Taiteilijakoti Harjula

Emil Cedercreutzin vuonna 1914 Harjavaltaan valmistunut taiteilijakoti Harjula on kokonaistaideteos, jonka Cedercreutz sisusti kotimaasta ja ulkomailta hankkimallaan esineistöllä ja taiteella, kauniilla väreillä ja erilaisilla tyyleillä.

Lisätietoa taiteilijakodista

Työn jälkeen

Työn jälkeen -veistosnäyttely esittelee kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin laajaa ja monipuolista veistostuotantoa taiteilijan alkuperäisessä ateljee- ja veistossalirakennuksessa.

Lisätietoa Emil Cedercreutzista kuvanveistäjänä

Emil Cedercreutzin siluettitaidetta

Siluettitaiteen näyttely esittelee Emil Cedercreutzin siluettitaidetta ja -tuotantoa ja luo katsauksen tähän erityiseen ja ainutlaatuiseen taidemuotoon.

Lisätietoa siluettitaiteesta

Maahengen temppeli

Entisajan maaseudun elämää ja työtä kuvaava Maahengen temppeli koostuu kansatieteellisestä esinekokoelmasta, joka on syntynyt Emil Cedercreutzin tekemän, vuosikymmeniä kestäneen keräystyön tuloksena.

Lisätietoa Maahengen temppelistä

Emil Cedercreutzin taidekokoelma

Pääosin suomalaisesta maalaus- ja veistotaiteesta koostuva Emil Cedercreutzin keräämä taidekokoelma on yleisön nähtävillä museon taidehallissa.

Veistospuisto

Museon alueella sijaitseva veistospuisto on ulkoilmanäyttely, joka sisältää lukuisia pronssiin valettuja Emil Cedercreutzin veistoksia. Veistospuiston tarkoituksena on tuoda monipuolisen kuvanveistäjän kauneimpia ja onnistuneimpia teoksia kävijöiden nähtäville museon luonnonkauniissa joenrantamaisemassa.

Tutustu Veistospuiston teoksiin