Tapahtumat

 

 

Yleisöluento:

MAUKKAITA ASETELMIA JA UUTUUDENVIEHÄTYSTÄ

Su 26.11.2017 klo 14.00 

Emil Cedercreutzin museossa

 

Sunnuntaina 26.11.2017 klo 14.00 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään maksuton yleisöluento, jonka aiheena ovat asetelmamaalaukset taiteessa. Aiheesta yleisölle luennoi taidehistorioitsija, FT Minna Tuominen. Luento järjestetään yhteistyössä Porin Taide- ja Taideteollisuusyhdistys ry:n kanssa.

Asetelmamaalaukset ovat maalauksia, joissa kuvataan esineistöstä, astioista, ruoasta ja muista yksityiskohdista koostuvaa sommitelmaa. Toinen toistaan houkuttelevammat asetelmamaalaukset villitsivät keräilijöitä jo 1600-luvun Alankomaissa. Uutuudet niin kukissa, ruoka-aineissa kuin astioissakin ikuistettiin taiteessa hovien ja kotien seinille. Viehättävät maalaukset lisäsivät teoksen omistajan statusta, mutta niihin saattoi kätkeytyä myös arkipäivän tarinoita tai vertauskuvia. Luento perehdyttää kuulijan asetelmamaalausten suosioon, taustoihin ja 1600-luvun materiaaliseen kulttuuriin. Huomiota kiinnitetään muun muassa siihen, miksi asetelmista tuli suosittuja ja miten ne liittyivät oman aikansa yhteiskunnan tapahtumiin, mutta myös siihen, minkälaista symboliikkaa asetelmiin liittyi.

Luennon jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella heränneistä ajatuksista. Luennon yhteydessä osallistujille tarjolla on myös klimppisoppamaistiaiset.

Tervetuloa!

 

 

 

Kevätkaudella 2018:

KULTTUURITORSTAI-LUENNOT EMIL CEDERCREUTZIN MUSEOSSA

 

Talvikaudella 2017–2018 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa järjestetään Kulttuuritorstai-luentosarja, joka tutustuttaa kuulijat kulttuurin, historian ja erilaisten alojen tarjoamiin monipuolisiin aihepiireihin. Luennot ovat maksuttomia ja ne järjestetään yhteistyössä Huittisten seudun kansalaisopiston kanssa. Tervetuloa!

 

Kulttuuritorstai-luento:

EVAKKOJA JA TEHDASVÄKEÄ - HARJAVALLAN KARJALAISET

To 25.1.2018 klo 18.00 - 19.30 

Emil Cedercreutzin museossa

Satakuntalainen maalaispitäjä Harjavalta muuttui moderniksi teollisuusyhteisöksi lähes yhdessä yössä 1940-luvun lopulla, kun nikkeli- ja kuparisulatot siirtyivät Imatralta keskelle länsi-suomalaista mäntykangasta. Tehtaiden mukana ja evakkoina tuli myös suuri määrä siirtoväkeä eri puolilta Karjalaa. Luennon aikana perehdytään Harjavallan karjalaisten tarinaan ja ihmisiin sen takana. Aiheesta yleisölle luennoi Harjavallan Karjalaseura ry:n puheenjohtaja Yrjö Kaasalainen.

 

 

 

Kuva: Heli Laaksonen

 

HELI LAAKSOSEN RUNOILTA

To 1.2.2018 klo 19.00 

Emil Cedercreutzin museossa

Lipun hinta: 20€

 

Torstaina 1.2.2018 klo 19.00 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään runoilija Heli Laaksosen odotettu runoilta. Lounais-Suomen murteella kirjoitetusta runoudestaan ja muusta kirjallisesta tuotannostaan tutuksi tullut sanataiteilija esiintyy nyt ensi kertaa Emil Cedercreutzin museossa. 

 

Runoillan pääsylipun hinta on 20 euroa. Lipun voi ostaa ennakkoon Harjavallan kirjakaupasta tai Emil Cedercreutzin museosta. Mahdolliset jäljellä olevat liput ovat myynnissä ovella ennen esityksen alkua.

 

Runoillan yhteydessä yleisö voi tutustua myös Heli Laaksosen näyttelyyn Rakas, kutsusin meil 100 viarast – Heli Laaksosen maalauksia puulle ja parkkikiekolle. Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museossa 24.10.2017-25.2.2018. Runoillan lippu sisältää ohjelman lisäksi taiteilijatapaamisen näyttelyssä.  

 

Tervetuloa!

 

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

HARJAVALLAN SOITTOKUNTA R.Y. 95 VUOTTA

To 22.2.2018 klo 18.00 - 19.30 

Emil Cedercreutzin museossa

Harjavallan soittokunta on perustettu vuonna 1922. Nyt 95 vuotta täyttävä soittokunta on sotavuosia lukuun ottamatta aina toiminut aktiivisesti. Minkälaisia vaiheita sen historiassa on ollut? Aiheesta yleisölle kertovat soittokuntaan kymmeniä vuosia kuuluneet Tapio Routimo ja Mauri Nordberg.

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

PLAN-KUMMIN KERTOMUKSIA

To 8.3.2018 klo 18.00-19.30

Emil Cedercreutzin museossa

 

Plan on 80-vuotias kansainvälinen lastenoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on kehitysmaiden lasten elinolosuhteiden parantaminen. Luennon aikana kerrotaan PLAN-järjestön historiasta ja nykypäivästä sekä siitä, millaista on toimia Plan-kummina. Aiheesta yleisölle luennoi opinto-ohjaaja emerita Annikki Ruohomäki.

 

 

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

SATAKUNTALAISET RUUKIT TEOLLISTUMISEN JA VAURAUDEN JÄLKINÄ

To 19.4.2018 klo 18.00-19.30

Emil Cedercreutzin museossa

Esitelmä tarkastelee Kauttuan, Leineperin ja Noormarkun ruukkien vaiheita teollisuusyhdyskunnista kulttuuriperinnöksi. Näillä kolmella eri vuosisadalla perustetulla ruukilla on kullakin ominaispiirteensä mutta myös yhtäläisyyksiä. Aiheesta yleisölle luennoi FT Maarit Grahn.

 

 

 

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEON YSTÄVÄT -SÄHKÖPOSTILISTA 

Haluatko tietoa Emil Cedercreutzin museon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista?

Jos haluat, voit liittyä museon ystävät -sähköpostilistalle lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen:

cedercreutzin.museo(at)harjavalta.fi

Jatkossa saat museon tapahtumista ja näyttelyistä tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi.

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone