Tello Anttila, Juhlavuoden kunniaksi, 1997. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Tello Anttila, Juhlavuoden kunniaksi, 1997. Kuva © Emil Cedercreutzin museo.

Juhlavuoden kunniaksi
Juustotarjotin

Tello Anttila, 1997

Lokakuussa Emil Cedercreutzin museo esittelee lukijoille kuukauden esineenä ajankohtaisen taideteoksen museon kokoelmista. Kuukauden esine on kuvataiteilija Tello Anttilan (1942–2011) maalaus Juhlavuoden kunniaksi vuodelta 1997.

Satakuntalaislähtöisen kuvataiteilija Tello Anttilan ura Suomessa alkoi vuonna 1977, jolloin Anttilan ensimmäinen oma kotimaan taidenäyttely pidettiin Helsingissä Hagelstamin galleriassa. Kuvataiteilija maalasi tuolloin näyttelyyn teoksen, jonka hän nimesi Juhlavuoden kunniaksi. Tulevan sarjan aloittanut teos oli maalattu sinä vuonna 60 vuotta täyttävän itsenäisen Suomen kunniaksi. Siitä lähtien Tello Anttila maalasi aina kymmenen vuoden välein, osin viidenkin, uuden Juhlavuoden kunniaksi -teoksen, viimeisen vuonna 2007. Kuukauden esineenä oleva teos kuuluu tähän sarjaan ja se on valmistunut vuonna 1997 Suomen täyttäessä 80 vuotta.

Talvikaudella 2017-2018 Emil Cedercreutzin museolla on kunnia esitellä yleisölle näyttely, joka on rakennettu Juhlavuoden kunniaksi -teoksista ja niihin liittyvistä materiaaleista. Myös kuukauden esineenä oleva maalaus on nähtävillä näyttelyssä. Lisätietoa näyttelystä voit lukea tästä linkistä.

Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.