Vaihtuvat näyttelyt

 

                                                                                                              PERUSNÄYTTELYT

                                                                                                              TULEVAT NÄYTTELYT

                                                                                                              AIEMMAT NÄYTTELYT

 

 

21.2. - 23.4.2017

SUOMI 100 TAIDEGRAFIIKKAA

Rauman Taidegraafikot ry:n näyttely 

Emil Cedercreutzin museon Satakunta-salissa

 

© Mari Aspola: Laituri (serigrafiakollaasi, 2014)
© Meri Pauniaho: Yön varjoissa (kohopaino pvc-levyltä, 2016)
© Kirsi Kuusisto: Pitkä hyppy (carborundum, kuivaneula, väritelaus, 2014)

Tiistaina 21.2.2017 Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautuu Rauman Taidegraafikoiden näyttely Suomi 100 Taidegrafiikkaa. Emil Cedercreutzin museon Satakunta-saliin avautuva kokonaisuus juhlistaa teemallaan satavuotiasta Suomea ja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Rauman Taidegraafikot ry on perustettu Raumalla vuonna 1976. Tällä hetkellä yhdistyksessä on 25 jäsentä. Rauman Taidegraafikot on Satakunnan vanhin ja Suomen toiseksi vanhin taidegraafikoiden paikallisyhdistys. Yhdistyksen toiminta on ollut aktiivista koko sen historian ajan. Tänä vuonna, Suomen viettäessä juhlavuottaan, on Emil Cedercreutzin museolla kunnia esitellä yleisölle näyttely, jonka Rauman Taidegraafikot ovat koonneet juhlavuoden teeman ympärille.

 

Suomi 100 Taidegrafiikkaa -näyttelyn teosten aiheista ja sisällöistä heijastuu Suomen itsenäisyyden koko aika: teoksissa käsitellään Suomen menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta nykytaiteilijoiden kuvaamana ja vapaasti tulkitsemana. Taiteilijat katsovat suomalaisuutta omista erilaisista näkökulmistaan. Esiin nousevat niin kotimaisemat, nykyhetken kuvaus kuin erilaiset tulevaisuuden toiveetkin. Näyttely pyrkii paitsi kuvaamaan suomalaisuutta, myös herättämään katsojalleen ajatuksia menneen ja tulevan suhteesta. Näyttelyn teokset ottavat kantaa ajankohtaisiin asioihin, luonnon ja ihmisen suhteeseen, ihmisen elämään sekä hänen muistoihinsa.

 

Näyttelyn teoksissa edustettuina ovat suurin osa taidegrafiikan perinteisistä menetelmistä. Osa teoksista on tehty myös uudemmilla nykytekniikoilla. Näyttelyssä esillä on yhdistyksen 18:lta jäseneltä yhteensä 56 teosta suurimmaksi osaksi viimeisen viiden vuoden ajalta. Näyttelyyn osallistuvat Rauman Taidegraafikoiden jäsenet Merja Ala-Olla, Mari Aspola, Aino Elsilä, Maija Kantanen, Kirsi Kuusisto, Tarja Kyllijoki, Pirkko Lehtinen, Riitta Lehto-Toivanen, Katariina Mannio, Arja Nummi, Meri Pauniaho, Tommi-Wihtori Roström, Veli-Matti Selin, Tuula Solin, Ulla Stenback, Anu Sukanen, Irma Tyllilä ja Heli Väisänen.

 

Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museossa ajalla 21.2.–23.4.2017. Tervetuloa!

 

 

 

Lisätiedot ja lehdistökuvat:

 

Puheenjohtaja Kirsi Kuusisto, Rauman Taidegraafikot ry., puh. 044-022 6204, kirsi.kuusisto@rauma.fi. 

 

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044-432 5350, satu.tenhonen@harjavalta.fi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.2. - 23.4.2017

AIRI KURONEN - HYVYYS JA PAHUUS

Emil Cedercreutzin museon Ilmari-salissa

 

© Airi Kuronen: Geishan kosto 2 (2014)
© Airi Kuronen: Uni (2013)
© Airi Kuronen: Tuonen käki 4 (2015)

Tiistaina 21.2.2017 Emil Cedercreutzin museossa avautuu museon kevätkauden näyttely Airi Kuronen – Hyvyys ja pahuus. Museon Ilmari-saliin avautuva näyttely tuo yleisön nähtäville laajan ja monipuolisen kokonaisuuden harjavaltalaisen kuvataiteilijan piirroksia pääasiassa viimeisen viiden vuoden ajalta.

Airi Kuronen (s. 1968) on raumalaislähtöinen itseoppinut kuvataiteilija, joka asuu tällä hetkellä Harjavallassa. Hyvyys ja pahuus on hänen neljäs julkinen taidenäyttelynsä. Aikaisemmat näyttelyt ovat olleet Rauman kaupunginkirjastossa, Rauman taidemuseossa ja Harjavallan kaupunginkirjastossa.

Piirroksissaan Airi Kuronen pyrkii tarkastelemaan, kuinka meissä kaikissa elävät mytologiset tasot ovat vuorovaikutuksessa arkisen maailmamme kanssa. Hän nostaa kuviinsa mielikuvituksellisia hahmoja ja pieniä taianomaisia hetken fragmentteja, jotka nousevat suurempien kokonaisuuksien symboleiksi. Kurosen piirroksissa hyvyys ja pahuus sekä valot ja varjot taistelevat keskenään. Samalla nämä kaksi olevaisuutta tukevat toisiaan, eivätkä voi olla olemassa ilman toinen toistaan. Keskushahmot poseeraavat omaan maailmaansa syventyneinä tai suoraan katsojaan kontaktia hakien. Kaiken taustalla on sadunomainen ympäristö, jossa keijut, pirut ja satulinnut seikkailevat köynnösmäisten kasvien ja muiden olentojen keskellä.

 

Keskeisin näyttelyssä käytetty tekniikka on muste paperille. Työskentelyvälineenä Kuronen käyttää kuulakärkikynää. Aika ajoin musteen rinnalle nousevat puuvärit, akryyli ja akvarelli joko perustekniikkaa täydentävinä tai itsenäisinä toteutuksen muotoina. Pienet viivat ja rikas yksityiskohdilla leikittely muodostavat laajoja ja intensiivisiä pintoja, joihin Kuronen upottaa unenomaisen maailmansa. Jos paperi loppuu kesken, saattaa taiteilija liimata siihen uuden kappaleen, jossa kuva pääsee liikkumaan ja kasvamaan ulos alkuperäisistä rajoistaan. Kuronen kohtelee luomiansa maailmoja myötätuntoisen uteliaasti. Runsaat yksityiskohdat houkuttelevat katsojan lähelle teosta ja avaavat sen monet tasot. Katsoja tulee johdatetuksi pois tavallisesta ja ulos kehyksistä, suuntaan, jonka jokainen voi päättää itse.

 

Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museossa ajalla 21.2.–23.4.2017. Tervetuloa!

 

 

 

Lisätiedot ja lehdistökuvat:

 

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044-432 5350, satu.tenhonen@harjavalta.fi.

  

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone