi Harjavallassa. Emil Cedercreutzin museo on talvikaudella avoinna ti, ke, su 12-16 ja to 12-18. Huom! Pääsiäisviikolla museo on avoinna ti-to 26.-28.3. klo 12-16 ja suljettu 29.3.-1.4.2024. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.

Emil Cedercreutz: Koira hevosen selässä, 1946. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

Emil Cedercreutz: Koira hevosen selässä, 1946. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.