Internet-tietokoneet
Asiakkaiden käytössä on viisi tietokonetta, joilla pääsee Internetiin.

 • Tuntikoneet 1-3: Kolme kaikenikäisille tarkoitettua konetta, joissa käyttöaika maksimissaan tunti.
 • Tuntikone 4: Aikuisille ja opiskelijoille tarkoitettu kone, jossa myös tulostusmahdollisuus ja tekstinkäsittelyohjelmisto (Microsoft Office), käyttöaika maksimissaan tunti.
 • Tutkijanhuoneen tietokone: Aikuisille ja opiskelijoille tarkoitettu tutkijanhuoneen tietokone, jossa myös tulostus-, skannaus- ja värikopiointimahdollisuus sekä tekstinkäsittelyohjelmisto (Microsoft Office), käyttöaika maksimissaan kolme tuntia.

Kaikille ajanvarausta vaativille koneille varataan aika lainaus- ja palautustiskiltä. Varaamiseen ei tarvitse kirjastokorttia.

Wifi / WLAN
Kirjastossa on mahdollista käyttää omaa kannettavaa tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta ja kirjautua kaupungin langattomaan verkkoon. Kysy henkilökunnalta lisätietoja.

Aineistonhakukoneet
Kirjaston aineistotietokannan selaamiseen on kaksi tietokonetta. Näillä tietokoneilla voit kirjautua omilla verkkotunnuksillasi kirjaston tietokantaan, jossa voit selata ja uusia lainojasi sekä tehdä varauksia. Tiedonhakujen tekeminen ei edellytä sisäänkirjautumista tai verkkotunnuksia.

Kopiokone
Mustavalkoinen valokopiointi A4- ja A3-ko’oissa itsepalveluna. Kysy henkilökunnalta värillisistä kopioista.

Faksi

Faksaaminen Suomeen on mahdollista, kysy henkilökunnalta.

Nintendo Wii -pelikone
Lapsille ja nuorille tarkoitettu pelikonsoli, jolla voi pelata kirjaston kokoelman lainattavissa olevia Wii-pelejä. Pelaamiseen tarvitsee kirjastokortin, jolle peli lainataan pelaamisen ajaksi. Kaksinpelimahdollisuus!

Kuulokkeet
Aikuisten ja opiskelijoiden tuntikoneella sekä tutkijanhuoneen tietokoneella on mahdollisuus käyttää kuulokkeita. Asiakkaiden käytössä on kahdet kuulokkeet, joita voi kysyä lainaus- ja palautustiskiltä.

Varaa itsellesi aika digitukeen (maksimissaan 1 tunti) ja kerro aikaa varatessasi millaista tukea kaipaat. Kirjaston henkilökunta opastaa tietokoneen ja internetin käytössä omien taitojensa mukaan (ei kuitenkaan teknisisssä ongelmissa).

 • eri palvelujen käyttö internetissä
 • sähköpostit
 • Facebook ja muu sosiaalinen media
 • oman tabletin käyttö
 • oman kannettavan tietokoneen käyttö
 • oman älypuhelimen käyttö

Pankkipalveluihin ei tietosuojan takia ole mahdollista saada opastusta. Lisätietoja: 044 432 5338

Kirjaston kotipalvelulla tarkoitetaan kirjojen tuomista asiakkaan kotiin. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu pääsääntöisesti sellaisille harjavaltalaisille, jotka eivät korkean iän vuoksi itse pääse asioimaan kirjastossa. Myös pitkäaikainen sairaus tai vamma voivat oikeuttaa kotipalvelun asiakkuuteen.

Miten kotipalveluasiakkaaksi pääsee?

Voitte ilmoittautua kotipalveluasiakkaaksi soittamalla kirjastoon.

044 432 5339 (kirjastonhoitaja Helena Viljanen) tai
044 432 5338 (kirjaston lainaustiski)

Ensimmäisen kotipalvelukäynnin yhteydessä keskustellaan siitä, millaisia kirjoja haluaisitte jatkossa lukea. Voitte esittää omia lainatoiveita tai kirjaston henkilökunta myös suosittelee mielellään kirjoja, joista arvelee teidän pitävän.

Aineisto toimitetaan teille kotiin pääsääntöisesti neljän viikon välein. Samalla huolehdimme myös aiemman aineiston palauttamisesta. Kotipalvelun asiakkaana käytössänne on kirjaston kauno- ja tietokirjallisuus sekä äänikirjat. Kirjastossa on myös isotekstisiä kirjoja, selkokirjoja sekä lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja.

Tervetuloa kotipalveluasiakkaaksi!

Eikö sopivaa lukemista löydy? Lukuopas auttaa löytämään hyvää lukemista. Täytä lomake niin kirjaston lukuopas ottaa sinuun yhteyttä.


valmiin kirjalistan sähköpostiinikirjapaketin kirjastoonkeskustella lukuoppaan kanssa


kirjauutuuksiakaunokirjallisuuttavanhempaa kirjallisuuttaelämäkertoja/muistelmiatietokirjoja


romantiikkasotakirjathistoriajännitys/dekkaritkauhueräerotiikkanovellitfantasiascifi

Kirjaston taidelainaamosta voit lainata ja ostaa kehystettyä ja ripustukseen valmista kuvataidetta. Voit tutustua taiteilijoihin ja teoksiin täällä.

Lainaussäännöt

 • Lainaajan pitää olla 18 vuotta täyttänyt ja ensimmäisellä lainauskerralla hänen pitää esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä ilmoittaa yhteystietonsa, jotka tallennetaan lainausjärjestelmään.
 • Lainausaika on 4 viikkoa kerrallaan ja lainaaja voi halutessaan uusia lainansa maksamalla seuraavan maksuerän etukäteen ennen eräpäivää. Uusinta pitää suorittaa kirjastossa henkilökohtaisesti.
 • Lainauskorvaus on 10 €/taideteos/kk ja se peritään etukäteen. Lainaussuhteen alkaessa peritään lisäksi 5 € toimistokuluja.
 • Lainaajalla voi olla lainassa kaksi taideteosta kerrallaan.
 • Jos lainaaja haluaa lunastaa lainaamansa taulun omakseen, hänen tästä työstä maksamansa lainakorvaukset vähennetään teoksen kauppahinnasta.
 • Lainaaja on velvollinen säilyttämään lainaamansa teoksen huolellisesti ja palauttamaan sen yhtä hyvässä kunnossa kuin lainattaessakin. Lainaaja myös vastaa teoksen vahingoittumisesta tai katoamisesta laina-aikana.
 • Lainaaja sitoutuu noudattamaan taidelainaamon lainaussääntöjä ja hän saa ne halutessaan kirjallisena mukaansa lainattaessa.

Jos kirjaston kokoelmissa ei ole tarvitsemaasi kirjaa tai se on lainassa, se voidaan varata sinulle lainattavaksi muusta kirjastosta, joko Harjavaltaan tai muuhun Satakirjastojen toimipisteeseen.

Varaukset Satakirjastojen aineistoon ovat maksuttomia (määräaikaan mennessä noutamattomasta varauksesta peritään 1 €).

Varauksen voi tehdä:

Varauksen saapuessa lähetetään saapumisilmoitus asiakkaan valinnan mukaan joko tekstiviestinä, sähköpostitse tai kirjeenä.

Varattu aineisto on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Asiakkaalla tulee olla lainausoikeus varausta noudettaessa. Jos varattua aineistoa ei noudeta määräaikaan mennessä, varaus puretaan ja asiakkaalta peritään 1 € maksu noutamattomasta varauksesta.

Kaukopalvelu

Satakirjastoista puuttuvaa aineistoa voidaan tilata asiakkaille lainattavaksi muista kirjastoista Suomesta tai tarvittaessa ulkomailta noudattaen kaukopalvelusääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja. Kaukopalveluasiakkaalla tulee olla lainausoikeus.

Kaukolainat Suomesta 8 €
Kaukolainat Pohjoismaista 15 €
Kaukolainat muualta ulkomailta 30 €

Kaukolainat Harjavallasta muille kirjastoille

 • Kaukolaina 15 €/kpl
 • Jäljennökset tai tulosteet 15 € / ensimmäiset 20 sivua ja seuraavat sivut 1 € / sivu

Käsikirjastoaineistoa, pääsääntöisesti kotiseutukokoelman aineistoa ja vanhaa huonokuntoista ainestoa ei kaukolainata.

Kirjavinkkaustilaisuudet kouluryhmille
Tiedustelut ja varaukset:
lk 1-6, kirjastovirkailija Saila Kurri (saila.kurri@harjavalta.fi, 044 432 5341)
lk 7-9, kirjasto- ja kulttuurijohtaja Satu Soppela-Hyle (satu.soppela-hyle@harjavalta.fi, 044 432 5337)
lukio, kirjasto- ja kulttuurijohtaja Satu Soppela-Hyle (satu.soppela-hyle@harjavalta.fi, 044 432 5337)

Kirjavinkkausta aikuisille

Kirjavinkkausta on saatavilla myös aikuisryhmille. Vinkkaukset räätälöidään ryhmän toiveiden mukaisesti.

Tiedustelut ja varaukset:
kirjasto- ja kulttuurijohtaja Satu Soppela-Hyle (satu.soppela-hyle@harjavalta.fi, 044 432 5337)

Kuulolaitteiden paristomyynti
Kirjaston lainaustiskillä on myytävänä kuulolaitteiden paristoja. Paristot ovat myynnissä Harjavallan Seudun Kuulo ry:n välityksellä.

Rauhallinen työskentelytila
Suljettava huone, joka on varattavissa esimerkiksi oman kannettavan tietokoneen käyttöä varten, kysy henkilökunnalta.

Vaihtokirjahylly
Kirjaston ulko-ovien välittömässä läheisyydessä sijaitsee vaihtokirjahylly. Asiakkaat voivat tuoda hyllyyn omia hyväkuntoisia kirjojaan ja ottaa toisia kirjoja tilalle. Kirjat eivät kuulu kirjaston kokoelmiin, joten kirjat saa omaksi.