Nuorten nurkka

Kuukauden kirja (helmikuu 2016)

 

Mika Wickström: Meidän jengin Zlatan (2016), Nuorten urheilukirjat


 

Vetävä nuortenromaani jalkapallosta ja ystävyydestä niin pelikentillä kuin sen laidoillakin.14-vuotias Karri on lupaava pelaaja, mutta hän käyttäytyy kuin Zlatan: jos tuomari sanoo hänelle jotain, pojalta menee hermot. Pellavapäisen pojan kotona on myös asiat sekaisin: työttömyyden, avioeron ja alkoholin yhdistelmä aiheuttaa sen, ettei Karri pysty enää jatkamaan pelejään Unitedissa maksamattomien laskujen takia. Kaverit kauhistuvat, kun Karri ilmoittaa, että on päättänyt lopettaa futiksen. 

Esikoulusta asti Karrin ystävänä on pyörinyt Arsa, joka ei ole aivan yhtä lahjakas futaaja, mutta joka on kasvanut vastuunkantajaksi. Arsa miettii välillä Karrinkin ongelmia; onneksi Arsan vanhemmat myös ottavat kantaakseen osan ongelmista. Pojat vanhempineen päättävät perustaa oman joukkueen, mutta onko asia niin helppoa? 

 

Karri on vertaansa vailla oleva pelaajalahjakkuus, jota kaupungin kovimpien seurojen valmentajat houkuttelevat riveihinsä, mutta seurat hämmästyvät, kun maalitykki yhtäkkiä ilmoittaa lopettavansa. Arsa on hänen paras kaverinsa, joka pelaa puolustajan paikkaa hiipuvassa joukkueessa. Uuden jengin perustaminen voisi olla ratkaisu poikien ongelmiin. Mutta auttaako se? Ja mikä kääntäisi Karrin pään takaisin pelikentille?

 

 

Palaute ja kehitysideat

Tällä lomakkeella voit lähettää nuortenkirjastotyöhön liittyviä ideoitasi, toiveitasi ja palautetta. Sana on vapaa! Kerro mitä haluaisit kirjastossa nähdä, tehdä tai kuulla. Voit myös kertoa mikä on mielestäsi onnistunut tai missä olisi vielä parantamista. Jos haluat vastauksen, kerro myös sähköpostiosoitteesi.
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Kirjaston pelit

Kirjaston lautapelit ovat nyt lainattavissa myös kotiin. Laina-aika peleissä on 4 viikkoa. Pelit löydät kirjaston lainaustiskiltä. Pelejä voi myös pelata kirjastossa, ota silloinkin kirjastokorttisi mukaan.

 

 


 

Dekkarityöpaja n. 10 - 12 v. koululaisille

Ma 22.2. klo 12.00 – 14.00 Harjavallan kirjastossa

Kirjastossa paljastuu kummallinen rikos – kuka mahtaa olla syyllinen? Sitä ja muita mysteereitä selvitetään dekkarityöpajassa. Työpaja on avoin kaikille luovasta kirjoittamisesta ja tarinoista kiinnostuneille. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Satakunnan sanataideyhdistys Skriivarin kanssa.

Ilmoittaudu työpajaan la 20.2. mennessä, puh. 044-432 5338 tai käy kirjastossa.                                                        

Vapaa pääsy!

Nuortenosastolta löytyvät nyt seuraavat eri lajityyppien genrehyllyt:

  • fantasia
  • kauhu
  • jännitys
  • scifi
  • urheilu
  • tykkääminen
  • nuoret aikuiset


Kirjaston pelihuone

Pelihuoneessa on Wii-pelikonsoli

Ota mukaan kirjastokorttisi ja tervetuloa pelaamaan!


 

© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone