Kuva © Emil Cedercreutzin museo. Kuvassa Emil Cedercreutzin maalaus, Tuntemattoman naisen muotokuva.

Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

TUMMATUKKAISEN NAISEN MUOTOKUVA

Emil Cedercreutz, ajoittamaton

Hyvää uutta vuotta 2022 kaikille museon ystäville!

Emil Cedercreutzin museon kuukauden esine -sarja alkaa tänä vuonna ajankohtaisella yksityiskohdalla museon kokoelmista. Kyseessä on muotokuvamaalaus, jonka on tehnyt aikanaan museon perustaja, vapaaherra ja kuvanveistäjä Emil Cedercreutz (1879-1949).

Vuonna 1879 syntynyt Emil Cedercreutz tuli urallaan tunnetuksi kuvanveistäjänä, siluettitaiteilijana, kansatieteellisen kokoelman kerääjänä ja museonperustajana. Opinnoissaan taiteilija keskittyi kuvanveistoon ja opiskeli sitä Helsingissä, Brysselissä, Roomassa ja Pariisissa nuoruusvuosinaan. Monipuolinen taiteilija teki kuitenkin myös joitakin maalauksia, joista osa on jäänyt talteen museon kokoelmiin. Kuukauden esineenä oleva maalaus on näistä yksi.

Kuukauden esine on ajankohtainen, että se on tällä hetkellä esillä avoinna olevassa vaihtuvassa näyttelyssä ”Vuosisadan kokoelma – Museon taidevaraston kätköistä”. Upea näyttely on yleisölle avoinna 27. helmikuuta saakka. Siihen asti sinulla on siis mahdollisuus tulla ihailemaan tätä harvoin esillä olevaa työtä lähietäisyydeltä.

Emil Cedercreutzin museossa käytössä on useita toimenpiteitä, jotka parantavat museovierailun turvallisuutta korona-aikana. Voit tutustua ohjeisiin verkkosivuillamme: www.harjavalta.fi/museo/turvallisuusohjeet. Museon aukioloajat puolestaan löytyvät tältä sivulta: www.harjavalta.fi/museo/aukioloajat.

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.