Tervetuloa tutkimusmatkalle minimaailmoihin!

 

Emil Cedercreutzin museossa on 11.10.2020 saakka avoinna yleisölle vaihtuva näyttely Minimaailmat – Satakuntalaisia nukkekotiharrastajia.

Minimaailmat-näyttely avautui yleisölle 18.2.2020. Maaliskuun puolivälissä suomalaiset museot suljettiin koronavirusepidemian leviämisen vuoksi ja samalla sulkeutui myös Minimaailmat-näyttely. Kun yleisö ei konkreettisesti päässyt näyttelyyn, päätti Emil Cedercreutzin museo tuoda kevään 2020 aikana näyttelyn nukkekoteja ja niiden tekijöitä yleisön nähtäväksi digitaalisin keinoin sosiaalisen median sivuillaan. Kerran viikossa ilmestyneissä Facebook-julkaisuissa esiteltiin aina yksi näyttelyn neljästätoista nukkekotiharrastajasta. Näin syntyi poikkeuksellisena keväänä julkaisusarja ”Tutkimusmatkalla Minimaailmoissa”.

Sarjan julkaisut löytyvät museon Facebook-sivulta, mutta ne on koottu myös tälle verkkosivulle. Tältä sivulta löydät linkin jokaisen nukkekotiharrastajan haastatteluun, jossa he kertovat tekemistään nukkekodeista sekä omasta matkastaan mielenkiintoisen harrastuksensa parissa. Julkaisut sisältävät myös runsaasti kuvamateriaalia näyttelyssä olevista nukkekodeista.

Emil Cedercreutzin museo avautui koronaviruksesta johtuneen sulun jälkeen uudelleen yleisölle 4.6.2020 ja Minimailmat-näyttelyyn pääsee jälleen tutustumaan myös paikan päällä museossa. Lisää näyttelystä voit lukea täältä. Museon verkkosivuilta löydät myös museon aukioloajat ja yhteystiedot. Tervetuloa Minimaailmoihin – sekä paikan päällä että museon verkkosivuilla!

Tutkimusmatkalla Minimaailmoissa -sarjan julkaisut voit lukea alla olevista linkeistä:

Seppo Heino

Kaisa Kalliovuo

Terttu Korhonen

Sirkka Leivo-Jokimäki

Raija Maula

Irma Milan

Kerttu Raunela

Mirka Salonen

Riikka Santonen

Kirsi Sarasvirta

Sinikka Sinervä

Marja Siura

Tina Viberg

Helena Viitala