Erasmus+

Kansainvälinen Erasmus+ kouluhanke Keskustan alakoululla lukuvuosina 2017-19

Hankkeen nimi on HEART@HEALTHY.LIFE. Lempinimeltään se on H@H.

Hankkeen blogista voi katsella hanketoimintoja kumppanikouluilla:

 

https://erasmushhlife.blogspot.fi/

 

 

Hanke sisältää useita ruokaan, liikuntaan sekä mielenterveyteen ja vahvuus-ajatteluun liittyviä oppilasaktiviteetteja. Suunnitelmaan on kirjattu uuden opetussuunnitelman henkeen laadittuja monialaisia oppimiskokonaisuuksia, joihin kaikki koulun oppilaat voivat ikätasonsa mukaisesti osallistua. Toteutettavat tapahtumat dokumentoidaan digitaalisin menetelmin ja materiaalit jaetaan kumppanusten kesken. Kaikki mukanaolevat koulut pääsevät näkemään ja kokemaan saman ikäisten koululaisten touhuja eri puolilla Eurooppaa. Dokumentointi ja yhteydenpito antaa oppilaille oivia tilaisuuksia käyttää koulussa opiskeltavia vieraita kieliä sekä kehittää heidän tieto- ja viestintäteknisiä taitojaan. Kumppanikoulumme ovat Espanjassa, Italiassa, Puolassa sekä Kreikassa.

 

Teemapäiviä syksyllä 2017: Red Sports Day (28.9.), Happy Play Day (20.11.)

Teemapäiviä keväällä 2018: huhtikuulla Vahvuusviikko

Teemapäiviä syksyllä 2018: Heart-friendly cooking-day (29.9.), Healthy Christmas Sweets

Teemapäiviä keväällä 2019: Heart-beats-day (14.2.) Project Olympics (9.5.)

Hankkeen mittaan kokoamme kustakin maasta tyypillisiä ruokareseptejä yhteiseksi Keittokirjaksi blogiin. Lisäksi painatetaan vuosikalenteri, johon osa näistä ruokaohjeista valitaan.

Toimintoihin kuuluu kunkin kumppanin omilla kouluilla toteutettavien yhteisten toimintapäivien lisäksi oppilaiden ja opettajien kansainvälisiä, viikon mittaisia oppimiskokoontumisia kumppanikouluilla. Kokoontumisissa on aina mukana osallistujia kaikista kumppanikouluista. Oman koulumme 5.-6.-luokkalaisista oppilaista osa pääsee mukaan matkoille ja vastavuoroisesti majoittamaan meille saapuvia vieraita. Oppilaita lähtee kerrallaan liikkeelle 5-10 ja mukana matkustaa kaksi opettajaa. Oppilaat majoittuvat isäntäperheissä, jotka näin saavat omakohtaista kansainvälistystä kotiin asti. Oppilaat valitaan halukkaista oman innokkuuden ja kielitaidon perusteella.

Vierailuviikot 2018: maaliskuussa Italia, toukokuussa Suomi, marraskuussa Espanja (vain opettajia)

Vierailuviikot 2019: maaliskuussa Puola, toukokuussa Kreikka

Hankkeen myötä koulumme oppilaille ja opettajille tavoitellaan hyödyllisiä, yhteisöllisyyttä vahvistavia ja opettavaisia uuden oppimisen tilanteita. Uuden opetussuunnitelman laaja-alaisista kokonaisuuksista tällaisen hankkeen kansainväliset yhteistyötoiminnot vahvistavat ainakin tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen, kulttuurisen osaaminen ja monilukutaidon lohkojen toteutumista. Tämä hanke on kokonaisuudessaan itsestä huolehtimisen ja arjen taitojen oppimista.

 

Eeva Heikkinen-Kemppinen

luokanopettaja, hankkeen pääkoordinaattori

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone