Emil Cedercreutz & taiteilijakoti Harjula

Jukka Relas, 2023

Aurinkoista syyskuuta kuukauden esineen lukijoille!

Kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) upea taiteilijakoti Harjula on Emil Cedercreutzin museon sielu ja sydän, ja monelle museokävijälle rakas paikka jo lapsuudesta. Nyt taiteilijakodin ystäviä todella hemmotellaan, sillä Harjulasta ja Emilin elämästä Harjavallassa on juuri ilmestynyt uusi, monipuolinen ja upea teos, jonka on kirjoittanut taidehistorioitsija Jukka Relas. Tässä kuussa Emil Cedercreutzin museolla onkin ilo esitellä yleisölle tämä teos syyskuun kuukauden esineenä. 

Runsaasti kuvitettu teos esittelee Harjulaa ympäristöineen sekä luo katsauksen Emil Cedercreutzin elämään taiteilijakodissa. Valokuvataiteilija Niclas Warius on ottanut valokuvat Harjulasta nykyasussaan, ja kirja on tehty yhteistyössä Emil Cedercreutzin Säätiön kanssa. Kirjan on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Parvs.

Kirjan voit ostaa Emil Cedercreutzin museon kaupasta hintaan 28,50€. Kirjaa on myynnissä myös kirjakaupoissa. Tutustu teokseen ja matkusta sen myötä toiseen aikaan ja paikkaan – taiteilijakoti Harjulan vuosiin ja Emilin elämään.

Emil Cedercreutzin museo on syyskuun alusta 1.9. alkaen avoinna ti, ke, su 12-16 ja to 12-18. Taiteilijakotiin pääset tutustumaan museokäyntisi yhteydessä opastetulla kierroksella. Tervetuloa!

Lähteinä käytetty:
Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.

Kansikuva uutuusteoksesta. Kirjan valokuvat taiteilijakodista nykyasussaan ja kirjan kansikuvan on ottanut valokuvataiteilija Niclas Warius.

Kansikuva uutuusteoksesta. Kirjan valokuvat taiteilijakodista nykyasussaan ja kirjan kansikuvan on ottanut valokuvataiteilija Niclas Warius.