Tapahtumat

 

 

VANHOJEN VALOKUVIEN VIIKONLOPPU

La-su 9.-10.6.2018 klo 11.00-16.00 

Emil Cedercreutzin museossa

 

Lauantaina ja sunnuntaina 9.-10.6.2018 klo 11.00-16.00 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään vanhojen valokuvien katselutilaisuus, jossa yleisön nähtävänä on Harjavallan tehtaiden historiaan liittyviä valokuvia museon kokoelmista. Tapahtuman pääsymaksu on 3 euroa.

Valokuvaviikonlopun pääosassa ovat Harjavallan tehtaisiin ja elämään niiden alueella liittyvät valokuvat 1940-luvulta alkaen noin 1970-luvulle saakka. Esillä olevat valokuva-albumit ovat osa Emil Cedercreutzin museon laajaa kuvakokoelmaa. Nähtävillä museolla on myös kotiseutuyhdistys Harjulan Killan valokuvanäyttelyissä mukana olleita kuvia sekä Harjavallan historiaan liittyvää kirjallisuutta. Tapahtuma järjestetään Emil Cedercreutzin museossa nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2017 järjestetty valokuvaviikonloppu oli suosittu tapahtuma, jossa monet tehtaiden alueella 1940- ja 1950-luvuilla varttuneet tulivat museolle muistelemaan lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä tapaamaan toisiaan. Nyt järjestettävässä tapahtumassa mukana on myös kesänviettopaikka Kuhasalossa otettuja valokuvia.

Tapahtuman aikana myös museon kahvio on avoinna yleisölle.

Tervetuloa!

 

 

 

Piknik-tapahtuma:

HYVÄN MIELEN PÄIVÄ OMAISHOITOPERHEILLE

La 9.6.2018 klo 12.00 - 15.00 

Emil Cedercreutzin museon piha-alueella

 

 

Lauantaina 9.6.2018 klo 12.00-15.00 Emil Cedercreutzin museon piha-alueella järjestetään piknik-tapahtuma Hyvän mielen päivä. Tapahtuma on suunnattu erityisesti omaishoitoperheille, mutta päivää voivat tulla museolle viettämään kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Se järjestetään yhteistyössä Satakunnan Omaishoitajat ry:n kanssa.

Hyvän mielen päivä sisältää piknikin lisäksi paljon mielenkiintoista ohjelmaa, kuten riksapyöräilyä, sauvakävelyn ja boccian opetusta, kaarnaveneiden valmistusta kesäisessä työpajassa sekä livemusiikkia. Riksapyörän kuljettajana tapahtumassa toimii muun muassa Harjavallan kaupunginjohtaja Hannu Kuusela. Bocciaa yleisölle opettaa Harjavallan Haka ja sauvakävelyä Harjavallan Latu ja Polku. Kesäisessä työpajassa valmistetaan kaarnaveneitä, joiden tekemistä ohjaa taidekäsityöläinen Marianne Friberg. Kaikki työpajassa tarvittavat materiaalit ovat valmiina paikan päällä. Livemusiikkia piknik-tapahtumassa soittaa Trio Jyri Lähteenlahti.

Tapahtuman osallistujille luvassa on ilmainen mehu- ja kahvitarjoilu. Myytävänä on makkaraa. Yleisöllä on tapahtuman yhteydessä mahdollisuus myös tutustua museossa avoinna olevaan näyttelyyn ”Aurinkopolku ja ITE tarinoi – Ullakaisa Kaarlela ja omaishoitajien arki”, jonka oheistapahtumiin piknik-päivä kuuluu.

Tervetuloa!

 

 

 

 

SUVIRUNOILTA

Pe 6.7.2018 klo 18.00 

Emil Cedercreutzin museossa

Emil Cedercreutzin museon perinteisessä suvirunoillassa runoja esittävät paikalliset runontaitajat. Pääsymaksu 3 euroa sisältää ohjelman sekä mehu- ja piparitarjoilun.

Tervetuloa!

 

 

TAITEILIJATAPAAMISESSA ULLAKAISA KAARLELA

Su 8.7.2018 klo 14.00 - 16.00 

Emil Cedercreutzin museossa

 

Tiistaina 27.3. Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautui museon kevätkauden näyttely Aurinkopolku ja ITE tarinoi – Ullakaisa Kaarlela ja omaishoitajien arki. Näyttely on tuonut yleisön nähtäville monipuolisen kokonaisuuden suomalaista nykykansantaidetta eli ITE-taidetta useilta eri taiteilijoilta.

 

Näyttelyn pääroolissa on Porissa asuva ITE-taiteilija Ullakaisa Kaarlela. Hänen tekstiilitöidensä aiheena on omaishoitajuus. 

Taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 8.7. klo 14.00-16.00 Ullakaisa Kaarlela on yleisön tavattavissa näyttelyssä ja kertoo yleisölle taiteestaan ja teoksistaan.  

 

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

 

 

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEON YSTÄVÄT -SÄHKÖPOSTILISTA 

Haluatko tietoa Emil Cedercreutzin museon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista?

Jos haluat, voit liittyä museon ystävät -sähköpostilistalle lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen:

cedercreutzin.museo(at)harjavalta.fi

Jatkossa saat museon tapahtumista ja näyttelyistä tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi.

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone