18.4.2017

TUHANSIEN VUOSIEN TULOKKAAT – MONIKULTTUURINEN SATAKUNTA

Satakunnan Historiallisen Seuran seminaari

Emil Cedercreutzin museossa 21.–22.4.2017

 

Satakunnan Historiallinen Seura järjestää perjantaina ja lauantaina 21.–22.4.2017 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avoimen seminaarin, joka avaa useita näkökulmia Satakunnan monikulttuuriseen historiaan ja esihistoriaan. Seminaaria ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Emil Cedercreutzin säätiö, joten seminaariin on vapaa pääsy.

Seminaarissa tarkastellaan historiatieteellisen ja arkeologisen tutkimustiedon valossa, miten erilaiset kulttuurivaikutteet ovat vuosituhansien aikana löytäneet paikkansa Satakunnassa.

Ensimmäisen seminaaripäivän aluksi kuulija johdatellaan erään satakuntalaisen suvun vaiheisiin. Seuraavaksi kuulijalle esitellään hautaustapoja Köyliössä ja Raumalla 1700–1800-lukujen vaihteessa. Arkeologisista tutkimuksista matka jatkuu Pyhän Henrikin pyhimyskultin luomiseen ja uskonpuhdistuksen kokemuksiin aikalaislähteiden valossa. Päivän päätteeksi kuullaan esitelmä, jonka otsikkona on Minareetti maisemassa?

Toisena seminaaripäivänä kuulija pääsee tutustumaan kasvitulokkaiden sopeutumiseen Satakunnassa sekä siihen, millaisia vaikutuksia uusilla eläinlajeilla on ollut ihmisyhteisöihin Satakunnassa. Seminaaripäivän lopuksi on luvassa pohdintoja kulttuurien kohtaamisesta ja identiteetistä sekä esitelmä otsikolla Tulokkaita Karjalasta ja Inkeristä.

Tervetuloa!

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Anna Sivula, Satakunnan Historiallinen Seura, anna.sivula@utu.fi.

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen@harjavalta.fi.

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEO, Museotie 1, 29200 Harjavalta, puh. 044-432 5345.

Emil Cedercreutzin museon verkkosivut

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone