TUTKIMUSMATKALLA MINIMAAILMOISSA -julkaisusarja
Osa 3. Nukkekotiharrastaja Terttu Korhonen, Pori

⭐️ Tutkimusmatkalla Minimaailmoissa -julkaisusarjan kolmannessa osassa esillä on nukkekotiharrastaja Terttu Korhonen ja hänen sisustamansa Harmaa talo.

⭐️ Minimaailmat-näyttelyn taustalla on satakuntalaisten nukkekotiharrastajien ryhmä, joka on muodostunut 2000-luvun ensimmäisinä vuosina. Terttu Korhonen on ryhmän perustajajäseniä. Ryhmän toiminta laajeni aiheesta kiinnostuneiden harrastajien liittyessä vähitellen mukaan. Vuonna 2006 ryhmällä oli jo useampia jäseniä ja näyttely Porin kaupunginkirjastossa.

⭐️ Korhosen tekemä Harmaa talo on syntynyt samoihin aikoihin ryhmän toiminnan alkamisen kanssa. Talon runko oli jo nähnyt elämää ja vuosikymmeniä, kun Korhonen sai sen käsiinsä. ”Harmaan talon sain jouluna 2002 lahjaksi tyttäriltäni. Talo on 1940-luvulla tehty lapsille leikkikaluksi. Kun sain talon, oli se aika perusteellisesti leikityn näköinen. Onneksi maalilla ja tapetilla saa muutettua paljon”, Korhonen kertoo harrastuksensa alkuhetkistä.

⭐️ Korhosen nukketalossa on kaksi kerrosta ja kuusi huonetta. Harmaan talon huonekaluista osa on hänen itse tekemiään. ”Olohuoneen sininen sohvakalusto on itse tehty. Mallin otin siihen nukketalokirjasta. Lisäksi sohvatyynyt, verhot, päiväpeitteet ja makuuhuoneen maton olen myös tehnyt itse. Taulujen kehykset olen tehnyt jäätelötikuista ja koristellut maalaamalla, tarroilla ja helmillä. Taulujen kuvat puolestaan ovat netistä ja lehdistä. Kaikenlaiselle ”roskalle” löytyy uusi elämä, kun käyttää näppäriä sormiaan ja mielikuvitustaan”, Korhonen toteaa.

⭐️ Julkaisun kuvissa nähtävillä on yksityiskohtia Terttu Korhosen nukkekodista. Kuvat ja julkaisu © Terttu Korhonen ja Emil Cedercreutzin museo.

Kuvat: Terttu Korhonen ja Emil Cedercreutzin museo.