Nuorten nurkka

Kuukauden kirja: heinäkuu 2017

 

Jessica Schiefauer: Ester & Isak

 

 

Ester ja Isak rakastuvat keväällä. Katsoessaan ystävänsä seurustelua Ester on varma, että hänen ja Isakin välillä on jotain erityistä. Päivät pitenevät, sää lämpenee ja vierekkäin on hyvä nukkua. Sitä kestää melkein kaksi kuukautta.

 

“Ilta on samanlainen kuin muutkin illat.

 

Eikä kuitenkaan ole.

 

Ester on kietonut kätensä Isakin kaulalle, Isak sivelee Esterin selkää. (...) Ja Isak tuntee Esterin ihon tuoksun ja tekee omituisen havainnon.

 

Ester ei tuoksu enää hyvältä.

 

Tai kyllähän hän hyvältä tuoksuu, deodorantilta ja aurinkorasvalta ja hammastahnalta, ihan kuin aina. Tuoksussa on kuitenkin jotain muutakin, hajusteiden alla. Isak upottaa nenänsä Esterin kaulakuoppaan, ajattelee että tuoksu on ollut ikään kuin piilossa, sehän on kuitenkin aina ollut olemassa. Hän vetää syvään henkeä, yrittää saada otteen siitä, mikä on hänelle niin rakasta, tuoksun joka saa veren syöksymään päähän.

 

Se on kuitenkin poissa.”

 

Isak ei enää vastaa Esterin viesteihin eikä ole koskaan kotona, kun Ester käy häntä kysymässä.

 

Juuri kun Ester hyväksyy katkerana, ettei Isak halua olla hänen kanssaan, Isak palaa. Kysymys on hänen veljestään, hauskasta, koiria rakastavasta Antonista. Antonia syytetään ikäisensä pojan potkimisesta kuoliaaksi.

 

Kaiken hirveyden keskellä Esterin syli on lämmin, eikä Isak ei jaksa välittää siitä, ettei rakasta Esteriä. Ester taas on varma, että heidät on tarkoitettu yhteen. Isakista tulee hänelle pakkomielle, eikä hän aio antaa minkään erottaa heitä, ei edes Isakin itsensä.

 

Ester & Isak ei ole vain Esterin ja Isakin tarina. Se on myös Antonin tarina, tarina siitä, mihin rakkaus voi pahimmillaan johtaa. Se on uskomattoman kauniisti kirjoitettu ja riipaiseva kertomus, joka tuo takuuvarmasti kesän lukulistalle jotain erilaista. Kirja löytyy myös e-kirjana.

 

 

Palaute ja kehitysideat

Tällä lomakkeella voit lähettää nuortenkirjastotyöhön liittyviä ideoitasi, toiveitasi ja palautetta. Sana on vapaa! Kerro mitä haluaisit kirjastossa nähdä, tehdä tai kuulla. Voit myös kertoa mikä on mielestäsi onnistunut tai missä olisi vielä parantamista. Jos haluat vastauksen, kerro myös sähköpostiosoitteesi.
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

 

  

Nuortenosastolta löytyvät nyt seuraavat eri lajityyppien genrehyllyt:

  • fantasia
  • kauhu
  • jännitys
  • scifi
  • urheilu
  • tykkääminen
  • historia
  • vitsit
  • nuoret aikuiset

 

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone