Emil Cedercreutzin kirjallista tuotantoa

Ihanaa kesäkuuta, museon ystävät!

Kesäkuun kuukauden esineenä Emil Cedercreutzin museo esittelee yleisölle yksityiskohdan kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin elämää esittelevästä ja hiljattain uudistetusta Elämänkerta-perusnäyttelystä museon alakerrassa. Kesäkuun kuukauden esine johdattaa lukijat kirjallisuuden ja siluettitaiteen maailmaan, sillä esittelyn kohteeksi on tällä kertaa valikoitunut näyttelyssä esillä oleva kokonaisuus Emil Cedercreutzin kirjallisuutta, joka sisältää hänen siluettikuvituksiaan.

Emil Cedercreutz kuuluu tunnetuimpien suomalaisten siluettitaiteilijoiden joukkoon. Nuori Emil leikkasi ensimmäiset siluettinsa jo lapsena, mutta siluettitaide muodostui hänelle rakkaaksi harrastukseksi ja myöhemmin myös työksi koko hänen elämänsä ajaksi. Taiteilija kuvitti siluetein omaa kirjallista tuotantoaan, mutta myös muiden kirjailijoiden teoksia ja aikakauslehtiä.

Voit tutustua tähän kirjallisuutta sisältävään vitriiniin museokäynnilläsi. Emil Cedercreutzin siluetteja on nähtävillä myös museon siluettinäyttelyssä. Museo on avoinna ti-pe ja su 11-18 ja la 11-16. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.

Kava, Ritva 1999 (1993). Emil Cedercreutz – Satakunnan eurooppalainen. Kuvanveistäjä kotiseutu- ja museomiehenä. Helsinki: Suomen Historiallinen Seura. 3. painos.

Vilppo, Marja-Liisa 1997 (1979). Emil Cedercreutz siluettitaiteilijana. Teoksessa: Venho, Tuulevi (toim.) 1997. ”Saatan sun omille maille”. Emil Cedercreutzin siluettikuvitusta Kalevalan jakeisiin. Emil Cedercreutzin museon näyttelyluettelo 11. Harjavalta: Emil Cedercreutzin museo. Uudistettu painos.

Emil Cedercreutzin kirjallista tuotantoa siluetein kuvitettuna. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

Emil Cedercreutzin kirjallista tuotantoa siluetein kuvitettuna. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.