Pirkkalan koulu


WILMA


 
 

 

Loma on vietetty ja uudet haasteet edessä

Hyvät lukijat!

Uusi työvuosi on taas kerran alkanut. Joillekin teistä oppilaista koulun alku on erityisen jännittävä tapahtuma. Aloitatte ensimmäisen vuoden koulussa. Varmaan myös teidän vanhemmillenne nämä ensimmäiset koulupäivät ovat ikimuistoisia. Näin voisi ajatella ainakin sen perusteella, että perjantain lipunnostossa kuvia otettiin paljon. Onhan koulun alkaminen suuri muutos koko perheen arjessa, ei vain ekaluokkalaisten kohdalla. Kutosten perheissä ehkä suurin jännityksen aihe on se, että herääkö se poika tai tyttö näin loma-aikataulun jälkeen ajoissa.

Työmme Pirkkalassa jatkuu perinteisillä tavoitteilla. Valtakunnan päälehdessä oli kesällä asiantuntijoiden kirjoituksia, joiden mukaan jo alkuopetuksesta alkaen tulisi kouluissa opettaa kymmensormijärjestelmää ja ohjelmointia. Täytyy todeta, että näitä taitoja emme opeta. Me opetamme oppilaitamme lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan. Tämä mielestäni on alakoulun tärkein tehtävä. Taata sellaiset perustaidot ja –tiedot, joiden avulla sitten myöhemmin oppii näitä ohjelmointitaitoja.

Opetustyö on vain toinen puoli koulun tehtävästä. Ainakin yhtä tärkeää on kasvatus. Yhdessä teidän vanhempien kanssa pyrimme antamaan valmiudet selvitä elämässä. Hyvä käytös, terve itsetunto, muiden huomioon ottaminen, erilaisuuden ymmärtäminen ja vastuun ottaminen paitsi itsestä myös muista, ovat taitoja, joita tarvitaan elämässä.

Koulun oppilasmäärä kasvoi kymmenellä eli vahvuus on nyt 144 oppilasta. Varsinkin alkuopetuksen oppilasmäärät ovat varsin suuret. Kun lisäksi huomioidaan, että erilaista tukea tarvitsevien määrä on kasvamaan päin, työmme tulee olemaan varsin haastavaa. Onneksi kuitenkin apuakin on saatu. Opetusministeriö myönsi Harjavallan kaupungille avustusta opetusryhmien pienentämiseen. Tämän rahoituksen turvin minulle myönnettiin lupa palkata yksi luokanopettaja, jonka työtehtävät ovat kahdella alimmalla luokalla. Hän opettaa siis luokasta muodostettuja pienempiä ryhmiä tai toimii luokassa samanaikaisesti toisen opettajan kanssa. Uskon jo tässä vaiheessa, että tällä järjestelyllä autetaan erittäin paljon niitä oppilaita, jotka tarvitsevat tukea oppimisessa. Lisäksi saimme vakinaistettua erityisopettajan viran. Näin siis myös ylempien luokkien oppilaat saavat apua oppimiseen. Kaikkeen ei aina pystytä, mutta nyt on kuitenkin hyvät mahdollisuudet päästä hyviin tuloksiin.

Hyvät lukijat!

Lukuvuosi tuo tullessaan sekä ilon että murheen aiheita. Minä yli kolmenkymmenen vuoden ajalta kuitenkin tiedän, että koulumme voi aina luottaa teidän vanhempien tukeen. Me koulussa teemme parhaamme ja te kotona teette parhaanne. Tämä riittää hyvään lukuvuoteen!

 

Harjavallassa 12.8.2014                           Keijo Salo, rehtori

 

 

Tervehdys kotiväki!

Olen vuonna 2013 valmistunut luokanopettaja ja asustelen Raumalla. Erikoistumisopintoni olen suorittanut erityispedagogiikasta, alkukasvatuksesta, sekä teatteripedagogiikasta. Harrastuksiini kuuluu lukemisen ja ystävien kanssa oleilun lisäksi muun muassa kädentaitojen ylläpitoa askartelun ja käsitöiden muodossa. Tämän lukuvuoden työskentelen Pirkkalan koulussa alkuopetuksen parissa. Työnkuvani koostuu pienryhmäopetuksesta ja samanaikaisopetuksesta. Odotan innolla tulevaa työrupeamaa ja yhteistyötä niin koulun henkilökunnan, vanhempien, kuin lastenkin kanssa!

