Jouluikkuna

Tervetuloa tutustumaan Emil Cedercreutzin museon ja Kukkilintu-museon yhteiseen jouluiseen näyteikkunaan!

Harjavallassa järjestetään ajalla 27.11.2020-6.1.2021 jouluikkunakampanja ”Valoa, väriä ja iloa”. Harjavaltalaiset yritykset ja yhdistykset valmistavat kampanjassa oman jouluisen näyteikkunansa, jossa ne esittelevät tuotteitaan ja toimintaansa. Mukana ovat yritysten ja yhdistysten lisäksi myös Harjavallan seurakunta, Keskustan alakoulu, Harjavallan kaupunginkirjasto, Kukkilintu-museo ja Emil Cedercreutzin museo. Jouluiset näyteikkunat ovat yleisön ihailtavissa Harjavallan liikekeskuksessa, Kultakulmassa, Harjavallankadulla, Keskustan alakoululla, kirjastolla, seurakuntatalolla ja kirkolla 6.1.2021 saakka.

Emil Cedercreutzin museon ja Kukkilintu-museon yhteisen jouluikkunan löydät Harjavallan liikekeskuksesta. Jouluikkuna sisältää kirjoituskilpailun, jossa osallistujat voivat kertoa oman tarinansa ikkunan tapahtumista. Kirjoituskilpailuun toimitettuja tekstejä otetaan vastaan museon sähköpostiosoitteeseen cedercreutzin.museo@harjavalta.fi 6.1. saakka. Tekstit julkaistaan tällä sivulla joulukuun ja tammikuun aikana. Tarinoita lähettäneiden kesken arvotaan kolme tuotepalkintoa.

Tervetuloa tutustumaan ikkunaan liikekeskuksessa ja osallistumaan kilpailuun!

Kuvassa on jouluikkunakampanjan kartta, jossa kuvataan jouluikkunoiden sijainteja.

Jouluikkunan tarinat

”Keskikohdilla oleva tonttupoika oli käynyt salaa maistelemassa isätontun glögipullosta, jossa olikin terästettyä glögiä. Sitä hieman liikaa maistelleena tonttupoika sai päähänsä lainata siskonsa kaunoluistimia päätti mennä läheisen lammen jäälle harjoittelemaan luisteluesitystä nimeltään Joutsenlampi. Hänen vastuullaan oli kuitenkin myös pikkusiskojen hoito. Niinpä hän päätti ottaa siskot mukaan ja laittoi heidät valkoiseen rekeen.

Ja kuinka ollakaan, eikös paikalle sattunut myös naapurimökin lapset kelkkansa kanssa. He jäivät ihmettelemään ja katsomaan, että mitäköhän tuosta tontun touhusta oikein tulee.

Tonttupojan yrittäessä laittaa luistimia jalkoihinsa, hän vähän horjahti ja joutui ottamaan tukea viereisestä koivusta. Lammella uiskennellut pieni joutsen oli myös hyvin ihmeissään, mutta säikähtänein taisi olla paikalle eksynyt pikkuhiiri.”

Valoa, väriä ja iloa -kampanjan mainos.

Yleiskuva jouluikkunasta.

Yleiskuva jouluikkunasta

Yleiskuva jouluikkunasta

Yleiskuva jouluikkunasta

Yleiskuva jouluikkunasta