Sosiaalipäivystys


Satakunnan kunnat ovat järjestäneet sosiaalipäivystyksen virastotyöajan (ma – pe klo 8-16) ulkopuolella ja viikonloppuisin yhdessä siten, että Porin pääpoliisiasemalla sekä Satakunnan keskussairaalan yhteispäivystyksessä työskentelee viranomaisvaltuudet omaava sosiaalityöntekijä. Hänet tavoittaa Hätäkeskuksen numerosta 112 sekä viranomaisille tiedotetun tavoitettavuusnumeron kautta.

Kiireellinen sosiaalialan ammattilaisen antama apu on tarkoitettu toiminta-alueen asukkaille tai alueella oleskeleville henkilöille.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, onko tilanteessa mukana tai läsnä toisen henkilön huolenpidosta riippuvaisia ihmisiä kuten lapsi, vanhus, vammainen, joka uhkaa jäädä turvaa tai hoitoa vaille. Mukana olevia henkilöitä autetaan löytämään selviytymiseen tarvittavat tukitoimet.

Virka-aikana tulee ottaa yhteyttä kunkin kunnan omaan sosiaalitoimeen.

Toimintaan osallistuvat kunnat ovat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kiikoinen, Kokemäki, Köyliö, Lavia, Nakkila, Rauma, Säkylä sekä yhteistoiminta-alueet POSA (Kankaanpää, Honkajoki, Jämijärvi, Karvia, Siikainen) ja Pori (Luvia, Merikarvia, Pomarkku, Ulvila).

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone