Kuvassa Emil Cedercreutzin Seitsemän veljestä -aiheinen siluettisarja. Kuva: Emil Cedercreutzin museo

Kuvassa Emil Cedercreutzin Seitsemän veljestä -aiheinen siluettisarja. Kuva: Emil Cedercreutzin museo

Seitsemän veljestä -aiheinen siluettisarja

Emil Cedercreutz, 1923

Hyvää alkanutta kesäaikaa museon ystäville!

Museolla on tänä keväänä uudistettu kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) elämästä kertovaa Elämänkerta-perusnäyttelyä. Näyttely ei vielä ole valmis ja se rakentuu pala palalta. Voit seurata siellä tapahtuvia toimenpiteitä museokäyntisi yhteydessä ja museon somekanavista.

Toukokuun esine löytyy Elämänkerta-näyttelyssä olevan suuren ryijyn läheisyydestä. Kyseessä ovat Emil Cedercreutzin leikkaamat kolme suurikokoista, kehystettyä siluettikuvaa. Niiden aiheena on Seitsemän veljestä. Silueteista ylin on nimetty ”Veljesten kosinta”, keskimmäinen ”Simeoni kertoo käynnistään kuussa” ja alin ”Aapista oppimassa”. Kaikki kolme on tehty vuonna 1923.

Museon kokoelmiin kuuluu noin kaksi tuhatta Emil Cedercreutzin alkuperäistä siluettia. Tämä Seitsemän veljestä -aiheinen siluettisarja on hänen tuotannossaan erityinen myös kokonsa puolesta, sillä yleensä taiteilija teki alkuperäiset siluettinsa pienemmässä koossa. Nämä kolme siluettia ovat kooltaan noin 50 x 30 cm.

Piipahda museolla tänä kesänä! Kuvassa olevan siluettisarjan ja lukuisia muita Emil Cedercreutzin alkuperäisiä siluetteja pääset näkemään läheltä museon perusnäyttelyissä. Valmistuessaan Elämänkerta tulee esittelemään yleisölle museonperustajan mielenkiintoista elämäntarinaa esinein, teoksin, sanoin ja kuvin.

Emil Cedercreutzin museo on kesäkaudella avoinna ti-pe, su 11-18 ja la 11-16. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.