Rehtorin tervehdys

Lukuvuosi on taas alkanut. Uudet ja vanhat koululaiset on toivotettu tervetulleiksi aloittamaan työvuottaan. Se tuntuu etukäteen pitkältä, mutta aina keväällä ihmetellään, joko koulu on loppumassa.

Koulu on edelleen tärkeä osa perheiden arkipäivää. Ihan kaikkea ei netistäkään voi oppia, esimerkiksi toisten ihmisten kanssa toimeen tulemista. Tämän asian opettaminen on koulun tärkeimpiä asioita. Kaikki eivät voi olla parhaita ystäviä, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen.

Keskustan alakoulussa koulutehtäviään tekee lähes kolmesataa oppilasta. Koulunkäynnin ohjaajia ja opettajia on yhteensä lähemmäs kolmekymmentä. Siistijät, koulukeittiön väki ja kiinteistön hoitajat tekevät tärkeää työtä kouluyhteisön hyvinvoinnin varmistamiseksi. Kouluterveydenhoitaja on paikalla pääsääntöisesti neljänä päivänä viikossa.

Uusi opetussuunnitelma oli käytössämme viime lukuvuonna ensimmäistä kertaa. Siihen totutteleminen vie oman aikansa ja mahdollisia korjauksia tähän kehittyvään asiakirjaan tehdään tarpeen mukaan. Suomi 100 vuotta on monessa asiassa esillä nyt alkavana lukuvuotena.

Keskustan alakoulu on saanut OPH:lta rahoituksen kaksivuotiseen ”Heart@Healthy.Life” kouluhankkeeseen neljän muun EU-maan kanssa. Hanke sisältää terveelliseen elämään ohjaavia ja kannustavia yhteistoimintoja koko koulun väelle. Tänä lukuvuonna ryhmä oppilaita pääsee tutustumaan italialaiseen koulunpitoon maaliskuussa 2018. Omalla koulullamme on joukko kansainvälisiä vieraita toukokuussa 2018. Koulumme on myös ranskalaisen ”job-shadow”-opettajaryhmän vierailukohteena huhtikuussa 2018.

Korkeatasoinen koulujärjestelmä on yksi Suomen tunnusmerkeistä ulkomailla ja siitä kannattaa pitää niukkoinakin aikoina huolta. Viime talvena opetus tableteilla pääsi hyvään alkuun ja toivon mukaan mahdollisuudet tämän jatkamiseen ovat olemassa edelleen.

Kesän 2016 kuntokartoituksen suosittelema ”uuden puolen” lattiapinnoitteiden vaihto tehtiin koulun loman aikana. Vanhat matot poistettiin, entiset tasoitteen hiottiin pois, uudet laitettiin tilalle ja 1500m2 mattoa vaihdettiin. Työt tehtiin alipaineistuksen avulla pölyttömästi ja tilat siivottiin urakan jälkeen. Hepa-siivouksia jatkettiin ”vanhalla puolella”. Monia muitakin korjauksia tehtiin esim. ruokalaan uusi valaistus.

Lopuksi pyydän Teitä, koululaistemme vanhemmat, taas kerran muistuttamaan lapsianne kypärän käytöstä koulumatkalla. Samaten kertokaa, ettei kännykkää ole hyvä tuijottaa polkupyörällä ajaessa. Näillä pienillä asioilla voimme tehdä koulumatkasta turvallisemman.

Hyvää kouluvuotta Kaikille

Yhteistyöterveisin

Kari Nieminen, Keskustan alakoulun rehtori

0444325298

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone