Rehtorin tervehdys

 

Helteisten lomaviikkojen jälkeen Pirkkalan koulussa aloittaa opintiensä seitsemän opetusryhmää. Kaikki koulun tilat ovat aktiivisessa käytössä.

 

Lasten lomaillessa koulun piha on kunnostettu. Uusi kiipeilyteline, areena, keinut, koripallokori ja hiekkalaatikko ja ovat valmiina. Puitteet liikunnallisten välituntien viettoon ovat kunnossa! Myös koulurakennusta on siistitty kesän aikana. Katoksen seinä on saanut uuden maalipinnan ja talo on siivottu ylhäältä alas.

 

Perusopetuksen opetussuunnitelmasta nostetaan tänä vuonna esille työelämätaidot ja yrittäjyys. Nämä asiat tulevat näkymään kullakin vuosiluokalla. Opetussuunnitelman mukaan oppiminen on ”yksin ja yhdessä tekemistä, ajattelemista, suunnittelua, tutkimista ja näiden prosessien monipuolista arvioimista” – juuri sitä, mitä työelämä ja yrittäjyys edellyttävät.

 

Millaiseen maailmaan koti ja koulu lapsia kasvattavat, sitä emme tiedä. Lastenkirjailija Linda Liukkaan sanoin ”…tärkein taito lapselle ei ole kuvankäsittelyohjelman käyttö tai koodikielen hallinta, vaan utelias ja optimistinen asenne”.

 

Uteliaalla asenteella uuteen lukuvuoteen!

Niina Mäki

vs. rehtori

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone