Nuorten nurkka

Kuukauden kirja (toukokuu 2016)

 

Elina Pitkäkangas: Kuura (2016), Nuoret aikuiset

 

Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?

"Olin tehnyt anteeksiantamattoman rikoksen. Olin nyt virallisesti vastuussa, mikäli Kuurankerossa ikinä tapahtuisi ihmissusien aiheuttamia surmia. Olin pelastanut ihmishengen."

Kuura aloittaa ihmissusi teemaisen trilogian, ja se kertoo lukiota käyvistä ystävyksistä Inkasta ja Aarosta. He asuvat Turun lähellä sijaitsevassa, suojatussa pikkukaupungissa, Kuurankoskessa, jossa ihmissusiin törmää ainoastaan uutisissa tai historiankirjoissa - tai niin voisi luulla. Ystävykset elävät tavallista arkea, mutta kaikki muuttuu kun Inkan pikkuveli joutuu rajuun onnettomuuteen ja tämän henki on vaarassa. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä.

Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaro ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena. Aarokin siis tempautuu mukaan tapahtumiin, ja salaisuuksia revitään auki vauhdilla.

 

 

 

 

Palaute ja kehitysideat

Tällä lomakkeella voit lähettää nuortenkirjastotyöhön liittyviä ideoitasi, toiveitasi ja palautetta. Sana on vapaa! Kerro mitä haluaisit kirjastossa nähdä, tehdä tai kuulla. Voit myös kertoa mikä on mielestäsi onnistunut tai missä olisi vielä parantamista. Jos haluat vastauksen, kerro myös sähköpostiosoitteesi.
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

 

  

Nuortenosastolta löytyvät nyt seuraavat eri lajityyppien genrehyllyt:

  • fantasia
  • kauhu
  • jännitys
  • scifi
  • urheilu
  • tykkääminen
  • nuoret aikuiset


© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone