Nuorten nurkka

Kuukauden kirja: toukokuu 2018

Becky Albertalli: Minä, Simon, homo sapiens (2017)

16-vuotias Simon on homo, mutta kaapista tuleminen ei juuri houkuta. Hän ei usko kenenkään, varsinkaan vanhempiensa, suhtautuvan asiaan huonosti. Päin vastoin, hän epäilee vanhempiensa innostuvan asiasta ja tekevän siitä suuren numeron, niin kuin he tekevät kaikesta, alkaen kahvin juonnin aloittamisesta. Ainoastaan yksi ihminen tietää Simonin salaisuuden, hänen netissä tapaama Blue, joka käy samaa koulua. Bluen henkilöllisyydestä Simonilla ei ole aavistustakaan, mutta pojat ihastuvat toisiinsa sähköpostikirjeenvaihdon seurauksena. Kirjeenvaihdossaan he käsittelevät kaapista tulemisen lisäksi syvällisesti esimerkiksi sellaisia aiheita kuin Oreo-keksit ravintoryhmänä.

 

Poikien viestittelyä varjostaa kuitenkin se, että Simonin kanssa samassa näytelmäprojektissa näyttelevä Martin saa osan viesteistä käsiinsä. Hän uhkaa niiden julkaisemisella, jos Simon ei tee kaikkeaan saadakseen ystävänsä Abbyn kiinnostumaan tähän ihastuneesta Martinista. Martin ei edes suostu myöntämään kiristävänsä Simonia, vaan kuvittelee heidän olevan ystäviä.

 

Simonin ja Bluen viestit ovat uskomattoman sympaattista ja hauskaa luettavaa, ja siirappisuus on niistä kaukana. Odottamattoman jännittävää tulee siitäkin, kun Simon yrittää arvata, kuka Blue on. Kuinka usein voi arvata väärin ja kuinka vakavin seurauksin? Minä, Simon, homo sapiens on niitä kirjoja, joita ei voi olla hotkaisematta yhdeltä istumalta. Kirjasta tehty elokuva pyörii myös tällä hetkellä teattereissa, mutta nauttikaa kirjastakin, sen voi ottaa mukaan rannalle.

 

 

Palaute ja kehitysideat

Tällä lomakkeella voit lähettää nuortenkirjastotyöhön liittyviä ideoitasi, toiveitasi ja palautetta. Sana on vapaa! Kerro mitä haluaisit kirjastossa nähdä, tehdä tai kuulla. Voit myös kertoa mikä on mielestäsi onnistunut tai missä olisi vielä parantamista. Jos haluat vastauksen, kerro myös sähköpostiosoitteesi.
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

 

  

Nuortenosastolta löytyvät nyt seuraavat eri lajityyppien genrehyllyt:

  • fantasia
  • kauhu
  • jännitys
  • scifi
  • urheilu
  • tykkääminen
  • historia
  • vitsit
  • nuoret aikuiset

 

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone