Mikael Stanowsky, Merenrantamaisema ilta-auringossa, ajoittamaton. Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

MERENRANTAMAISEMA ILTA-AURINGOSSA

Mikael Stanowsky (1883 – 1935)

Emil Cedercreutzin museon kuukauden esine -sarja jatkuu helmikuussa ajankohtaisella teoksella museon kokolmista. Esittelyssä on Mikael Stanowskyn tunnelmallinen öljymaalaus, jossa kuvataan merenrantamaisemaa ilta-auringossa.

Kuukauden esineeksi valittu teos on sikäli ajankohtainen, että se on vielä 27.2. saakka esillä museon vaihtuvassa näyttelyssä ”Vuosisadan kokoelma – museon taidevaraston kätköistä”. Kaunis teos on päätynyt osaksi museon kokoelmia alunperin sen perustajan Emil Cedercreutzin aikana. Vuonna 1879 syntynyt Emil Cedercreutz tuli urallaan tunnetuksi kuvanveistäjänä, siluettitaiteilijana, kansatieteellisen kokoelman kerääjänä ja museonperustajana. Kaiken muun lisäksi monipuolinen taiteilija oli itsekin taiteen kerääjä ja hänelle kertyikin elämänsä aikana laaja kokoelma teoksia. Kuukauden esineenä oleva Stanowskyn teos kuuluu taiteilijan jäämistöön.

Vuosisadan kokoelma -näyttely on yleisölle avoinna enää pari viikkoa, 27. helmikuuta saakka. Siihen asti sinulla on siis mahdollisuus tulla ihailemaan tätä harvoin esillä olevaa työtä lähietäisyydeltä.

Emil Cedercreutzin museossa käytössä on useita toimenpiteitä, jotka parantavat museovierailun turvallisuutta korona-aikana. Voit tutustua ohjeisiin verkkosivuillamme: www.harjavalta.fi/museo/turvallisuusohjeet. Museon aukioloajat puolestaan löytyvät tältä sivulta: www.harjavalta.fi/museo/aukioloajat. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.