Keräämö on Porin, Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten yhdessä omistama kunnallinen jätehuoltoyhtiö. Järjestämme kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelut näissä kunnissa 120 000 asukkaalle. Palveluihimme kuuluvat Hangassuon jätekeskuksen, lajitteluasemien ja kierrätyspisteiden ylläpito, vaarallisen jätteen vastaanotto, poistotekstiilin keräys sekä neuvonta kierrätystä koskevissa asioissa. Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyivät Keräämön hoidettavaksi alkuvuodesta 2024 ja biojäte keskustaajama-alueeseen kuuluvilta asuinkiinteistöiltä 1.6.2024 alkaen.

 

Jätehuollon neuvonta

Keräämön neuvonta palvelee Harjavallan kaupungin asukkaita ja kesämökkiläisiä jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja jätehuoltoon liittyvissä asioissa. Neuvojilta voi tilata jätehuollon tietoiskuja ja koulutuksia mm. kotiin, kouluihin sekä taloyhtiöiden ja yhdistysten kokouksiin.

Keräämön palveluneuvonta, puh. 044 701 2500, neuvonta@keraamo.fi

Ekomaksujen laskutus, puh. 044 701 2535, laskutus@keraamo.fi

 

Biojäte

Harjavalta kuuluu biojätteen erilliskeräysalueeseen, joten myös omakoti- ja pientalojen on jätelain mukaan kerättävä biojätettä. Voit tarkistaa tästä kuuluuko kiinteistösi alueeseen. Mikäli asut biojätteen keräysalueella etkä kompostoi, sinulla tulee olla tyhjennettävä biojäteastia. Keräämö toimittaa astian kaikille, jotka eivät ole tehneet kompostointi-ilmoitusta Porin seudun jätehuoltoviranomaiselle. Astiajaot alkavat Harjavallassa syys-lokakuussa 2024.

Lisätietoja: www.keraamo.fi/biojateapuri