Siluetti

Emil Cedercreutz (1879–1949)

Kesäkuun kuukauden esineen myötä Emil Cedercreutzin museo vie lukijat flamencon maailmaan. Kuukauden esine on kuvanveistäjä, siluettitaiteilija Emil Cedercreutzin (1879-1949) leikkaama siluetti flamencotanssijasta.

Emil Cedercreutz aloitti siluettien leikkaamisen jo lapsena. Siluettitaide muodostui hänelle tärkeäksi harrastukseksi ja myöhemmin myös työksi: taiteilija kuvitti siluetein omaa kirjallista tuotantoaan, mutta myös muiden kirjailijoiden teoksia ja aikakauslehtiä. Kuvan siluetti kuuluu Cedercreutzin jäämistöön ja museon kokoelmiin.

Flamencotanssijaa kuvaava siluetti on kuukauden esineenä aiheensa puolesta myös ajankohtainen: sunnuntaina 11.6.2017 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään flamencokitarakonsertti, jossa esiintyy säveltäjä ja kitaristi Toni Jokiniitty. Lisää konsertista voit lukea museon verkkosivuilta tästä linkistä.

Tervetuloa museoon ja konserttiin!

 

Lähteinä käytetty:

Emil Cedercreutzin museon arkisto.

Kava, Ritva 1999 (1993). Emil Cedercreutz – Satakunnan eurooppalainen. Kuvanveistäjä kotiseutu- ja museomiehenä. Helsinki: Suomen Historiallinen Seura. 3. painos. s. 12.

Siluetti, Emil Cedercreutz. Kuva © Emil Cedercreutzin museo

Siluetti, Emil Cedercreutz. Kuva © Emil Cedercreutzin museo