EU ABBEYS

                  

KAIKKIEN AUTUUKSIEN LUOSTARI


EU Projektin lopputyönä Harjavallan lukion EU Abbeys -ryhmä on perustanut ”luostarin” lukion tiloihin, osoitteeseen Myllykatu 10. Luostarin avajaiset pidetään tiistaina 12.3.2013, joiden jälkeen olemme valmiita esittelemään Harjavallan ensimmäistä luterilaista luostaria sopimuksen mukaan.

Tietoa EU-projektista:

•    Harjavallan lukio osallistuu kaksivuotiseen EU:n rahoittamaan projektiin, jonka tarkoituksena on selvittää, millaisia uskonnollisia, kulttuurisia ja taloudellisia vaikutuksia pyhällä Benedictuksella on ollut Euroopan eri alueilla. Projektissa (EU Abbeys: A European Network of Aggregation and Influence) työskentelee 15 lukion toisen vuoden opiskelijaa ja kaksi opettajaa.

•    EU:n Comenius -projektien tarkoituksena on lisätä eurooppalaisten opiskelijoiden keskinäistä ymmärtämystä ja kanssakäymistä, tutustua omaan ja muiden osallistujamaiden kulttuuriin ja historiallisiin vaiheisiin. EU Abbeys – projektissa on Harjavallan lukion lisäksi Italian ITCG ´MEDAGLIA D’ORO CITTA’ DI CASSINO’ ja Ranskan LYCEE GENERAL ET TECHNOLOGIQUE EUROPE CHUMAN, CHOLET. Projektin aikana matkustetaan kaksi kertaa yhteistyökumppaneiden vieraiksi ja vastavuoroisesti harjavaltalaiset ovat majoittaneet kahtena ajanjaksona sekä italialaisia että ranskalaisia opiskelijoita kodeissaan.

KAIKKIEN AUTUUKSIEN LUOSTARI (virtuaalitodellisuudessa)


•    Kaikkien Autuuksien luostari haluaa edistää kristittyjen välistä vuoropuhelua ja on siten ekumeeninen luostari. Luostari tekee yhteistyötä mm. Turun birgittalaisluostarin ja italialaisen Monte Cassinon luostarin kanssa.

•    Luterilainen kaksoisluostari (sekä munkkeja että nunnia).

•    Perustettu katoliseksi luostariksi Pyhän Henrikin lähetystyön seurauksena 1159 Anno Domini.

•    Martti Lutherin aloittaman ja Mikael Agricolan Suomeen tuoman uskonpuhdistuksen seurauksena muuttui luterilaisen kirkon luostariksi 1530 AD.

•    Luostarissa on enimmillään ollut asukkaita 56.

•    Tällä hetkellä apotin johtamassa luostarissa asuu 14 nunnaa.

•    Maallikkoja, jotka työskentelevät luostarin toiminnan apuna, on elänyt kanssamme koko luostarin olemassaolon ajan. Tällä hetkellä maallikkoja luostarialueella asuu kahdeksan miestä ja naista hoitaen pääasiassa majoituspalveluihin liittyviä tehtäviä.

•    Harjavallan ja lähikuntien asukkaat ovat vuosisatojen aikana olleet luontevasti tekemisissä luostarin ja sen asukkaiden kanssa.•    Katoliseen kirkkoon kuuluvaa väliseinällä varustettua rippituolia luostarissa ei ole, mutta satakuntalaiset tulevat mielellään ripittäytymistilaan keskustelemaan mieltään painavista asioista. Luostarin järjestämät lukuisat hartaus- ja musiikkitilaisuudet ovat myös suosittuja.

•    Luostarissa valmistetaan perinteen mukaisia käsitöitä ja luostarin puutarhan antimista tehdään viiniä ja erilaisia yrttiteelaatuja (mm. suosittu minttutee). Luostarin lehmien maidosta valmistetaan luostarijuustoa.

•    Paikalliset yritykset – kuten Boliden Harjavalta Oy – tukevat luostaria lahjoituksin. Vastavuoroisuuden nimissä luostarin jäsenet antavat eettisiä neuvoja ja ohjeita sekä ihmissuhdetaitoihin liittyvää koulutusta yritysten henkilökunnalle.

•    Luostari järjestää käsityökoulutusta ja viinin- sekä juustonvalmistuskursseja.

•    Turisteille on myös opastuskierros lähialueen merkittäville uskontoon ja kulttuuriin liittyville paikoille, kuten
o    Harjavallan Kaikkien autuuksien kirkko
o    Pyhän Henrikin kappeli Kokemäellä
o    Lallin itkukivi Hiirijärvellä
o    Paratiisin luontopolku
o    Köyliön kirkkosaaressa sijaitseva Köyliön kartano (jossa Lalli perimätiedon mukaan asui)
o    Köyliön kirkko

o    Rauman Pyhän ristin kirkko
o    Emil Cedercreutzin museo

Toivomme, että kunnioitatte luostarin asukkaiden valitsemaa elämäntapaa.
Vierailijoita nunnat ja maallikot - ja mikäli kiireiltään ehtii, luostarin apotti - opastavat luostarielämän arkeen ainoastaan etukäteen sovittuna ajankohtana.
Kiirastorstai-iltana alamme valmistautua kristikunnan suurimpaan juhlaan emmekä ole vierailijoiden tavoitettavissa.
Yhteydenotot sähköpostitse teihin yhteyttä ottaneisiin nunniin tai maallikkojäseniin Sinikkaan tai Riitta-Liisaan.
riitta-liisa.kortetjarvi(ät)harjavalta.fi  sinikka.kajava(ät)harjavalta.fi

Opiskelijat halusivat tehdä luostarille myös oman kotisivun, se löytyy osoitteessa: http://hvallanluostari.suntuubi.com/ 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone