Pirkkalan koulu


WILMA


 
 

 

Kaikella on aikansa, on aika viettää lomaa, mutta nyt on työn aika !

 

Hyvät oppilaat ja vanhemmat! Kesä on ollut vähän erilainen, mitä toivoimme keväällä. Vuodet ovat erilaisia ja tämä oli nyt tämä kesä, ei ainakaan minulle mikään maailmanloppu. Keskimääräistä sateisempaa, mutta kuitenkin lämmintä, ei ehkä Kultakoukun väelle.

Koulumme työ alkoi perinteiseen tapaan lipunnostolla. Tänä vuonna lippu ei paljon liehunut, mutta yhdessä huolehditaan siitä, että Pirkkalan koulun lippu liehuu lukuvuoden aikana niin kuin ennenkin. Minä, opettajat ja henkilökunta teemme tämän eteen parhaamme. Pitkään koulun johdossa olleena toivon, että taas kerran teemme koulusta hyvän `tiimin´, joka tekee tulosta! Uskon, että näin käy ja onnistumme lukuvuoden työssä.

Koulumme opettajakunnassa on viime lukuvuoteen verraten tapahtunut joitakin muutoksia. Perhevapailta ovat palanneet Kaisa Ihamäki ja Sanna Kaukiainen. Koulumme oppilasmäärän vähentyessä yhden opettajan oli siirryttävä Keskustan kouluun. Luokanopettaja Eeva Heikkinen-Kemppinen vaihtoi koulua. Muuten opettajakunta on entinen. Valtioneuvoston myöntämällä opetusryhmien pienentämiseen tarkoitetulla määrärahalla olen voinut palkata yhden opettajan jouluun asti. Toivottavasti Henna saisi jatkaa sen jälkeenkin. Tämä on sitten kaupungin päättäjistä kiinni. Valtion tukirahaa ei vuodenvaihteen jälkeen saada.

Lukuvuosi on alkanut hyvin. Joitakin teknisiä ongelmia on ollut, mutta tämä on nykyaikaa. Tämä tiedotekin on vähän myöhässä, osittain tästä syystä. Mutta tässä kuitenkin tärkeitä kouluun ja koulunkäyntiin liittyviä tietoja, jotka löytyvät myös sähköisessä muodossa koulun kotisivulta.

Hyvät lukijat!

Lukuvuosi tuo tullessaan monenlaista, sekä iloa ja ehkä joskus myös vähemmän iloisia asioita. Yhdessä teidän vanhempien kanssa kuitenkin selvitään. Tähän luotan taas kerran. Me teemme parhaamme, te teette parhaanne ja oppilaat tekevät parhaansa. Enempää ei hyvään kouluvuoteen tarvita.

 

Harjavallassa 19.8.2015                           Keijo Salo, rehtori  

 

Koulun yhteystiedot

Osoite: Rantalankatu 1, 29200 Harjavalta

Puhelinnumerot

Opettajainhuone: 044 432 5295 (ei tekstiviestejä tähän numeroon)

Rehtori: 044 432 5293,  keijo.salo(at)harjavalta.fi

Koulusihteeri: 044 432 5302, leena.tikka(at)harjavalta.fi

Jakelukeittiö: 044 432 5296

IP-hoito: 044 432 5320

 

Opettajien yhteystiedot (Huomaa opettajien muuttuneet osoitteet)

Kirsi Raitoharju: 045 6741945, kirsi.raitoharju(at)edu.harjavalta.fi

Kaisa Ihamäki: 040 7074191, kaisa.ihamaki(at)edu.harjavalta.fi

Niina Mäki: 050 3043639, niina.maki(at)edu.harjavalta.fi

Keijo Salo: 044 4325293, keijo.salo(at)harjavalta.fi

Petteri Salmi: 044 5954529, petteri.salmi(at)edu.harjavalta.fi

Sanna Kaukiainen: 044 3043633, sanna.kaukiainen(at)edu.harjavalta.fi

Nora Varjonen: 050 3576424, nora.varjonen(at)edu.harjavalta.fi

Henna Vähämäki: 044 2142284, henna.vahamaki(at)edu.harjavalta.fi

Saksa

Sinikka Nieminen (luokat 4 ja 5) sinikka.nieminen(at) edu.harjavalta.fi

Hanna Viitanen (luokka 6) hanna.viitanen(at)edu.harjavalta.fi

Ruuanjakaja-siistijät

Minna Levonen: 044 4325296

Minna Kekki: 044 4325296

Iltapäivätoiminta

Merja Onnela: 044 432 5320

Kouluterveydenhoitaja

Sari Lehtimäki: 044 9067541

Koulukuraattori

Katja Heikkilä: 044 4325319, katja.heikkila(at)harjavalta.fi

Keskuskeittiö

Mervi Takala: 044 4325228, mervi.takala(at)harjavalta.fi

Kiinteistönhoito

Juhani Ramberg: 044 4325358, juhani.ramberg(at)harjavalta.fi

 

Päivittäiset työajat

Koulumme välituntiajat ovat seuraavat:

8.45 – 9.00, 9.45 – 10.00, 10.25 – 11.25 (ruokailuvuorosta riippuen), 12.00 – 12.15, 13.00 – 13.15 ja 14.00 – 14.15.

Opettajat tavoittaa parhaiten välituntiaikoina. Opettajienhuoneen kännykkä on yhteiskäytössä, joten siihen ei tule lähettää tekstiviestejä! Ne jäävät yleensä huomaamatta, koska puhelin on kaikkien opettajien yhteinen ns. pöytämalli. Puhelin ilmoittaa vain, että tekstiviesti on saapunut, mutta ei sitä kenelle. Yhteydenpito sujuu parhaiten opettajien omien kännyköiden, Wilman, sähköpostin tai reppuvihkon avulla. Lisäksi on huomioitava, että rehtoria lukuun ottamatta opettajilla ei ole virkapuhelinta, joten soitot opettajilta huoltajille menevät opettajien omaan laskuun. Aina ei siis voida olettaa, että opettaja soittaa tai lähettää tekstiviestejä.

 

Lukuvuoden työajat

Koulumme työajat ovat tämän tiedotteen liitteenä paperiversiossa ( sähköisesti kaupungin kotisivuilla). Jos huoltaja hakee oppilaalle ylimääräistä vapaata, on sitä haettava erikseen. Korkeintaan kolmen työpäivän vapaat myöntää oma opettaja ja sitä pidemmät rehtori.

Rehtorilta haetut lomat edellyttävät kirjallista, erillisellä päätöspöytäkirjalomakkeella, tehtyä hakemusta. Niitä saa koulun kansliasta tai kaupungin kotisivuilta tulosteena. Sähköisesti lomia ei voida myöntää, koska hakemus on huoltajan allekirjoitettava. Mikäli lomaa haetaan saman perheen useammalle oppilaalle, olisi toivottavaa, että lomaa anottaisiin jokaiselle samalla lomakkeella. Näin ei jokaisesta lapsesta tarvitsisi tehdä erillistä päätöstä.

 

Ruokailu

Koulumme ateriat valmistetaan keskuskeittiöllä, josta ne toimitetaan koululle. Koulussa on vuororuokailu. Oman lapsenne ruokailuajan saatte omalta opettajalta. Keskuskeittiön pääemäntänä toimii Mervi Takala ( yhteystiedot tiedotteen alussa ). Mahdolliset erityisruokavaliot tulee toimittaa suoraan keskuskeittiölle. Erityisruokavalioista tulee olla terveydenhoitajan tai lääkärin lausunto. Normaalista ruokalistasta poikkeavia aterioita ei voida jakaa, ellei niistä ole erikseen ilmoitettu ja koululle toimitettu.

 

Iltapäivätoiminta

Koulussa on kaupungin järjestämää iltapäivätoimintaa kello 12 – 16.15 välisenä aikana. Iltapäivätoiminta on maksullista ( siihen kuuluu välipala ), joten siihen on haettava kirjallisesti. Tarkempia tietoja maksuista ja muista käytännöistä antaa toiminnasta vastaava ohjaaja Merja Onnela ( yhteystiedot tiedotteen alussa ).

 

Koulumme tapoja ja sääntöjä

Suurin osa koulumme oppilaista kulkee koulumatkat pyörällä. Turvallisuuden ja liikennekasvatuksen vuoksi vaadimme, että pyöräillessä käytetään kypärää.  Tämä koskee tietenkin kaikkia koulussamme pyöräillen tehtäviä matkoja. KYPÄRÄT KUNTOON!

Koulumme viihtyisyyden ja siisteyden ylläpitämiseksi käytämme sisätiloissa sisäkenkiä. Ulkokengät jätettään sisääntuloaulan telineisiin. Paikat on luokittain jaettu.

Sisätossujen lisäksi oppilailla on monia muitakin varusteita, esimerkiksi liikuntatunneille. On hyvin tärkeää, että kaikissa vaatteissa ( tossuissa, vaatteissa, hanskoissa,verkkareissa,pyyhkeissä ja muissa varusteissa ) olisi nimi tai nimikirjaimet. Näin vältyttäisiin jokaviikkoisilta `kirpputoreilta´, joissa omistajia yritetään etsiä. Lisäksi on hyvä muistaa, että kaikki mikä on kadonnut ei ole `varastettu´. Kyseessä voi olla myös oma huolimattomuus tai unohtaminen.

Syksyn ja talven aikana monia oppilaita kuljetetaan autolla kouluun. Välituntipihalle ei kuitenkaan autolla saa tulla! Autoille tarkoitettu reitti on Rantalankadun ja henkilökunnan parkkipaikan välinen  huoltotie. Tätä aluetta oppilaat eivät saa käyttää. Välituntipihalla on niin paljon toimintaa, että oppilaat eivät jalkapallopelissä huomaa muuta kuin pallon.

Nykyään oppilaiden varusteisiin kuuluu lähes jokaisella kännykkä. Kännykät ovat sallittuja, mutta vain sillä ehdolla, että ne eivät saa näkyä eivätkä kuulua muuten kuin tarvittaessa. Pelaaminen, musiikin kuuntelu, kuvaaminen ja muu tällainen ei kuulu kouluun. Koulu ei vastaa siitä, jos kännykkä katoaa eli oppilaalla on itsellään vastuu puhelimestaan.

Koulumme piha-alue on viihtyisä vain, jos sitä pidetään siistinä. Roskat, karkkipaperit yms. laitetaan roskikseen. Tämä koskee erityisesti kouluajan jälkeistä oleskelua koulun pihalla. Sama piha se on aamulla kuin illallakin. Kaupungin kiinteistönhoitohenkilökunta ei nykyvoimin ehdi siivota koulujen pihoja, ja oikeastaan se ei heille kuulukaan.

Teille vanhemmille olisi lastenne työympäristön puolesta toivomus. Mikäli näette koulun alueella jotain sellaista, mikä epäilyttää, niin käykää pihassa. Tämä jo kummasti rauhoittaa sitä, että `mopo ei karkaa käsistä´.

Oppilashuolto

Viime vuoden elokuussa tuli voimaan uusi oppilashuoltolaki. Sen vaatimat toimet ovat olleet vaikeita monissa kunnissa ja kouluissa, esimerkiksi kuraattori- ja psykologipalveluiden järjestäminen. Koulussamme on uuden lain myötä saatu merkittävä parannus työhömme. Laki edellyttää kuraattoripalveluita, ja nyt olemme ne saaneet. Katja Heikkilä ( yhteystiedot tiedotteen alussa ) on toiminut päivän viikossa koulullamme ja todella suureksi avuksi, etenkin oppilaille, mutta myös opettajille apuna ongelmatilanteissa. Uusi laki edellyttää myös erilaisia muita toimenpiteitä kouluilta, esimerkiksi moniammatillisia kokoontumisia, jotka koskevat koulun toimintaa yleisesti, ei yksittäisiä oppilaita. Näistä tulee kertomaan tarkemmin kuraattori ja erityisopettaja vanhempainillassa.

Kouluterveydenhoitajana jatkaa Sari Lehtimäki ( yhteystiedot tiedotteen alussa ). Hän on koululla tiistaisin ja perjantaisin. Sopivin puhelinaika on 8 -9, mutta tämän uuden lain mukaan terveydenhoitajan on oltava tavoitettavissa myös muina aikoina.

Koulumme ensimmäisen ja viidennen luokan oppilaille järjestetään koululääkärin vastaanotto kerran lukuvuodessa. Vastaanotto tapahtuu koululla ja koulupäivän aikana. Vanhempien toivotaan olevan mukana terveystarkastuksessa. Tarkastusajat lähetetään koteihin oppilaiden mukana. Kaikilla oppilailla on lukuvuoden aikana yksi hammaslääkärin vastaanotto. Oppilaat kuljetetaan koululta hammashoitolaan ja takaisin.

Keski-Satakunnan kuntayhtymässä toimii perheneuvola, joka palvelee perheitä ongelmatilanteissa. Yhteystiedot löytyvät kuntayhtymän sivuilta tai terveyskeskuksen puhelinnumeroista.

 

Vanhempainyhdistys

Koulussamme on toiminut vanhempainyhdistys. Yhdistys on vuosittain järjestänyt Hiittenharju-päivän, jakanut ruusut koulusta lähteville ja kaksi stipendiä koulun oppilaille. Muutama vuosi sitten yhdistys kustansi myös koko koulun retken johonkin kohteeseen. Rahoitus näihin on tullut joulumyyjäisten tuotolla. Tilanne on nyt kuitenkin sellainen, että täytyy miettiä haluatteko te vanhemmat yhdistyksen toiminnan jatkuvan. Yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan viimeinen oppilas koulussamme lähti yläkouluun, samoin pitkäaikaisen sihteerin. Lähetimme kaksi kokouskutsua toisen talvella ja toisen keväällä, joissa tiedustelimme sitä, kuinka jatketaan. Juuri ketään ei tullut paikalle. Yhdistyksen tilillä on vielä rahaa yhteen Hiitenharju-päivään, mutta sitten ei niitä enää voida järjestää.

Kirjoitan tämän koulun rehtorina. Olen vapaa-aikaani uhrannut ja yhdistyksen taloutta hoitanut koulujen johtokuntien lakkautuksesta alkaen. Minä en toki ole enkä tule olemaan yhdistyksen vetäjä. Vanhempainyhdistys on nyt  teidän vapaaehtoisten aktiivien käsissä. Vetäjät puuttuvat!

 

Tärkeitä kalenterimerkintöjä

Koulumme vanhempainilta: torstaina  3.9. kello 18 (kahvit 17.30)

Syysloma: viikko  43

Joulujuhla: perjantaina 18.12. (todistukset la 19.12.)

Kevätlukukausi alkaa: torstaina 7.1.2016

Hiihtoloma: viikko  8

Kevätjuhla: perjantai 3.6. (todistukset la 4.6.)

 

Hyvät oppilaat ja vanhemmat

Lukuvuosi on taas hyvässä vauhdissa. Toivottavasti lukuvuodestamme jää vain hyviä muistoja, mutta elämä on sellaista, että huonojakin päiviä voi eteen tulla. Kaikki vaikeudet voidaan kuitenkin voittaa ja sitten se aurinko taas paistaa. Eli yhdessä eteenpäin oppilaat, vanhemmat ja muut huoltojoukot!

HYVÄÄ LUKUVUOTTA MEILLE KAIKILLE!

 

 

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone