Kuvassa Emil Cedercreutzin museon kesäkuun kuukauden esine, hevosen valjaat museon kokoelmista.

Kuva: Emil Cedercreutzin museo.

Valjaat

Emil Cedercreutzin museon kesäkuun kuukauden esine on ajankohtainen yksityiskohta museon kansatieteellisestä kokoelmasta. Kysymyksessä ovat valjaat, jotka kuuluvat Maahengen temppelin perusnäyttelyyn. Entisajan maaseudun elämää ja työtä kuvaava Maahengen temppeli on syntynyt kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) tekemän, vuosikymmenten mittaisen esineistön keräystyön tuloksena.

Kuukauden esineeksi valitut hevosen valjaat on valmistettu puusta ja nahasta. Kuvan valjaat ovat olleet käytössä kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin omalla hevosella. Normaalisti nämä valjaat ovat esillä Maahengen temppelin perusnäyttelyssä, mutta tänä kesänä pääset tutustumaan niihin yhdessä museon tämän kesän vaihtuvista näyttelyistä, joka on porilaisen valokuvaajan Johanna Sjövallin hevosaiheisista valokuvista koostuva näyttely Hevosten taikaa. Museon perustajan omalle hevoselle kuuluneet valjaat koristavat Sjövallin upeiden hevosaiheisten valokuvien näyttelyä yksityiskohtana.

Hevosten taikaa -näyttely ja museon muut kaksi hienoa kesänäyttelyä ovat avoinna ajalla 20.5.-19.9.2021. Niistä pääset lukemaan lisää tästä linkistä. Tervetuloa!

Museon aukioloajat löydät verkkosivuilta: www.harjavalta.fi/museo/aukioloajat.

 

Lähteinä käytetty:
Emil Cedercreutzin museon arkisto ja kokoelmatiedot.