E-aineistot

E-kirjat

Satakirjastoilla on käytettävissään Ellibs E-kirjakaupan sähköisten kirjojen eli e-kirjojen kirjastokokoelma. Näiden e-kirjojen käyttö on ilmaista.

Kirjojen lataamiseen tarvitaan sähköisen asioinnin käyttäjätunnukset eli kirjastokortti ja salasana. Jos sinulla ei ole tunnuksia, saat ne pyytämällä kirjastokäynnin yhteydessä. Kirjoja luetaan joko verkkoselaimessa tai laitteellesi sopivalla lukuohjelmalla, jonka voi asentaa ilmaiseksi omalle koneelle Ellibsin sivuilta. Lisäohjeita e-kirjojen käyttöön

» Tarjolla olevat e-kirjat

_______________________________

eKirjasto tarjoaa käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.

» eKirjasto

_______________________________

Tekijänoikeuksista vapaita teoksia voi ladata suoraan esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

Gutenberg-projekti

Lönnrot-projekti

Elisa Kirjan ilmaiset klassikot

_______________________________________________________

 

E-lehdet

 

Kotimaisten aikakauslehtien sähköinen lehtipalvelu Emagz on käytettävissä Satakirjastoissa. Palvelu löytyy osoitteesta www.emagz.fi. Palveluun pääsee kirjastojen asiakastietokoneilla ja tableteilla tai asiakkaiden omilla laitteilla, jotka käyttävät kirjaston langatonta verkkoa.

Lehdet ovat luettavissa 12 kuukauden ajan. Samaa lehteä voi lukea yhtäaikaisesti rajoitettu määrä käyttäjiä. Jos haluamasi lehden lukuoikeudet ovat käytössä, yritä hetken kuluttua uudestaan.

 _______________________________________________________

Satakirjastot tarjoavat Zinio-palvelun kautta englanninkielisiä elektronisia aikakauslehtiä luettavaksi. Voit lukea lehdet kirjastossa mutta myös kotona omalla laitteella.

Palveluun sisältyy lehtiä kuten The Economist, Cosmopolitan, Forbes, Elle, Men's Health. Täydellinen lista lainattavista lehdistä löytyy alempaa.

Lehtiä ei tarvitse palauttaa, vaan ne säilyvät tilillä niin kauan kunnes niitä poistaa. Näin voi rakentaa itselleen oman lehtiarkiston.

Zinio-palveluun pääsy vaatii kirjastokortin ja yhden tai kaksi käyttäjätiliä sen mukaan mitä laitetta lehtien lukemiseen käytät.

Satakirjastojen e-lehtikokoelma on nähtävissä täällä.

Ohjeita Zinio-palvelun käyttöön

 _______________________________________________________

Kirjaston asiakastietokoneilla on mahdollista käyttää e-lehtipalvelu ePressiä, joka tarjoaa yli sata Suomessa ilmestyvää sanomalehteä sähköisinä versioina.

Klikkaa oheista ePress-logoa tai tästä.

 _______________________________________________________

 

Musiikki

Naxos Music Library on klassisen musiikin virtuaalinen kirjasto. Kirjaudu täällä sisään kirjastokorttisi numerolla, niin voit kuunnella rajoituksetta Naxosin lähes miljoonan musiikkikappaleen kokoelmaa. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone