Näyttelyt

                                                                                                                VAIHTUVAT NÄYTTELYT

                                                                                                                TULEVAT NÄYTTELYT

                                                                                                                AIEMMAT NÄYTTELYT

 

PERUSNÄYTTELYT 

 

Kuvat: Emil Cedercreutzin museo.

Satakunnan sydämessä Kokemäenjoen luonnonkauniilla rantatörmällä sijaitseva Emil Cedercreutzin museo on yhdistelmä taidetta ja kulttuurihistoriaa. Museo perustuu vapaaherra Emil Herman Robert Cedercreutzin (1879-1949) elämäntyölle.

Kuvanveistäjänä, siluettitaiteilijana, kirjailijana ja kansatieteellisen kokoelman keräilijänä tunnettu Cedercreutz rakennutti 1914 taiteilijakotinsa Harjulan Harjavaltaan Kilukanlahden rannalle. Nykyään Harjulan taiteilijakodin ympäristö rakennuksineen ja näyttelyineen tarjoaa kävijälle monipuolisen museokokonaisuuden, yhdistelmän taidetta ja satakuntalaista kulttuurihistoriaa. Emil Cedercreutzin museo järjestää perusnäyttelyiden lisäksi myös vaihtuvia näyttelyjä ja tapahtumia. Museon perusnäyttelyt ovat:  

 

 

TAITEILIJAKOTI HARJULA

Emil Cedercreutzin vuonna 1914 Harjavaltaan valmistunut taiteilijakoti on kokonaistaideteos, jonka Cedercreutz sisusti kotimaasta ja ulkomailta hankkimallaan esineistöllä ja taiteella, kauniilla väreillä ja erilaisilla tyyleillä.

Lisätietoa taiteilijakodista

 

TYÖN JÄLKEEN

Työn jälkeen -veistosnäyttely esittelee kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin laajaa ja monipuolista veistostuotantoa taiteilijan alkuperäisessä ateljee- ja veistossalirakennuksessa.

Lisätietoa Emil Cedercreutzista kuvanveistäjänä

 

EMIL CEDERCREUTZIN SILUETTITAIDETTA

Siluettitaiteen näyttely esittelee Emil Cedercreutzin siluettitaidetta ja -tuotantoa ja luo katsauksen tähän erityiseen ja ainutlaatuiseen taidemuotoon. 

Lisätietoa siluettitaiteesta

 

MAAHENGEN TEMPPELI

Entisajan maaseudun elämää ja työtä kuvaava Maahengen temppeli koostuu kansatieteellisestä esinekokoelmasta, joka on syntynyt Emil Cedercreutzin tekemän, vuosikymmeniä kestäneen keräystyön tuloksena.

Lisätietoa Maahengen temppelistä

 

EMIL CEDERCREUTZIN TAIDEKOKOELMA

Pääosin suomalaisesta maalaus- ja veistotaiteesta koostuva Emil Cedercreutzin keräämä taidekokoelma on yleisön nähtävillä museon taidehallissa.  

 

VEISTOSPUISTO

Museon alueella sijaitseva veistospuisto on ulkoilmanäyttely, joka sisältää lukuisia pronssiin valettuja Emil Cedercreutzin veistoksia. Veistospuiston tarkoituksena on tuoda monipuolisen kuvanveistäjän kauneimpia ja onnistuneimpia teoksia kävijöiden nähtäville museon luonnonkauniissa joenrantamaisemassa.

Tutustu Veistospuiston teoksiin

 

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone