Kotihoidon asiakkailla on mahdollisuus saada päivittäin ateria kotiin kuljettuna. Aterioissa huomioidaan lääkärin määrittelemän ruokavalion mukaiset tarpeet. Ateriapalvelun tuottaa Keski-Satakunnan terveydenhuollon Ky.

Kotiin kuljetetun aterian hinta on 8,00€ (sis. kuljetuksen) ja se laskutetaan kuukausittain toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Hopearannan vanhainkodilla eläkeläisten on mahdollista ruokailla arkisin hintaan 7,00€.


Lisätietoja kotihoidon henkilökunnalta tai:
palveluohjaaja, p. 044 4325 269

Kotihoidossa noudatetaan kuntouttavaa työotetta, joka tarkoittaa asiakkaan omien voimavarojen hyödyntämistä ja osallistumista hoitajan ohjaamana tai avustamana. Lisäksi asiakkaan on mahdollista saada kotihoidon fysioterapeutin kotikäyntejä.

Tarvittaessa asiakas voidaan ohjata kuntouttavalle arviointijaksolle, jota tuottaa Keski-Satakunnan terveydenhuollon ky. Lisätietoja: TEKOJA-tiimi.

Mikäli asiakkaalla ei ole omassa kodissaan/ taloyhtiössä peseytymismahdollisuutta ja asiakas tarvitsee hoitajan apua peseytymisessä, se voidaan järjestää tukipalveluna Hopaearannan vanhainkodilla kerran viikossa.

Sosiaalihuoltolain mukainen (SHL) kuljetuspalvelu on kunnan harkinnanvarainen ja määrärahasidonnainen etuus. SHL:n mukainen kuljetuspalvelu on tarkoitettu asiakkaan omatoimisuuden tukemiseen ja päivittäisasioiden hoitamiseen. Etuus on tarkoitettu sellaisille vanhuksille tai vammaisille, joilla on liikkumisvaikeuksia, mutta jotka eivät kuitenkaan ole oikeutettuja vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun.

Kuljetuspalvelun myöntämisperusteet:

Kuljetuspalvelua myönnettäessä käytetään tuloharkintaa: yksinäisen henkilön bruttotulojen ylittäessä 1000 €/kk ja avo- tai aviopuolisoiden 1700 €/kk tulorajan, ei kuljetuspalvelua myönnetä. Tämän lisäksi yksin asuvalla asiakkaalla voi olla talletusvaroja 3000€ ja kahden hengen taloudessa 5000€.Tulorajojen ylittyessä kuljetuspalvelu voidaan myöntää vain erittäin painavien syiden perusteella.

Tulosta, täytä ja palauta alla oleva lomake osoitteeseen:
Harjavallan kaupunki
vastaava palveluohjaaja
Palvelukatu 10
29200 Harjavalta

puh. 044 432 5269

Turvapuhelimen avulla voidaan turvata asiakkaan avun saanti vuorokauden ajasta riippumatta.
Harjavallan kaupunki ostaa turvapuhelinpalvelut Stella Kotipalvelut Oy:ltä.

https://stella.fi/turvalaitteet

Tulosta ja täytä hakemus.
Toimita hakemus osoitteeseen:

Harjavallan kaupunki
Koti- ja hoitopalvelut
Suvannontie 2
29200 Harjavalta

Kotihoidon asiakkaiden pyykkiä voidaan pestä vanhainkoti Hopearannassa, mikäli asiakas ei selviydy itse vaatehuollosta tai hänellä ei ole mahdollisuutta pyykkihuoltoon. Palvelu sisältää pyykin pesun ja jälkikäsittelyn. Vaatehuollosta perittävä palvelumaksu on 7,80 €/koneellinen.

Lisätietoja kotihoidon henkilökunnalta tai:

palveluohjaaja, p. 044 4325 269