Setsuo Hoshika – Paintings from my travels on foot

SETSUO HOSHIKA – PAINTINGS FROM MY TRAVELS ON FOOT

2.7.-8.9.2019 Emil Cedercreutzin museossa

Setsuo Hoshika on japanilainen arkkitehti (Ph.D. of Science) ja taiteilija. Hoshika on tehnyt elämäntyönsä arkkitehtuurin opettajana ja tutkijana kotimaassaan. Hoshika on urallaan erikoistunut Design for all -ajatuksen mukaisesti suunnittelemaan rakennuksia, jotka ovat saavutettavia kaikille. Opetus- ja tutkimustyössään hän on keskittynyt saavutettavuuden parantamiseen erityisesti liikuntarajoitteisten ja iäkkäiden henkilöiden näkökulmasta. Lisäksi hänelle tärkeää on ollut myös japanilaisen arkkitehtuurin ja rakennusperinteen säilyttäminen tuleville sukupolville. Monipuolinen taiteilija on harrastanut vaeltamista ja akvarellien maalaamista koko elämänsä ajan. Jo lukioikäisenä maalaamisharrastuksen aloittanut opiskelija käytti taiteellista lahjakkuuttaan myös arkkitehdin opinnoissaan, joissa perspektiivin hahmotus ja tilan ymmärrys olivat olennaiset.

Vuonna 2012 Hoshika toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja käveli Espanjassa Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin, joka päättyy Santiago de Compostelan katedraaliin. 800 kilometrin pituisen matkan kävely vei 34 päivää. Matkaa taittui noin 25 kilometriä päivässä. Seuraavana vuonna 2013 Hoshika käveli kotimaassaan Japanissa Shikoku Henro -pyhiinvaellusreitin, jonka pituus on noin 1200 kilometriä. Hoshika käveli reittiä 38 päivää, yhdessä päivässä noin 35 kilometriä. Pyhiinvaellusten lisäksi Hoshika on tehnyt myös lukuisia muita pitkiä vaelluksia. Hän on muun muassa kävellyt Japanin halki aloittaen eteläisimmästä kohdasta ja päätyen maan pohjoisimpaan kärkeen. Matkalle kertyi pituutta 2700 kilometriä.

Vaellustensa aikana taiteilija on tehnyt kohtaamistaan maisemista ja näkymistä akvarellimaalauksia. Näistä maisemamaalauksista Emil Cedercreutzin museoon on koottu näyttely Setsuo Hoshika – Paintings from my travels on foot. Näyttely on avoinna yleisölle museon Herman-salissa 2.7.-8.9.2019.

Tervetuloa näyttelyyn!