Liikenneväylät

Katujen ja teiden suunnittelulla, rakentamisella ja ylläpidolla luodaan toimiva viihtyisä elinympäristö. Harjavallan kaupungin alueella teiden kunnossapito- ja hoitovastuu jakautuu kaupungin, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja yksityisteiden tiekuntien kesken.

Kaupungin vastuulla ovat pääasiassa asemakaava-alueiden kadut ja kevyen liikenteen väylät ja osa haja-asutusalueiden teistä. Hoidettavia liikenneväyliä on yli 170 kilometriä. Palautetta kaupungin katujen osalta voi antaa Harjavallan kaupungin teknisiin palveluihin.

 

ELY-keskus hoitaa kunnan alueen valtatiet ja maantiet sekä niiden yhteydessä olevat kevyen liikenteen väylät.

Liikenteen asiakaspalvelu  p. 02 9502 0600 ma–pe klo 9–16, neuvonta (pvm/mpm)

Sähköposti: liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

 

Fintrafficin Tienkäyttäjän linja, 24 h, p. 0200 2100

Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat akuutit tieliikennettä vaarantavat asiat valtion tieverkolla. Tällaisia akuutteja asioita ovat esimerkiksi tiellä oleva vesi tai tielle kaatunut puu, jotka estävät normaalin tienkäytön. Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, jolloin soittajan sijaintitieto välittyy puhelun mukana.

Palauteväylä.fi -sivustolla voi antaa palautetta tai tehdä ehdotuksia maanteihin, rata- ja vesiväyliin liittyen (valtion omistamat väylät).

Tiekunnat vastaavat yksityisteiden ylläpidosta itsenäisesti.

Yhteystiedot

sähköposti etunimi.sukunimi@harjavalta.fi

NimiPuhelinNimikeYksikkö
Tynjälä Jarmo044 432 5363työnjohtaja Kunnallistekniset palvelut
Ruski Arja044 432 5364puutarhuriKunnallistekniset palvelut