Verkkojulkaisut

Tervetuloa tutustumaan tällä sivulla Emil Cedercreutzin museon verkkojulkaisuihin!

Sensitiva - Käsillä tekeminen ja käsittäminen

Nykytaiteen näyttely Sensitiva – Kommentteja kokoelmaan on esillä Emil Cedercreutzin museossa 28.5.2024-12.1.2025. Näyttelystä tuotettu verkkojulkaisu ”Sensitiva – Käsillä tekeminen ja käsittäminen” esittelee näyttelyn teoksia ja niiden taustaa. Julkaisun on kirjoittanut näyttelyn kuraattori Kalle Hamm.

Julkaisun teksti, kuvat ja taitto © Kalle Hamm.

Kohtaaminen - Encounter. Taiteilijoiden kirjoituksia taiteen tekemisestä, prosesseista ja kohtaamisista

Nykytaiteen näyttely Kohtaaminen – Encounter on esillä Emil Cedercreutzin museossa 28.2.-28.5.2023. Näyttelystä tuotettu verkkojulkaisu ”Kohtaaminen – Encounter. Taiteilijoiden kirjoituksia taiteen tekemisestä, prosesseista ja kohtaamisista” esittelee näyttelyn taiteilijoiden työtä ja taustaa. Julkaisun on toimittanut näyttelyn kuraattori Henry Merimaa.

Julkaisun sisältö ja kuvat © kirjoittajat, kuvaajat ja Emil Cedercreutzin museo.

Minimaailmat - Satakuntalaisia nukkekotiharrastajia -näyttelyn julkaisusarja "Tutkimusmatkalla minimaailmoissa"

Minimaailmat – Satakuntalaisia nukkekotiharrastajia -näyttely oli esillä Emil Cedercreutzin museossa 18.2.-11.10.2020. Osana näyttelyä museon somekanavissa ja verkkosivuilla julkaistiin tuolloin julkaisusarja Tutkimusmatkalla minimaailmoissa, joka esitteli näyttelyn nukkekotiharrastajat.

Tutkimusmatkalla minimaailmoissa -julkaisusarjan on toimittanut museoamanuenssi Satu Tenhonen yhteistyössä näyttelyn nukkekotiharrastajien kanssa. Julkaisun sisältö ja kuvat © kirjoittajat, kuvaajat ja Emil Cedercreutzin museo.

Materiaalisuus - maisemallisuus - maalaaminen

Ruoveden maisema -taiteilijasymposiumiin osallistui vuosina 2013–2016 Ruovedellä, Pekkalan kartanossa yhteensä parikymmentä taiteilijaa Suomesta, Saksasta ja Unkarista. Symposiumissa työskennellään paikassa, suorasta havainnosta ja ollaan yhdessä. Nykytaiteilijat kommentoivat kukin omalla työllään ulkoilmamaalauksen perinnettä ja tuottivat uusia teoksia.

Ruoveden maisema -näyttelyn verkkojulkaisu ”Materiaalisuus, maisemallisuus, maalaaminen”, toimittanut Tiina Lamminen, 2019. Julkaisun sisältö ja kuvat © Tiina Lamminen ja Ruoveden maisema -näyttelyn taiteilijat.