Emil Cedercreutz, Sirkushevoset, 1922. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

Emil Cedercreutz, Sirkushevoset, 1922. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

Sirkushevoset

Emil Cedercreutz, 1922

Mukavaa elokuuta kuukauden esineen lukijoille!

Emil Cedercreutzin museossa on vielä reilun kuukauden yleisölle avoinna upea, monipuolinen ja laaja, kahteen saliin levittäytyvä kesänäyttely Tähtiloistoa maneesin reunalla – Matkalla suomalaisen sirkuksen maailmassa. Tänä kesänä museon kuukauden esine -sarja on esitellyt kesänäyttelyssä esillä olevaa esineistöä.

Elokuun kuukauden esine kuuluu kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) laajaan kuvanveistotuotantoon. Veistoksen aiheena ovat sirkushevoset ja työ on tehty vuonna 1922. Emil Cedercreutzin elämäntyössä sirkuksesta saatu innoitus ja inspiraatio olivat merkittävässä roolissa. Cedercreutz muun muassa kirjoitti ensimmäisen suomalaisen sirkusaiheisen kirjan Cirkusliv i Norden, joka julkaistiin vuonna 1946. Hänen veistos- ja siluettituotannossaan sirkusaihe esiintyy usein.

Tähtiloistoa maneesin reunalla -näyttelyssä voit tutustua tähän veistokseen ja muuhun mielenkiintoiseen esineistöön tarkemmin. Näyttely on avoinna 24.9. saakka, tervetuloa!

Emil Cedercreutzin museo on avoinna ti-pe ja su 11-18 ja la 11-16. Syyskuun alusta 1.9. alkaen museo siirtyy talvikauden aukioloaikoihin ja silloin museo on avoinna ti, ke, su 12-16 ja to 12-18.

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.