Toverini nummella

Emil Cedercreutz, 1906

Mukavaa lokakuuta, museon ystävät!

Emil Cedercreutzin museon lokakuun kuukauden esine löytyy museon uudistetusta Elämänkerta-näyttelystä. Emil Cedercreutzin elämää kuvaavaa näyttelyä on uudistettu tänä ja viime vuonna. Näyttely esittelee yleisölle museonperustajan, kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) mielenkiintoista elämäntarinaa esinein, taideteoksin, sanoin ja kuvin. Kuukauden esineenä oleva, oheisen kuvan keskeltä jalustalta löytyvä hevosveistos Toverini nummella on osa uutta perusnäyttelyä.

Pronssiin valetun Toverini nummella -veistoksen aiheena on hevonen, joka pureskelee maasta nousevaa puun oksaa. Herkkä veistos liikuttaa katsojaansa. Emil Cedercreutz kuvasi muiden aiheiden muassa hevosia ja maatyötä koko taiteilijanuransa ajan ja aihepiiri esiintyi monipuolisesti hänen veistoksissaan ja silueteissaan. Lokakuun kuukauden esine on kooltaan 61 x 59 x 24 cm ja se on nähtävillä Elämänkerta-perusnäyttelyssä. Tervetuloa katsomaan tätä suloista veistosta lähempää!

Museo on avoinna talvikaudella ti, ke, su 12-16, to 12-18.

 

Lähteet:

Kava, Ritva (2008). Työn jälkeen. Emil Cedercreutzin kuvanveistotuotantoa. Kustantaja: Emil Cedercreutzin säätiö. Emil Cedercreutzin museon näyttelyluettelo 12. s. 57.

Emil Cedercreutzin museon arkisto.

Emil Cedercreutz, Toverini nummella (1906) Kuva: Emil Cedercreutzin museo