Kuvassa portti. Kuva © Emil Cedercreutzin museo

Kuva © Emil Cedercreutzin museo

Kuvassa portti. Kuva © Emil Cedercreutzin museo

Kuva © Emil CEdercreutzin museo

Portti

Viime kuukausien aikana Emil Cedercreutzin museo on esitellyt kuukauden esine -sarjassaan kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879–1949) veistoksia museon alueen veistospuistosta sekä muita museon alueen mielenkiintoisia ja erityisiä yksityiskohtia. Kesäkuun kuukauden esineenä esittelemme lukijoille Emil Cedercreutzin museon pihapiirissä sijaitsevan portin.

Kuukauden esineenä oleva portti on materiaaliltaan metallia ja saranoistaan se on kiinnitetty suuriin kivipylväisiin. Portin metalliosat sisältävät useita erilaisia ja kauniita koristekuvioita. Myös portin kivipylväiden päällä sijaitsee kaksi koristetta. Tämän kuukauden esineen yksityiskohtana ovat Emil Cedercreutzin nimikirjaimet, jotka vaaleaksi maalattuina sijaitsevat portin ovien keskellä. Koristeellinen rautaportti on osa taiteilijan vuonna 1914 Harjavaltaan valmistuneen kotitalon ympäristöä ja pihapiiriä.

Luonnonkaunis Emil Cedercreutzin museon alue sisältää useita mielenkiintoisia yksityiskohtia ja veistoksia. Kesäkuun esineenä olevan portin ja muut kuukauden esine -sarjassa aikaisemmin julkaistut pihapiirin yksityiskohdat pääset näkemään lähempää vierailullasi Emil Cedercreutzin museossa. Tervetuloa!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.