Materiaalisuus, maisemallisuus ja maalaaminen

Ruoveden maisema -taiteilijasymposiumiin osallistui vuosina 2013–2016 Ruovedellä, Pekkalan kartanossa yhteensä parikymmentä taiteilijaa Suomesta, Saksasta ja Unkarista. Symposiumissa työskennellään paikassa, suorasta havainnosta ja ollaan yhdessä. Nykytaiteilijat kommentoivat kukin omalla työllään ulkoilmamaalauksen perinnettä ja tuottivat uusia teoksia. Koska projekti on nyt toteutunut viiden vuoden ajan, myös taiteilijoiden näkemyksissä on tapahtunut muutoksia.

Vuosittaisia tapahtumia olivat myös harrastajakurssit ja taiteen seminaarit. Ruoveden maisema -taiteilijoilla on ollut useita ryhmä- ja yhteisnäyttelyitä. Tulevia näyttelyjä ovat Hódmezővásárhely Unkarissa (2020) ja Tampereella (2021). Työskentelystä on julkaistu kaksi luetteloa Ruoveden maisema (Nelimarkka-museo 2016) ja Ruovesi Landscape – Artist Essays 2016. Materiaalisuus, maisemallisuus ja maalaaminen -julkaisu taiteilijateksteistä löytyy Emil Cedercreutzin museon nettisivulta.

Projektin yhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat olleet Sigurd Frosteruksen säätiö, Gedok München, Goethe-instituutti, Nelimarkka-museo – Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Pekkalan kartano, Pirkanmaan Taiken aluepiste, Ruoveden kunta, Tampereen taidemuseo – Pirkanmaan aluetaidemuseo, Tampereen kesäyliopisto, Tampereen suomalais-saksalainen yhdistys ja Svenska Kulturfonden.

Museon Satakunta-saliin esille tulevaa nykytaiteen näyttelyä taustoittaa Ruoveden taiteen historian katsaus museon Emil-salissa.

Yleiskuva Ruoveden maisema -näyttelystä Emil Cedercreutzin museossa 8.10.2019-12.1.2020