Tapahtumat

 

 

Syyskaudella 2017:

KULTTUURITORSTAI-LUENNOT EMIL CEDERCREUTZIN MUSEOSSA

 

Talvikaudella 2017–2018 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään Kulttuuritorstai-luentosarja, joka tutustuttaa kuulijat kulttuurin, historian ja erilaisten alojen tarjoamiin monipuolisiin aihepiireihin. Luennot ovat maksuttomia ja ne järjestetään yhteistyössä Huittisten seudun kansalaisopiston kanssa. Tervetuloa!

 

Kulttuuritorstai-luento:

TARINOITA SUOMENHEVOSESTA

To 21.9.2017 klo 18.00 - 19.30 

Emil Cedercreutzin museossa

 

Torstaina 21.9.2017 klo 18.00-19.30 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään maksuton yleisöluento, jonka aiheena on suomenhevonen. Aiheesta yleisölle luennoi museomestari, tietokirjailija Juha Erola.

Suomenhevonen on tullut tunnetuksi uskollisena kumppanina metsätöissä, pelloilla ja raskailla sotataipaleilla. Se on myös suosittu hevosurheilurotu. Tietokirjailija Juha Erolan luennon aikana tutustutaan suomenhevosen historiaan ja monipuolisiin ominaisuuksiin. Luvassa on myös mielenkiintoinen matka itsenäisen kansakuntamme vaiheisiin hevosen näkökulmasta katsottuna. Luento johdattaa kuulijat muun muassa suomenhevosen varhaisiin vuosiin ja kantakirjan avaamiseen vuonna 1907, 1920-luvun kisatunnelmiin laukkaurheilun parissa, sotavuosiin sekä sotavuosien jälkeiseen aikaan. Luennolla luodaan katsaus myös siihen, miten suomenhevonen on mukautunut osaksi nykyistä yhteiskuntaamme. Tilaisuuden lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella heränneistä ajatuksista.

Luento kuuluu Emil Cedercreutzin museossa talvikaudella 2017–2018 järjestettävään Kulttuuritorstai-luentosarjaan, joka tutustuttaa kuulijat kulttuurin, historian ja erilaisten alojen tarjoamiin monipuolisiin aihepiireihin. Luennoille osallistuminen on maksutonta. Luentosarja järjestetään yhteistyössä Huittisten seudun kansalaisopiston kanssa.

Tervetuloa!

 

 

Vanhustenviikon tapahtuma:

ILMAINEN YLEISÖOPASTUS MUSEON NÄYTTELYIHIN

To 5.10.2017 klo 14.00 

Emil Cedercreutzin museossa

Torstaina 5.10.2017 klo 14.00 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään ilmainen yleisöopastus museon näyttelyihin. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Tapahtuma on osa Vanhustenviikon ohjelmaa.

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

SOTAVETERAANIA EI JÄTETÄ

To 19.10.2017 klo 18.00 - 19.30 

Emil Cedercreutzin museossa


Suomen Sotaveteraaniliitto tekee monipuolista työtä sotiemme veteraanien parissa. Toiminta kattaa päivittäisen tuen eri muodot, yleisen edunvalvonnan sekä perinnetyön. Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Sepän luennon aikana perehdytään Suomen Sotaveteraaniliiton historiaan, organisaation nykytilanteeseen ja toimintakentän muutokseen veteraaniväestön ikääntyessä.

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

MARTTA-NUKKE - ENEMMÄN KUIN NUKKE

To 9.11.2017 klo 18.00 - 19.30 

Emil Cedercreutzin museossa


Tutustutaan eri Martta-nukkeihin ja niiden historiaan sekä siihen, miten sota-aika vaikutti nukkeihin. Tutustutaan myös kuulijoiden omiin nukkeihin ja niiden tarinoihin. Mikäli omistat Martta-nuken, ota se mukaan. Nukeista kertomassa ja niitä tunnistamassa Teija Ruuhikorpi-Mäki. Vietämme myös samalla kansallispukujen iltaa. Pukeudu halutessasi kansallispukuun.

 

 

NEULEKAHVILA

La 11.11.2017 klo 11.00 - 13.15 

Emil Cedercreutzin museossa

Neulekahvilaa ohjaa Huittisten kansalaisopiston taito- ja taideaineiden opettaja Elina Törmä.

 

 

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEON YSTÄVÄT -SÄHKÖPOSTILISTA 

Haluatko tietoa Emil Cedercreutzin museon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista?

Jos haluat, voit liittyä museon ystävät -sähköpostilistalle lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen:

cedercreutzin.museo(at)harjavalta.fi

Jatkossa saat museon tapahtumista ja näyttelyistä tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi.

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone