Tapahtumat

 

 

SUVIRUNOILTA

To 6.7.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa

 

Torstaina 6. heinäkuuta, Eino Leinon ja runon ja suven päivänä klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään museon perinteinen suvirunoilta.

Tunnelmallisessa kesäillassa runoja esittävät Taina Meriläinen, Pirkko Peltola, Marjo Siikavirta ja Henry Flinkman. Runojen lomassa Altti Rintala esittää haitarimusiikkia. Runoiltaan tervetulleita ovat kaikki runojen ystävät. Tapahtuman pääsymaksu on kolme euroa ja se sisältää ohjelman sekä mehu- ja piparitarjoilun.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kotiseutuyhdistys Harjulan Kilta ry ja Emil Cedercreutzin museo. 

Tervetuloa!

 

Kuva: Keiko Shiga

 

KESÄILLAN PIANOKONSERTTI

Ke 2.8.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa

KEIKO SHIGA, piano

 

Keskiviikkona 2.8.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa (Museotie 1, Harjavalta) järjestetään pianokonsertti, jossa esiintyy japanilainen pianisti ja säveltäjä Keiko Shiga. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin vapaaliput jaetaan yleisölle Emil Cedercreutzin museosta 1.7.2017 alkaen. Lippuja on jaossa rajoitettu määrä.

Japanilainen pianotaiteilija Keiko Shiga (s. 1974) on kansainvälisesti tunnettu pianisti ja elokuvasäveltäjä. Shiga aloitti klassisen pianon soittamisen kolmevuotiaana ja sävelsi ensi kerran kuusivuotiaana. Shiga on opiskellut pianon soittoa kotimaassaan Japanissa ja Yhdysvalloissa Berklee College of Music -yliopistossa. Viime vuodet hän on työskennellyt ja esiintynyt sekä kotimaassaan että ulkomailla. Hän on säveltänyt musiikkia näyttämöille, elokuviin, televisioon ja radiomainoksiin, orkestereille ja eri instrumenteille. Hänen uransa kohokohtia ovat olleet muun muassa albumit Mizu no Uta (Song of Water, 2009), Sanctuary (2013) ja Piano Works Vol.01 (2015), jotka koostuvat hänen omista sävellyksistään. Viime vuosina pianotaiteilija on suuntautunut urallaan erityisesti elokuvamusiikin säveltämiseen.

Emil Cedercreutzin museossa 2.8. järjestettävä konsertti on Keiko Shigan toinen esiintyminen Suomessa. Ensi kertaa hän esiintyi Emil Cedercreutzin museossa maaliskuussa 2016 osana suurempaa japanilais-suomalaista taiteilijaryhmää. Tämän kesän soolokonsertissa hänen ohjelmistonsa sisältää muun muassa japanilaisia perinteisiä kappaleita improvisoituina sovituksina sekä hänen omia sävellyksiään viime vuosilta. Emil Cedercreutzin museon flyygeli ja näyttelysali luovat tunnelmalliset puitteet pianotaiteilijan esiintymiselle elokuisessa kesäillassa. Pianistin ajatuksia musiikistaan yleisölle konsertin lomassa suomeksi tulkitsee hänen ystävänsä, kuvataiteilija ja taidemaalari Tatsuo Hoshika.

Konsertissa ei ole väliaikaa, mutta yleisöllä on mahdollisuus osallistua omakustanteiseen kahvitarjoiluun museon kahviossa ennen ja jälkeen konsertin. Yleisöllä on tapahtuman yhteydessä lisäksi mahdollisuus tutustua museossa avoinna olevaan Suomen Luonnonvalokuvaajien 40-vuotisjuhlanäyttelyyn Kaunis kotimaani.

Tervetuloa!

 

 

 

 

Satasoitto 2017:

HELLO WORLD

Su 27.8.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa

 

Ida Elina, kantele ja laulu

 

Liput 20 eur

 

 

Ida Elina on moderni popkanteletar ja kultaisella lauluäänellään hurmaava laulaja-lauluntekijä. Hänen uniikki ja perkussiivinen soittotyylinsä syntyi YouTube-kitaristien innoittamana. Ida Elinan esiintymisessä kanteleeseen yhdistyy sujuvasti niin räväkkä pop kuin perinnemusiikkikin.


Satasoitossa Ida Elinalta kuullaan erityisesti suomalaista musiikkia Suomi 100 -teeman hengessä. Konsertti sisältää hieman klassista musiikkia, kuten Sibeliusta ja Järnefeltiä, omia sävellyksiä sekä tunnettua popmusiikkia eri vuosikymmeniltä. Konsertti järjestetään yhteistyössä Emil Cedercreutzin säätiön kanssa.

 

Liput ja lisätiedot Satasoiton verkkosivuilta: www.satasoitto.fi.

 

Tervetuloa!

 

 

Kuva: Jani Laukkanen

 

Satasoitto 2017:

LAATOKAN RANNALTA VÄLIMEREN AURINKOON

La 2.9.2017 kello 17.00 Emil Cedercreutzin museossa

Jaakko Kortekangas, baritoni & Matilda Kärkkäinen, piano

Liput 20 eur

 

Vuonna 1989 Lappeenrannan kansainvälisen laulukilpailun voittanut baritoni Jaakko Kortekangas on laulanut noin sata oopperaroolia Juhasta Figaroon ja Lemminkäiseen. Parhaillaan hän vierailee Suomen Kansallisoopperan La Traviatassa ja Madame Butterflyssä. Kortekankaan  lied-partnerina esiintyy Satasoitossa useita kertoja aiemminkin ilmaisuvoimallaan ihastuttanut pianisti Matilda Kärkkäinen.

Duon ohjelmistossa kuullaan Suomen juhlavuoden hengessä kotimaista lied-tuotantoa Merikannolta, Kilpiseltä ja Kuulalta höystettynä mm. italialaisella lied-eleganssilla. Museon ainutlaatuinen ympäristö täydentää tunnelmallista konserttia.

Liput ja lisätiedot Satasoiton verkkosivuilta: www.satasoitto.fi.

Tervetuloa!

 

Kuva: Timo Mokkila

 

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEON YSTÄVÄT -SÄHKÖPOSTILISTA 

Haluatko tietoa Emil Cedercreutzin museon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista?

Jos haluat, voit liittyä museon ystävät -sähköpostilistalle lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen:

cedercreutzin.museo(at)harjavalta.fi

Jatkossa saat museon tapahtumista ja näyttelyistä tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi.

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone