Ojankaivaja, Emil Cedercreutz, 1935. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Ojankaivaja, Emil Cedercreutz, 1935. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Ojankaivaja

Emil Cedercreutz, 1935

Viime vuosina Emil Cedercreutzin museon ympäristöön on pystytetty useita pronssiin valettuja kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879–1949) veistoksia. Teokset ovat osa alueelle rakentuvaa veistospuistoa. Kokonaisuuden tarkoituksena on tuoda monipuolisen kuvanveistäjän kauneimpia ja onnistuneimpia teoksia kävijöiden nähtäville museon luonnonkauniissa joenrantamaisemassa.

Emil Cedercreutzin museo on esitellyt kuukauden esine -sarjassaan veistospuistoon pystytettyjä teoksia. Heinäkuussa 2017 vuorossa oli komea hevosaiheinen veistos Sirkushevonen (1946), joka pystytettiin museon etupihan alueelle kesällä. Syyskuun kuukauden esineenä museo esittelee lukijoille veistospuiston toisen tämän kesän tulokkaan, joka on Emil Cedercreutzin maatyöaiheinen veistos Ojankaivaja. Miestä kaivuutyössään kuvaava veistos on valmistunut alun perin vuonna 1935. Veistos on pystytetty pronssiin valettuna museon alueella sijaitsevan Maahengen temppelin läheisyyteen. Teos ilman kivijalustaansa on kooltaan 107 x 30 x 52 cm.

Ojankaivajaan, Sirkushevoseen ja muihin veistospuiston teoksiin pääset tutustumaan museokäyntisi yhteydessä. Veistospuistosta on myös saatavilla maksuton kartta, joita on jaossa museon asiakaspalvelussa.

Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Kava, Ritva (2008). Työn jälkeen. Emil Cedercreutzin kuvanveistotuotantoa. Kustantaja: Emil Cedercreutzin säätiö. Emil Cedercreutzin museon näyttelyluettelo 12. s.130.

Emil Cedercreutzin museon arkisto.