Tulevat näyttelyt

RUOVEDEN MAISEMA
8.10.2019 – 12.1.2020 Emil Cedercreutzin museossa

Emil Cedercreutzin museolla lokakuussa 2019 avautuvan näyttelyn ja Ruoveden maisema -ryhmän tausta on Ruovedellä, Pekkalan kartanossa. Siellä toteutui vuosina 2014–2016 Ruoveden maisema -projekti.

Ruoveden maisema -projekti koostui erilaisista kuvataiteen sisällöistä, jotka oli suunnattu taidehistoriasta ja taiteesta kiinnostuneille, sekä harrastajille että ammattilaisille. Vuosittaisten seminaarien aiheita olivat kulttuurimaisema ja sen arvottaminen, Ruoveden taidehistoria ja väri taiteilijoiden teoksissa. Projektin sisällä syntyi useita taidenäyttelyitä. Kolmen vuoden aikana yhteensä kolmisenkymmentä nykytaiteilijaa työskenteli projektin symposiumeissa. He jatkoivat näin omalta osaltaan paikan traditiota, ulkoilmamaalauksen perinnettä Ruovedellä. Taiteilijat ovat myös jatkaneet yhteistä työskentelyään muun muassa Unkarissa.

Lokakuussa avautuvaan Emil Cedercreutzin museon näyttelyyn esille tulee teoksia Ruoveden maisema -projektin taiteilijoilta. Taiteilijat ovat Suomesta, Unkarista ja Saksasta. Näyttelyn kuvia voi tarkastella maiseman kuvaamisen, väri-ilmaisun ja työskentelyn materiaalisuuden näkökulmista sekä miettiä suoran havainnon merkitystä taiteelliselle työskentelylle. Näyttelystä on tulossa myös julkaisu.

Emil Cedercreutzin museon jälkeen taiteilijaryhmän seuraavat näyttelyt järjestetään Unkarissa Hódmezövásarhélyssä ja Tampereen taidemuseolla.

Näyttely on saanut rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Näyttelykuva on otettu Ruoveden Viljamakasiinista vuonna 2015. Kuvaaja: Jari Kuusenaho / Tampereen taidemuseo.

Hetkiä Harjavallan kaupungissa
ALASTON ÄÄNIMAISEMA
8.10.2019 – 12.1.2020 Emil Cedercreutzin museossa

Kuunteluteos Emil Cedercreutzin museon ala-aulassa on koostettu vuoden 2019 aikana järjestettyjen kuuntelukävelyiden dokumentoinneista sekä vuoden aikana muuten äänitetyistä äänistä Harjavallan alueella. Äänimaisema kokoaa arjen, työnteon ja tehtaan ääniä, sekä luonnonääniä yhteiseksi tunnelmaksi, unohtamatta jokea, eri vuodenaikoja tai säätiloja.

Kuvataiteilijat Kirsi Jaakkola ja Marjo Heino Kokkeli-hankkeesta ovat luoneet teokset osaksi kaupungin juhlavuotta. Harjavalta, mitä kuuluu?