Kirpeää syksyä toivottaen,

Henna Vähämäki KM

 

 

Koulun yhteystiedot

Osoite                                 Rantalankatu 1, 29200 Harjavalta

Puhelinnumerot                 

Opettajainhuone                044 432 5295 (ei tekstiviestejä tähän numeroon)

Rehtori                                044 432 5293, keijo.salo(at)harjavalta.fi

Koulusihteeri                       044 432 5302, leena.tikka(at)harjavalta.fi

Jakelukeittiö                        044 432 5296

IP-hoito                               044 432 5320

 

Opettajien yhteystiedot

Riikka Salmi                                              riikka.salmi(at)harjavalta.fi, 044 020 0884                  

Niina Mäki                                                niina.maki (at)harjavalta.fi, 050 304 3639

Kirsi Raitoharju                                        kirsi.raitoharju(at)harjavalta.fi, 045 674 1945

Petteri Salmi                                            petteri.salmi(at)harjavalta.fi, 044 595 4529

Eeva Heikkinen-Kemppinen                     eeva.heikkinen(at)harjavalta.fi, 040 0865 639

Keijo Salo                                                keijo.salo(at)harjavalta.fi, 044 4325 293

Anna-Maija Välimaa                                anna-maija.valimaa(at)harjavalta.fi, 044 358 0666

Nora Varjonen                                         nora.varjonen(at)harjavalta.fi, 050 357 6424

Henna Vähämäki                                     henna.vahamaki(at)harjavalta.fi, 044 214 2284

Saksa:

Sinikka Nieminen                                     sinikka.nieminen(at)harjavalta.fi

Hanna Viitanen                                        hanna.viitanen(at)harjavalta.fi

 

Ruuanjakaja-siistijät

Minna Levonen                                        044 432 5296

Minna Kekki                                             044 432 5296

 

Päivittäiset työajat

Koulumme välituntiajat ovat seuraavat:

8.45 – 9.00, 9.45 – 10.00, 10.25 – 11.25 (luokan ruokailuvuorosta riippuen), 12.00 – 12.15, 13.00 – 13.15 ja 14.00 – 14.15.

Välituntien aikana opettajat tavoittaa parhaiten. Opettajienhuoneen kännykkä on yhteiskäytössä, joten siihen ei tulisi lähettää tekstiviestejä! Ne jäävät yleensä huomaamatta, koska puhelin on yhdeksän opettajan yhteinen ns. pöytämalli. Yhteydenpito hoituukin parhaiten opettajan oman puhelimen, Wilman tai sähköpostin kautta. Lisäksi on huomioitava, että rehtoria lukuun ottamatta opettajilla ei ole virkapuhelinta, joten soitot opettajilta huoltajille menevät opettajan omaan laskuun. Samoin tekstiviestit.

Lukuvuoden työajat

Koulumme työajat ovat tämän tiedotteen liitteenä paperiversiossa ( sähköisesti kaupungin kotisivuilla ). Mikäli huoltaja hakee oppilaalle ylimääräistä vapaata, on sitä haettava erikseen. Korkeintaan kolmen päivän vapaan myöntää oma opettaja ja sitä pidemmät rehtori. Rehtorin käsittelyyn tulevat lomahakemukset tulee tehdä kirjallisesti sitä varten olevalla päätöspöytäkirjalomakkeella. Niitä saa koulun kansliasta tai kaupungin kotisivuilta tulosteena. Sähköisesti yli kolmen päivän kestäviä vapaita ei voida myöntää, koska hakemukset on huoltajan allekirjoitettava. Mikäli vapaata haetaan saman perheen useammalle lapselle, tulisi käyttää vain yhtä hakemusta, joka sisältää kaikkien vapautusta hakevien oppilaiden nimet. Näin ei jokaisesta oppilaasta tarvitse erikseen tehdä päätöstä.

Ruokailu

Koulumme ateriat valmistetaan keskuskeittiöllä, josta ne toimitetaan koulumme jakelukeittiölle. Meillä on vuororuokailu ja ruokailuajat saatte opettajilta.

Ruokahuollon vastaavana toimii Mervi Takala. Hänet tavoittaa numerosta 044 4325228 tai osoitteesta mervi.takala ( at ) harjavalta.fi. Mahdolliset erityisruokavaliot tulee ilmoittaa suoraan keskuskeittiölle. Erityisruokavalioista tulee olla terveydenhoitajan tai lääkärin lausunto. Koulumme keittiö on jakelukeittiö, joten normaalista ruokalistasta poikkeavia aterioita ei voida jakaa, ellei niistä ole erikseen keskuskeittiölle ilmoitettu ja sieltä toimitettu.

Koulumme tapoja ja sääntöjä

Suurin osa koulumme oppilaista kulkee koulumatkansa pyörällä. Turvallisuuden ja liikennekasvatuksen vuoksi vaadimme, että pyöräillessä käytetään kypärää. Tämä vaatimus koskee tietenkin kaikkia koulussamme pyöräillen tehtäviä matkoja. ELI KYPÄRÄT KUNTOON!

Koulumme viihtyvyyden ja siisteyden ylläpitämiseksi käytämme sisätiloissa sisäkenkiä. Ulkokengät jätetään sisääntuloaulan telineisiin, joissa on jokaiselle oppilaalle oma kenkäpaikkansa.

Sisätossujen lisäksi oppilaat tuovat kouluun monia muitakin varusteita, esimerkiksi liikuntatunneille. On hyvin tärkeää, että kaikissa vaatteissa ( tossuissa, hanskoissa, verkkareissa, pyyhkeissä yms. on oma nimi tai nimikirjaimet ). Näin vältymme `kirpputoreilta`, joissa etsitään vaatteiden omistajia. Lisäksi on hyvä muistaa, että kaikki mikä on kadonnut ei ole `varastettu´.

Syksyn ja talven aikana monia oppilaita kuljetetaan autolla kouluun. Turvallisuuden takaamiseksi välituntipihalle ei saa autolla tulla. Autoille tarkoitettu reitti on Rantalankadun ja henkilökunnan parkkipaikan välinen huoltotie. Tätä aluetta oppilaat eivät saa käyttää. Oppilailla on välituntien aikana monenlaista toimintaa, jalkapalloa, kirkonrottaa yms., joten pihalla liikkuva auto voi jäädä vaille huomiota.

Oppilaan vakiovarusteisiin kuuluu nykyään lähes aina kännykkä. Kännykät ovat sallittuja, mutta vain sillä ehdolla, että ne eivät saa näkyä eivätkä kuulua muuten kuin tarvittaessa. Pelaaminen, musiikin kuuntelu, kuvaaminen tai erilainen mesettely eivät kuulu kouluaikaan. Koulu ei vastaa siitä, jos kännykkä katoaa eli oppilaalla on itsellään vastuu omasta puhelimestaan.

Koulumme piha-alue on viihtyisä vain, jos sitä pidetään siistinä. Roskat ja karkkipaperit yms. tulee siis laittaa roskiksiin. Tämä koskee erityisesti kouluajan jälkeistä oleskelua koulun alueella, mikä tosin on kiellettyä. Kaupungin kiinteistönhoitohenkilökunta ei nykyään enää ehdi siivoamaan koulujen pihoja. Toivomus olisi myös teille vanhemmille. Mikäli huomaatte koulun alueella toimintaa, joka ei ole ihan kohdallaan, niin käykää pihassa. Jo tämä rauhoittaa mahdollista häiriökäyttäytymistä kummasti eikä mopo karkaa käsistä.

Koulun järjestyssäännöt

Sivistyslautakunnan hyväksymät järjestyssäännöt ovat tämän tiedotteen liitteenä ( vain paperiversio ). Lisäksi ne ovat jokaisen luokan ilmoitustaululla.

Oppilashuolto

Elokuun alussa astui voimaan uusi oppilashuoltolaki. Tämä tuo muutoksia koulujen toimintaan. Tätä kirjoitettaessa ei vielä ole ihan yksityiskohtaisia tietoja siitä, miten nykytilanne muuttuu. Mutta koulumme kohdalla ei liene kovin suuria muutoksia käytännön tasolla tulossa.

Kouluterveydenhoitajana jatkaa Sari Lehtimäki. Hän on tavattavissa koulullamme tiistaisin ja perjantaisin, ainakin pääsääntöisesti. Sari on myös Nakkilassa, joten tarkkoja aikoja on vaikea antaa. Hänet kuitenkin tavoittaa joka arkipäivä numerosta 044 9067541. Sopivin puhelinaika olisi 8 -9, mutta uuden lain mukaan terveydenhoitajan on oltava tavoitettavissa myös muina aikoina.

Koulumme ensimmäisen ja viidennen luokan oppilaille järjestetään koululääkärin vastaanotto kerran lukuvuodessa. Vastaanotto tapahtuu koululla ja koulupäivän aikana. Vanhempien toivotaan olevan läsnä terveystarkastuksessa. Tarkastusajat lähetetään koteihin oppilaiden mukana. Kaikilla oppilailla on lukuvuoden aikana yksi hammaslääkärin vastaanotto. Oppilaat kuljetetaan koululta hammashoitolaan ja takaisin.

Uuden oppilashuoltolain mukaan kouluun perustetaan oppilashuoltotyöryhmä, joka kokoontuu tarvittaessa. Tämä ryhmä toimii kaupungin opiskelijahuollon ohjausryhmän alaisuudessa. Pirkkalan kouluun on suunniteltu työryhmää, johon kuuluvat koulun rehtori, luokanopettajat, erityisopettaja, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, koulupsykologi ja sosiaalitoimen edustaja. Työryhmää ei vielä ole tätä kirjoitettaessa lopullisesti perustettu.

Yksittäisen oppilaan oppimisen vaikeuksiin puututaan ryhmällä, johon kuuluvat rehtori, opettaja/opettajat, erityisopettaja ja mahdollisesti kuraattori, terveydenhoitaja sekä muut asiantuntijat, joiden arvio tarvitaan päätöstä tehdessä. Erityisesti konsultaatio perheneuvolaan on tärkeää.

Koulukuraattori on aina ongelmien tullessa myös Pirkkalan koulun käytettävissä, vaikka hänen toimipaikkansa on koulukeskuksessa. Eli yhteystiedot: Katja Heikkilä, 044 432 5319 tai katja.heikkilä ( at ) harjavalta.fi.

Perheneuvolan yhteystiedot löytyvät Keski-Satakunnan kuntayhtymän sivuilta tai terkkarin puhelinnumeroista.

Vanhempainyhdistys

Koulussamme toimii vanhempainyhdistys. Sen tavoitteena on lisätä kotien ja koulun välistä yhteistyötä lasten parhaaksi. Yhdistys on vuosittain järjestänyt suositun Hiittenharju-päivän, johon on osallistujia riittänyt myös oppilaiden perheistä. Yhdistys on vuosittain jakanut ruusut koulusta lähteville oppilaille sekä stipendejä alempien luokkien oppilaille. Yhdistyksen rahoilla on lisäksi järjestetty retkiä, viime vuonna Poriin, jossa kävimme mm. teatterissa. Toki tähän retkeen tarvittiin myös muita sponsoreita.

Rahoitus  on tullut joulumyyjäisten tuotolla. Eli taas tänäkin vuonna yhdistys turvautuu teihin vanhempiin. Kunhan joulu lähestyy. Muitakin ajatuksia toki otetaan vastaan.

Yhdistyksemme ei ole rekisteröity, joten mitään hallitus tai muuta byrokratiaa ei ole. Kokoonnumme tarvittaessa ja toiminta riippuu aktiivisuudesta. Suuri toive olisi, että jokaiselta luokalta löytyisi kahdesta kolmeen aktiivia, jotka sitten levittäisivät tietoa yhdistyksestä eteenpäin.

Puheenjohtajana toimii Juha Kalliomäki (juha.kalliomaki(at)saint-gobain.com).

Toiminnasta tiedotetaan myöhemmin erikseen, mutta jo nyt TERVETULOA TOIMINTAAN!

Kiinteistönhoito

Koulumme vuokraa tilat kaupungin tilahallintoyksiköltä. Siivous- ja ruokapalvelut ostetaan siivous- ja ruokapalveluyksiköltä. Koululla ei siis ole talousarviossa varattua määrärahaa mahdollisten puutteiden korjaamiseen, esimerkiksi piha-alueiden hoitoon tai ehostamiseen. Kiinteistöstä vastaa talonrakennusinsinööri Matias Eskola, 044 432 5394, matias.eskola(at)harjavalta.fi ja piha-alueista tekninen mestari Juhani Ramberg, 044 432 5358, juhani.ramberg(at)harjavalta.fi.

Merkintöjä kalenteriin

Koulumme vanhempainiltaa vietetään tiistaina 9.9. Illasta tiedotetaan erikseen.

Syyslomaviikko on vko 43 ( 20. – 26. 10. )

Joulujuhlapäivä perjantaina 19.12. ( todistukset la 20.12. )

Lauantai 6.9. on työpäivä ( päivästä tiedotetaan erikseen )

Kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 7.1.2015

Hiihtoloma 16.2. – 22.2. 2015

Kevätjuhla 29.5. ( todistukset la 30.5. )

Hyvät oppilaat ja vanhemmat!

Lukuvuosi on taas hyvässä alussa. Toivottavasti tuleva vuosi tuo mukanaan vain hyviä muistoja. Elämä on kuitenkin sellaista, että huonoja päiviäkin voi tulla. Aina ei aurinko paista. Vaikeudet voidaan kuitenkin voittaa ja sitten se aurinko taas paistaa. Lehtien mainoksissa näytti olevan usein teksti back to school. Eri tervetuloa taas kouluun oppilaat ja kotien huoltojoukot!

Hyvää lukuvuotta meille kaikille toivottavat opettajat ja koulun henkilökunta !

 

 

 

 

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone