Palvelut

Internet-tietokoneet
Asiakkaiden käytössä on viisi tietokonetta, joilla pääsee Internetiin.

 • Tuntikoneet 1-3: Kolme kaikenikäisille tarkoitettua konetta, joissa käyttöaika maksimissaan tunti. Näille koneille varataan aika palvelutiskiltä.
 • Tuntikone 4: Aikuisille ja opiskelijoille tarkoitettu kone, jossa myös tulostusmahdollisuus ja tekstinkäsittelyohjelmisto (Microsoft Office), käyttöaika maksimissaan tunti. Tämän koneen aika varataan palvelutiskiltä.
 • Tutkijanhuoneen tietokone: Aikuisille ja opiskelijoille tarkoitettu tutkijanhuoneen tietokone, jossa myös tulostus-, skannaus- ja värikopiointimahdollisuus sekä tekstinkäsittelyohjelmisto (Microsoft Office), käyttöaika maksimissaan kolme tuntia. Tämän koneen aika varataan palvelutiskiltä.

Wifi / WLAN
Kirjastossa on mahdollista käyttää omaa kannettavaa tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta ja kirjautua kaupungin langattomaan verkkoon. Kysy henkilökunnalta lisätietoja.

Aineistonhakukoneet
Kirjaston aineistotietokannan selaamiseen on yksi tietokone. Tällä tietokoneella voit kirjautua omilla verkkotunnuksillasi kirjaston tietokantaan, jossa voit selata ja uusia lainojasi sekä tehdä varauksia. Tiedonhakujen tekeminen ei edellytä sisäänkirjautumista tai verkkotunnuksia.

Lainausautomaatti
Asiakkaiden käytössä on lainausautomaatti. Lainausautomaatilla lainatessa tarvitset kirjastokortin ja salasanan (pin-koodin). Omatoimiaikana lainaaminen onnistuu ainoastaan automaattia käyttäen.

Kopiokone
Mustavalkoinen valokopiointi A4-koossa itsepalveluna. Kysy henkilökunnalta värillisistä ja A3-koon kopioista.

Mikrokortin lukulaite

Kirjastossa on mahdollista käyttää mikrokortin lukulaitetta. Laitetta käytetään tutkijanhuone 2:ssa (ns. hiljainen tila), joten laitteen käyttöön tarvitsee varata aika. Ajan voi varata joko kirjaston palvelutiskillä tai puhelimitse, p. 044 432 5338.

Kuulokkeet
Aikuisten ja opiskelijoiden tuntikoneella sekä tutkijanhuoneen tietokoneella on mahdollisuus käyttää kuulokkeita.

Varaa itsellesi aika digitukeen (maksimissaan 1 tunti) ja kerro aikaa varatessasi millaista tukea kaipaat. Kirjaston henkilökunta opastaa tietokoneen ja internetin käytössä omien taitojensa mukaan.

 • eri palvelujen käyttö internetissä
 • sähköpostit
 • Facebook ja muu sosiaalinen media
 • oman tabletin käyttö
 • oman kannettavan tietokoneen käyttö
 • oman älypuhelimen käyttö

Sähköiseen asiointiin (pankit, Kela, poliisi ym.) ei tietosuojan takia ole mahdollista saada opastusta. Lisätietoja: 044 432 5338

Kirjaston kotipalvelulla tarkoitetaan kirjojen tuomista asiakkaan kotiin. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu pääsääntöisesti sellaisille harjavaltalaisille, jotka eivät korkean iän vuoksi itse pääse asioimaan kirjastossa. Myös pitkäaikainen sairaus tai vamma voivat oikeuttaa kotipalvelun asiakkuuteen.

Miten kotipalveluasiakkaaksi pääsee?

Voitte ilmoittautua kotipalveluasiakkaaksi soittamalla kirjastoon.

044 432 5338 (kirjaston lainaustiski)

Ensimmäisen kotipalvelukäynnin yhteydessä keskustellaan siitä, millaisia kirjoja haluaisitte jatkossa lukea. Voitte esittää omia lainatoiveita tai kirjaston henkilökunta myös suosittelee mielellään kirjoja, joista arvelee teidän pitävän.

Aineisto toimitetaan teille kotiin pääsääntöisesti neljän viikon välein. Samalla huolehdimme myös aiemman aineiston palauttamisesta. Kotipalvelun asiakkaana käytössänne on kirjaston kauno- ja tietokirjallisuus sekä äänikirjat. Kirjastossa on myös isotekstisiä kirjoja, selkokirjoja sekä lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja.

Tervetuloa kotipalveluasiakkaaksi!

Jos kirjaston kokoelmissa ei ole tarvitsemaasi kirjaa tai se on lainassa, se voidaan varata sinulle lainattavaksi muusta kirjastosta, joko Harjavaltaan tai muuhun Satakirjastojen toimipisteeseen.

Varaukset Satakirjastojen aineistoon ovat maksuttomia (määräaikaan mennessä noutamattomasta varauksesta peritään 1 €).

Varauksen voi tehdä:

 • kirjastossa
 • puhelimitse: 044 432 5338
 • verkossa: www.satakirjastot.fi
 • sähköpostitse: harjavallan.kirjasto@harjavalta.fi

Varauksen saapuessa lähetetään saapumisilmoitus asiakkaan valinnan mukaan joko tekstiviestinä, sähköpostitse tai kirjeenä.

Varattu aineisto on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Asiakkaalla tulee olla lainausoikeus varausta noudettaessa. Jos varattua aineistoa ei noudeta määräaikaan mennessä, varaus puretaan ja asiakkaalta peritään 1 € maksu noutamattomasta varauksesta.

Kaukopalvelu

Satakirjastoista puuttuvaa aineistoa voidaan tilata asiakkaille lainattavaksi muista kirjastoista Suomesta tai tarvittaessa ulkomailta noudattaen kaukopalvelusääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja. Kaukopalveluasiakkaalla tulee olla lainausoikeus.

Kaukolainat Suomesta 8 €
Kaukolainat Pohjoismaista 15 €
Kaukolainat muualta ulkomailta 30 €

Kaukolainat Harjavallasta muille kirjastoille

 • Kaukolaina 15 €/kpl
 • Jäljennökset tai tulosteet 15 € / ensimmäiset 20 sivua ja seuraavat sivut 1 € / sivu

Kirjavinkkaustilaisuudet kouluryhmille
Tiedustelut ja varaukset:
lk 1-6, kirjastovirkailija Saila Kurri (saila.kurri@harjavalta.fi, 044 432 5341)
lk 7-9 ja lukio, kirjastonhoitaja (sij.) Kati Pipinen (kati.pipinen@harjavalta.fi, 044 432 5343)

Kirjavinkkausta aikuisille

Kirjavinkkausta on saatavilla myös aikuisryhmille. Vinkkaukset räätälöidään ryhmän toiveiden mukaisesti.

Tiedustelut ja varaukset:
kirjaston palvelutiski, puh. 044 432 5338

Kuulolaitteiden paristomyynti
Kirjaston lainaustiskillä on myytävänä kuulolaitteiden paristoja. Paristot ovat myynnissä Harjavallan Seudun Kuulo ry:n välityksellä.

Opiskelu-/työskentelytila
Tutkijanhuone 1 on opiskeluun ja työskentelyyn soveltuva tila, jossa on käytettävissä tietokone sekä mahdollisuus kopioida, skannata ja tulostaa. Ajan voi varata kolmeksi tunniksi / pv. Aika varataan palvelutiskiltä tai puhelimitse, p. 044 432 5338.

Hiljainen tila
Tutkijanhuone 2 on ns. hiljainen tila, joka on varattavissa esimerkiksi oman kannettavan tietokoneen käyttöä varten. Ajan voi varata kolmeksi tunniksi / pv. Aika varataan palvelutiskiltä tai puhelimitse, p. 044 432 5338.

Vaihtokirjahylly
Kirjaston ulko-ovien välittömässä läheisyydessä sijaitsee vaihtokirjahylly. Asiakkaat voivat tuoda hyllyyn omia hyväkuntoisia kirjojaan ja ottaa toisia kirjoja tilalle. Kirjat eivät kuulu kirjaston kokoelmiin, joten kirjat saa omaksi.

Eikö sopivaa lukemista löydy? Lukuopas auttaa löytämään hyvää lukemista. Täytä lomake niin kirjaston lukuopas ottaa sinuun yhteyttä.


  valmiin kirjalistan sähköpostiinikirjapaketin kirjastoonkeskustella lukuoppaan kanssa


  kirjauutuuksiakaunokirjallisuuttavanhempaa kirjallisuuttaelämäkertoja/muistelmiatietokirjoja


  romantiikkasotakirjathistoriajännitys/dekkaritkauhueräerotiikkanovellitfantasiascifi