Tapahtumat

 

 

Kulttuuritorstai-luento:

KAARLO SARKIAN ELÄMÄ

To 29.11.2018 klo 18.00-19.30  

Emil Cedercreutzin museossa

 

Torstaina 29.11.2018 klo 18.00-19.30 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään maksuton yleisöluento, jonka aiheena on runoilija Kaarlo Sarkian elämä. Aiheesta yleisölle luennoi Sarkia-harrastaja Marja Koukku.  

Runoilija Kaarlo Sarkia syntyi Kiikassa vuonna 1902 ja kuoli Sysmässä vuonna 1945. Lapsuutensa Kiikassa ja opiskeluvuotensa pääasiassa Turussa viettänyt runoilija matkusteli myös ulkomailla. Sarkia julkaisi elämänsä aikana neljä runoteosta sekä yhden kokoelmateoksen, joka sisälsi hänen omien runojensa lisäksi myös käännöksiä ranskalaisesta runoudesta. Kulttuuritorstai-luennolla pitkäaikainen Sarkia-harrastaja Marja Koukku perehdyttää yleisön Kaarlo Sarkian elämään ja elämänvaiheisiin. Marja Koukku on myös Sarkia-keräilijä, sillä hän on kerännyt kaikki Sarkian runoteosten painokset sekä muun muassa runojen alkuperäisiä käsikirjoituksia. Niitä on nähtävillä myös luennon yhteydessä. Luennon lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella heränneistä ajatuksista.

Luento kuuluu Emil Cedercreutzin museossa talvikaudella 2018–2019 järjestettävään Kulttuuritorstai-luentosarjaan, joka tutustuttaa kuulijat kulttuurin, historian ja erilaisten alojen tarjoamiin monipuolisiin aihepiireihin. Luennoille osallistuminen on maksutonta. Luentosarja järjestetään yhteistyössä Sataopiston kanssa.

Tervetuloa!

 

 

 

JOULUINEN RUNOILTA

Ke 12.12.2018 klo 18.00-19.30

Emil Cedercreutzin museossa

 

Keskiviikkona 12.12.2018 klo 18.00-19.30 Emil Cedercreutzin museossa järjestetään museon perinteinen joulurunoilta. Tapahtumassa esiintyvät paikalliset runontaitajat. Tunnelmallisten runojen lomassa kuullaan myös jouluista musiikkia.

 

Runoillan pääsymaksu on kolme euroa ja se sisältää glögi- sekä piparitarjoilun.

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEON YSTÄVÄT -SÄHKÖPOSTILISTA 

Haluatko tietoa Emil Cedercreutzin museon ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista?

Jos haluat, voit liittyä museon ystävät -sähköpostilistalle lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen:

cedercreutzin.museo(at)harjavalta.fi

Jatkossa saat museon tapahtumista ja näyttelyistä tiedotteet suoraan omaan sähköpostiisi.

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone