Museo-opetus

 

Tervetuloa museoon oppimaan ja kokemaan!

 

Lapsille ja nuorille suunnattu museo-opetus avaa ovia Satakunnan eurooppalaisena pidetyn taiteilijan elämäntyöhön. Cedercreutzin keräämät esineet, hänen taiteellinen tuotantonsa, pihapiirin alkuperäiset rakennukset ja rakennelmat välittävät tarinoita aikansa arvoista ja tavoista.

Ohjelmien sisältö ja kesto voidaan räätälöidä yhdessä ryhmille sopiviksi.

Tiedustelut: asiakaspalveluvastaava Anna Tuomi

044 432 5346

anna.tuomi(at)harjavalta.fi

 

 

 

PERUSOPASTUS

 

Kuka oli Emil Cedercreutz? Miksi hän asui Harjavallassa ja perusti museon? Mikä on Maahengen temppeli ja mistä se kertoo? Minkälainen oli taiteilijan koti? Mikä oli hänen ammattinsa? Mitä hän harrasti? – Museon perusopastus sisältää tutustumisen museon kolmeen perusnäyttelyyn: Maahengen temppeli, taidemuseo (veistos-, maalaus- ja siluettinäyttely) ja taiteilijakoti Harjula. Opastukseen sisältyy siluettien leikkuuta.

 

 

VEISTOSRETKI

 

Retken tavoitteena on perehdyttää lapset Emil Cedercreutzin veistostuotantoon näyttelyssä Työn jälkeen. Lapset tutustuvat veistoksiin eläinaiheisten tarinoiden avulla, jotka käydään yhdessä läpi oppaan kanssa.

 

 

 

 

TAIDELEIKKI

 

Taideleikin tarkoituksena on houkutella lapset taiteen maailmaan leikin avuin. Lapsi saa tiettyä taulua tai taulun yksityiskohtaa esittävän kuvakortin, jonka avulla hänen on löydettävä ko. taulu taidehallista. Taulun löydettyään, lapsi sukeltaa taulun esittämään maailmaan ja miettii annettuja kysymyksiä yhdessä oppaan kanssa.

 

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone