Palveluseteli Satakunnassa


Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on kunnan viranhaltijan myöntämä oikeutus käyttää tiettyjen palvelunantajarekisteriin valittujen palveluntuottajien palveluja tietyn ennalta lasketun euromääräisen, aikaan sidotun summan edestä. Asiakas voi itse päättää keneltä palvelurekisteriin valitulta yrittäjältä palvelunsa hankkii. Käytössä on ollut tähän mennessä sosiaalihuollon kotipalveluihin ja kotipalvelun tukipalveluihin käytettävä kiinteä 20 euron arvoinen seteli.

Kuka voi saada palvelusetelin?

Päätös on aina viranomaisen. Palveluseteliä ei voi itse vaatia, vaan kunnan viranomainen päättää kenelle palvelusetelin myöntää. Kunnan viranomaisella on myös päätösvalta siitä miten monta seteliä ja mihin tarkoitukseen hän myöntää.
 

 

Mitä palveluseteli merkitsee yritykselle?

Yrittäjälle palvelusetelijärjestelmä voi tuottaa luottamuspääomaa, osaamista sekä uusia asiakkaita.

Palvelusetelihankkeeseen osallistuminen tekee yrityksestä edelläkävijän ja näyttää yrityksen kehityshalun. Palvelusetelihankkeeseen osallistumalla yritys voi kehittää tietotaitoaan. Palvelusetelihankkeen aikana yritykset tunnettuvuus kasvaa. Yritys voi saada uusia asiakkaita uusista kunnista.


Miten kaikki alkoi?

Porin seudun Palvelusetelihanke pilotoi Karhukunnissa palvelusetelimallia vuosina 2004-2006. Tavoitteena oli lisätä valinnanmahdollisuuksia ja tarjota kuntalaisille laadukkaita palveluja entistä joustavammin. Kunnille suunniteltiin yhteiset palveluseteliin liittyvät sopimusmallit ja valinta- ja seurantakriteerit.

Karhukunnista Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Noormarkku, Pori, Ulvila, ja Vampula jatkavat palvelusetelitoimintaa. Palvelusetelitoimintaa hallinnoi Harjavallan kaupungin perusturva.

Palvelusetelitoimintaa kehittää ohjausryhmä, johon kuuluu hallinnoijan edustaja, neljän muun mukana olevan kunnan edustajat, yksi yrittäjäjärjestöjen edustaja sekä lisäksi tarvittaessa 1-3 muuta.


Lisätietoja, hakuohjeita, hakemuslomakkeita sekä oppaita:
- palveluopas
- asiakkaan opas

Vanhustyönjohtaja Leila Saarela
p. 044 4325 277
leila.saarela(at)harjavalta.fi
Suvannontie 2

Avoluohjaaja Sonja Paavola
p. 044 4325 269
sonja.paavola(at)harjavalta.fi
Suvannontie 2

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone