Pirkkalan koulu

 

 

Hyvää alkavaa lukuvuotta

Hyvät lukijat!

Koulumme uusi työvuosi on taas alkanut. Emme tiedä, mitä se tuo tullessaan. Lukuvuoden alkaminen on aina haaste. Opettajat, oppilaat ja varmaan myös te vanhemmat hieman jännittynein mielin ja odotuksin aloitatte kouluvuotta. Onhan koulun alku aina muutos koko perheen päivittäisessä elämässä, erityisesti ensimmäiselle luokalle tulevien perheissä.

Olen vuosien kuluessa osallistunut moniin tilaisuuksiin, joissa on kysytty, mitkä ovat Pirkkalan koulun visiot, mitkä ovat painopistealueet. Mielestäni koulumme tehtävä on tarjota oppilaille laadukasta, monipuolista ja tuloksellista perusopetusta. Ei se tämän kummallisempaa ole tämä koulunpito. Tähän pyrimme taas alkaneella lukuvuotena. Uskon, että myös onnistumme. Ainakin parhaamme yritämme. Teidän vanhempien tuki on tietenkin ensiarvoisen tärkeää. Koulu ei voi elää omaa elämäänsä ja kodit omaansa, kun kyseessä on lasten opetus- ja kasvatustehtävä. Kun ajatellaan tulevaisuuden työelämää ja työuria, niin varmaan vaaditaan entistä enemmän perustaitojen lisäksi myös tervettä itsetuntoa ja yhteistyötaitoja. Nämä kaikki ovat niitä visioita, jotka koskevat kaikkia kouluja ihan ensimmäisestä luokasta alkaen.

Tänä vuonna koulussamme aloitti poikkeuksellisen suuri ensimmäinen luokka, 26 oppilasta. Taitaa olla kaupungin suurin opetusryhmä. Nykyaikana tämän kokoinen opetusryhmä on suuri ja haastava. Onneksi kaupungin päätöksenteossa kuitenkin tämä huomioitiin. Saimme ensimmäistä kertaa palkata kouluumme päätoimisen erityisopettajan. Hän on suuri apu, paitsi ensimmäisen luokan opetuksessa, myös koko koulun työssä. Jokaisella luokalla on oppilaita, jotka tarvitsevat tukea, jota luokan opettaja ei voi suuressa ryhmässä antaa. Nyt siis myös meidän koulullamme on mahdollisuus auttaa entistä enemmän niitä oppilaita, jotka tarvitsevat henkilökohtaista ohjausta.

Hyvät lukijat!

Lukuvuoden aikana eteen voi tulla myös enemmän tai vähemmän ikäviä tilanteita. Toivon, että nämä yhteistyöllä ratkaistaan. Se on kuitenkin niin, että asioilla on taipumus järjestyä.

Toivotan teille kaikille oikein antoisaa ja hyvää kouluvuotta!

 

 

Harjavallassa 12.8.2013                           Keijo Salo, rehtori

 

 

Uusi opettaja esittäytyy

Tervehdys koteihin!

 

Aloitin tänä syksynä uutena laaja-alaisena erityisopettajana Pirkkalan koulussa. Asun Eurajoella, mutta alun perin olen kotoisin Raumalta. Erityisopettajana minulla ei ole omaa luokkaa, vaan kaikki koulun oppilaat ovat oppilaitani. Erityisopettajan luona käy pieniä oppilasryhmiä tai yksittäisiä oppilaita harjoittelemassa lukemista, kirjoittamista, matematiikkaa, englantia tai vaikkapa muuten vain juttelemassa koulunkäynnistä ja elämästä yleensä. Annan myös tarvittaessa puheopetusta (esim. ärrän harjoittelua). Välillä toimin luokissa samanaikaisopettajana yhdessä luokan oman opettajan kanssa, sekä käyn tekemässä oppimista arvioivia testejä. Suunnittelen myös luokanopettajan kanssa yksilöllisiä opetusjärjestelyjä tai muita tukitoimia, kun sellaisia tarvitaan.

Toivon tiivistä yhteistyötä teidän vanhempien kanssa ja voitte olla minuun yhteydessä asiassa kuin asiassa.

Terveisin,

Nora Varjonen

erityisopettaja, KM

                               

 

Koulun yhteystiedot

 

Osoite:                               Rantalankatu 1, 29200 Harjavalta

Puhelinnumerot:

Opettajainhuone                044 432 5295 (ei tekstiviestejä tähän numeroon)

Rehtori                               044 432 5293

Keittiö                                044 432 5296

Koulusihteeri                      044 432 5302, leena.tikka(at)harjavalta.fi

IP-hoito                              044 432 5320

 

Opettajien yhteystiedot

 

Niina Mäki                                               niina.maki(at)harjavalta.fi, 050 3043639                     

Kirsi Raitoharju                                        kirsi.raitoharju(at)harjavalta.fi, 045 6741945

Kaisa Ihamäki                                          kaisa.ihamaki(at)harjavalta.fi, 040 7074191

Eeva Heikkinen-Kemppinen                      eeva.heikkinen(at)harjavalta.fi, 6743271

Keijo Salo                                                keijo.salo(at)harjavalta.fi, 044 4325293

Sanna Kaukiainen                                     sanna.kaukiainen(at)harjavalta.fi, 044 3043633

Petteri Salmi                                             petteri.salmi(at)harjavalta.fi, 044 5954529

Nora Varjonen                                          nora.varjonen(at)harjavalta.fi, 050 3576424

Saksa:

Sinikka Nieminen                                      sinikka.nieminen(at)harjavalta.fi, 044 4325323

 

Ruuanjakaja-siistijät

Minna Levonen                                        044 4325296

Minna Kekki                                             044 4325296                      

 

Päivittäiset työajat

Koulumme opettajat tavoitatte parhaiten välituntien aikana. Ne ovat seuraavat:

8.45 – 9.00, 9.45 – 10.00, 10.25 – 11.25 ( luokan ruokailuvuorosta riippuen ), 12.00 – 12.15,

13.00 – 13.15 ja 14.00 – 14.15.

Opettajienhuoneen kännykkä on yhteiskäytössä, joten siihen ei tulisi lähettää tekstiviestejä.  Ne jäävät yleensä huomaamatta, koska puhelin on kahdeksan opettajan yhteinen ja ns. pöytämalli. Yhteydenpito hoituukin parhaiten sähköpostin tai opettajan oman puhelinyhteyden kautta joko soitolla tai tekstiviestinä.

 

Lukuvuoden työajat

Harjavallan koulujen työ- ja loma-ajat ovat tämän tiedotteen liitteenä ( vain paperiversiossa, sähköisesti kaupungin kotisivuilla ). Mikäli huoltaja hakee oppilaalle ylimääräistä vapaata, on sitä haettava erikseen. Korkeintaan kolmen päivän vapaan myöntää oma opettaja ja sitä pidemmät rehtori. Rehtorin käsittelyyn tulevat lomahakemukset tulee tehdä kirjallisesti sitä varten olevalla päätöspöytäkirjalomakkeella. Niitä saa koulun kansliasta tai kaupungin sivuilta tulosteena. Sähköisesti yli kolme päivää jatkuvia vapaita ei voida myöntää, koska hakemukset on huoltajan allekirjoitettava. Toivomus olisi, että mikäli lomaa haetaan saman perheen useammalle lapselle, niin käytettäisiin vain yhtä lomaketta. Näin helpotettaisiin kansliatyötä.

 

Ruokailu

Koulumme ateriat valmistetaan keskuskeittiöllä, josta ne toimitetaan koulumme jakelukeittiölle. Koulussa on vuororuokailu. Kunkin luokan ruokailuajan saatte omalta opettajalta.

Ruokahuollon vastaavana toimii Mervi Takala. Hänet tavoittaa numerosta 044 4325228 tai osoitteesta mervi.takala(at)harjavalta.fi. Mahdolliset erityisruokavaliot tulee ilmoittaa suoraan keskuskeittiölle, koska koulussamme annokset ainoastaan jaetaan eikä muutoksia saapuneisiin aterioihin voida tehdä. Erityisruokavalioista tulee olla terveydenhoitajan tai lääkärin lausunto. Muuten normaalista ruokalistasta poikkeavia aterioita ei toimiteta.

 

Koulumme tapoja ja sääntöjä

Suurin osa koulumme oppilaista kulkee koulumatkansa pyörällä. Turvallisuuden ja liikennekasvatuksen vuoksi vaadimme, että pyöräilijät käyttävät kypärää. Tämä vaatimus koskee tietenkin kaikkia koulussamme pyöräillen tehtäviä matkoja. ELI KYPÄ RÄT KUNTOON!

Koulumme viihtyvyyden ja siisteyden ylläpitämiseksi käytämme sisätiloissa sisäjalkineita. Ulkokengät jätetään sisääntuloaulan telineisiin, joissa jokaiselle luokalle on paikkansa.

Oppilaat tuovat kouluun sisätossujen lisäksi monenlaisia muitakin varusteita, esimerkiksi liikuntatunneille. On hyvin tärkeää, että kaikissa vaatteissa ja varusteilla olisi oppilaan nimi. Toivomme, että kotona nimikoisitte lastenne kengät, hanskat, verkkarit, pyyhkeet ym. varusteet. Näin välttyisimme ` kirpputoreilta´, joissa etsitään vaatteiden omistajia. Lisäksi on aina muistettava, että kaikki mikä on kadonnut ei ole ` varastettu´.

Syksyn ja talven aikana monia oppilaita kuljetetaan autolla kouluun. Turvallisuussyistä koulumme välituntipihalle ei saa autolla tulla.  Käytössä oleva autoille tarkoitettu reitti on Rantalankadun ja henkilökunnan parkkipaikan välinen huoltotie. Tätä aluetta oppilaat eivät saa käyttää. Oppilailla on välituntien aikana menossa monenlaista toimintaa, jalkapalloa, kirkonrottaa yms., joten pihalla liikkuva auto voi jäädä huomioimatta.

Oppilaiden varusteisiin kuuluu nykyään melko yleisesti kännykkä. Ne ovat sallittuja, mutta vain sillä ehdolla, että kännykät eivät saa näkyä eivätkä kuulua muuten kuin tarvittaessa. Pelaaminen, musiikin kuuntelu, kuvaaminen tai erilainen mesettely eivät kuulu kouluaikaan. Opettajan luvalla yhteydenpito koteihin on tietenkin sallittua. Koulu ei vastaa siitä, jos kännykkä katoaa, eli oppilaalla on aina itsellään vastuu puhelimestaan.

Koulumme piha-alue on viihtyisä, mikäli sitä pidetään siistinä. Roskat, esimerkiksi karkkipaperit, tulee tietenkin laittaa roskikseen. Tämä koskee tietenkin myös kouluajan jälkeistä oleskelua koulun pihalla. Valitettavasti usein varsinkin viikonlopun jälkeen pihalta löytyy jätettä, pizzapakkauksia, tupakka-askeja, tölkkejä yms. Kaupungin henkilökunta ei nykyään ehdi näitä siivoamaan. Siis taas kerran toivomus olisi, että te vanhemmat pitäisitte vähän silmällä viikonlopun tapahtumia, kun ohi kuljette. Ei tarvitse ryhtyä poliisiksi, mutta aikuisten iltalenkki koulun pihan poikki rauhoittaa jo kummasti niitä, joilta mopo on karkaamassa käsistä.

 

Koulun järjestyssäännöt

Koulutuslautakunnan hyväksymät järjestyssäännöt ovat tämän tiedotteen liitteenä ( vain paperiversio ).

 

Oppilashuolto

Koulumme terveydenhoitajana toimii terveydenhoitaja Sari Lehtimäki. Hän on tavattavissa koulullamme tiistaisin ja perjantaisin. Arkisin hänet tavoittaa klo 8 – 9 numerosta 044-9067541. Koululääkärinä aloittaa Veera Veromaa.

Koulumme ensimmäisen ja viidennen luokan oppilaille järjestetään koululääkärin vastaanotto kerran lukuvuodessa. Vastaanotto on koululla ja kouluaikana. Vanhempien toivotaan olevan läsnä terveystarkastuksessa. Tarkastusajat lähetetään koteihin oppilaiden mukana. Kaikilla oppilailla on lukuvuoden aikana yksi hammaslääkärin vastaanotto. Kouluhammaslääkärinä toimii Kauko Kuopio. Oppilaat kuljetetaan koululta hammashoitolaan ja takaisin.

Oppilaiden ongelmiin puututaan oppilashuoltotyöryhmän kautta. Ryhmä kokoontuu tarvittaessa. Kuntayhtymän perheneuvolapalvelut ovat käytössä terveyskeskuksen tiloissa.

 

Vanhempainyhdistys

Koulussamme toimii vanhempainyhdistys, joka tekee tärkeää työtä lasten parhaaksi. Yhdistys on tietenkin myös tärkeä osa kotien ja koulun välistä yhteistyötä. Yhdistys on järjestänyt esimerkiksi suositun Hiitenharju-tapahtuman. Lisäksi retkiä on järjestetty vuosittain sen mukaan, mitä talous on antanut myötä. Koulusta lähteville on jaettu ruusut ja yhdistyksen stipendit joillekin koulumme oppilaille. Varoja on kerätty vuosittain järjestettävillä joulumyyjäisillä, jotka tietenkin toteutuvat teidän vanhempien lahjoitusten varassa.

Vanhempainyhdistys toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan. Esimerkiksi koulun sählykerho on jouduttu lopettamaan vetäjien puutteessa. Löytyisikö tänä vuonna vetäjiä?

Sana yhdistys voi herättää ajatuksia kokouksista, hallituksista, talousarvioista yms. Yhdistyksemme ei ole virallisesti rekisteröity, joten mitään normaalia `byrokratiaa´ ei meillä ole. Kokoonnutaan ja toimitaan sen mukaan, mitä halutaan ja innostusta on. Suuri toive kuitenkin olisi! Jokaiselta luokalta tulisi löytää kahdesta kolmeen aktiivia, jotka puolestaan tiedottaisivat yhdistyksen toiminnasta eteenpäin.

Puheenjohtajana toimii Juha Kalliomäki ( juha.kalliomaki@saint-gobain.com ).

Toiminnasta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

 

Kiinteistönhoito

Koulumme vuokraa tilat kaupungin tilahallintoyksiköltä. Siivous- ruokapalvelut ostetaan Siivous- ja ruokapalveluyksiköltä. Koululla ei siis ole talousarvioon varattuja määrärahoja mahdollisten puutteiden korjaamiseen tai piha-alueiden hoitoon. Kiinteistöstä vastaa talonrakennusinsinööri Matias Eskola, 044-4325394, matias.eskola@harjavalta.fi ja piha-alueista Juhani Ramberg 044-4325358, juhani.ramberg@harjavalta.fi.

 

Merkintöjä kalenteriin

Koulumme vanhempainiltaa vietetään torstaina 12.9. Tapaamisesta tiedotetaan erikseen.

Syyslomaviikko on vko 43 ( 21.10. – 25.10.

Joulujuhlapäivä on perjantaina 20.12. ja todistukset jaetaan lauantaina 21.12.

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 7.1. ja päättyy 31.5.2014.

Talvilomaviikko on vko 8 ( 17.2. – 21.2. )

Muut työ- ja loma-ajat ovat tämän tiedotteen liitteenä ( vain paperiversio ). Sähköisessä muodossa ne löytyvät Harjavallan kaupungin sivuilta.

 

Hyvät oppilaat ja vanhemmat

Lukuvuosi on jo hyvässä alussa. Meistä kukaan ei tiedä, mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti hyviä muistoja, mutta elämä on sellaista, että ei se aina välttämättä hymyile. Vaikeudet kuitenkin voidaan aina voittaa ja lopussa se sitten hymyilee. Tehdään yhdessä töitä, jotta taas ensi keväänä voidaan hyvillä mielin muistella tätä kouluvuotta. Kun jokainen tekee parhaansa, se riittää. Enempää ei vaadita.

Meillä on edessä uudet haasteet ja niihin vastaamme!

 

Hyvää lukuvuotta toivottavat opettajat ja koulun henkilökunta!

 

 

 

 

 

                                                                                      

            

                        

 

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone