Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on kunnan viranhaltijan myöntämä oikeutus käyttää tiettyjen palvelunantajarekisteriin valittujen palveluntuottajien palveluja tietyn ennalta lasketun euromääräisen, aikaan sidotun summan edestä. Asiakas voi itse päättää keneltä palvelurekisteriin valitulta yrittäjältä palvelunsa hankkii. Käytössä on ollut tähän mennessä sosiaalihuollon kotipalveluihin ja kotipalvelun tukipalveluihin käytettävä kiinteä 20 euron arvoinen seteli.

Kuka voi saada palvelusetelin?

Päätös on aina viranomaisen. Palveluseteliä ei voi itse vaatia, vaan kunnan viranomainen päättää kenelle palvelusetelin myöntää. Kunnan viranomaisella on myös päätösvalta siitä miten monta seteliä ja mihin tarkoitukseen hän myöntää.


PALVELUSETELITUOTTAJILLE:

Kotiin annettavien palveluiden palvelusetelin osalta siirrytään palveluseteleiden sähköiseen hallinnointiin Effector-järjestelmässä 1.9.2020 alkaen.

Kaikkien tuottajien tulee rekisteröityä sähköiseen järjestelmään lokakuun loppuun mennessä. Muussa tapauksessa tuottajan tiedot poistuvat, koska vanha rekisteri poistuu käytöstä.

Palveluntuottajien hakemuslomakkeet löytyvät palse.fi -portaalista (https://palse.fi/?page=index).

Ennen hakemuksen täyttämistä palveluntuottajan tulee rekisteröityä järjestelmään (ohje: http://www.polycon.fi/portaaliohjeet/fi/portaalin-kaytto/rekisteroityminen).

Hakemuslomakkeet löytyvät Hakemukset ja ilmoitukset osion (ohje: http://www.polycon.fi/portaaliohjeet/fi/palvelusetelipalvelut/palvelusetelipalveluntuottajaksi-hakeutuminen)  alta. Mikäli palveluntuottajalla on portaalin käyttöön liittyviä kysymyksiä niin he voivat olla yhteydessä Polyconin asiakastukeen puh. 010 470 9689 (arkisin klo 9-16) portaali@polycon.fi. Jos muuta asiaan liittyvää kysyttävää tulee, niin voitte olla yhteydessä vanhustyön johtajaan Leila Saarelaan 044 432 5277.