Tulevat näyttelyt

12.2.-7.4.2019
Pirjo Hamm-Hakamäki – Elämisen jano

Kuvataiteilija Pirjo Hamm-Hakamäen vahvojen ja värikylläisten pastelli- ja öljymaalausten, tussipiirustuksien ja installaatioiden juuret ovat oman kokemisen kautta Italian renessanssissa, Katalonian kulttuurissa, idän mystiikassa, antiikin taruissa ja romanikulttuurin rikkaudessa.

Elämisen jano -näyttely tuo näiden teemojen lisäksi esille naisena olemisen riemun ja tuskan, jossa elämisen intohimo on taiteilijan työskentelyn perusta. Teokset ovat vahvasti tunteellisia taiteilijalle, jolle tunteet ovat elämän ydin ja äly työkalu niiden käsittelyssä. Luomistyössä Hamm-Hakamäelle myös tuoksu on yksi ilmaisukeino ja se esiintyy myös nyt avautuvassa näyttelyssä.

12.2.-7.4.2019
Kaisa Sovero – Ihmeellinen matkani

Kaisa Soveron vahvoissa ja värikylläisissä maalauksissa esiintyy monenlaisten aiheiden kirjo. Taiteilija kuvaa useissa töissään ruokakulttuuriin ja luontoon liittyviä teemoja. Töissä esiintyvät muun muassa kotipihan eläimet ja runsas, ornamentaalisesti kuvattu kasvillisuus, joiden taustana toimii puutarha ja luonto.

Tähän näyttelyyn valituissa teoksissa esille tulee myös kreikkalainen kulttuuri, joka kumpuaa Kaisa Soveron omakohtaisista kokemuksista ja hänen elämästään Kreikassa. Ihmeellinen matkani -näyttelyn teokset ovat akryylimaalauksia, mutta niiden lisäksi mukana on kaksi aplikaatiota. Taiteilijan maailmaa kävijälle avaavat myös Soveron omat runot, jotka hän on kuvittanut.

12.2.-7.4.2019
Annette Juusela – Rauha tälle huoneelle

Annette Juuselan näyttely Rauha tälle huoneelle perustuu kirjailija Kaari Utrion tutkimuksiin ja kirjoitettuun historiaan, sekä samalla toisaalta myös fiktiiviseen henkilökuvamaailmaan, jossa ihminen on keskiössä.

Juuselan näyttelyyn tulevien teosten henkilöhahmot kantavat mukanaan menneisyyttä, nykyisyyttä ja aavistuksen ikuisuutta.

Näyttely on kertomus kivusta, kuolemasta, voimasta, vallasta ja lopulta kaiken hajoamisesta. Se kuljettaa katsojaansa läpi pimeän keskiajan kohti nykyisyyden valoa ja toisaalta siihen rajallisuuden kipuun, jota meistä kukaan ei voi täysin hallita. Eletty elämä on antanut Juuselan taiteelle muodon: taiteen ilmaisuvoima kumpuaa suuresta heikkoudesta, hetkistä, jolloin kuolema on ollut vahvasti hänen elämässään läsnä.