Tontit

HARJAVALLAN KAUPUNGILLA ON MONIPUOLINEN  VALIKOIMA  TONTTEJA  ASUNTO- JA TYÖPAIKKARAKENTAMISEEN
Asuntorakentaminen, omakotitontit

Harjavallan kaupungilla on pientalotontteja riittävästi tarjolla, joten jokainen voi  ostaa omakseen edullisen tontin. Tontteja on jokinäkymin pellolla ja mäntykankaalla. Samoin peltotontteja ja metsätontteja on myös kauempana joesta ja pääteistä, joista löytyy myös hyvin rauhallisia ja hiljaisia paikkoja. Tontteja on monen kokoisia, noin 800–2200 m2.

Harjavallassa on hyvä maaperä, joten lähes kaikki omakotitalot rakennetaan edullisimmalle perustukselle eli anturalle. Tällöin säästöä paalutusta vaativaan tonttiin nähden tulee 10.000–20.000 euroa.

 

PDF-tiedosto10 Suvannontie/ Vareksela: RANTATONTTEJA (605 kB)
Alueella on 5 rantaan rajoittuvaa omakotitonttia, joiden myynti alkaa elokuussa 2015 nettihuutokaupalla. Tontit ovat järvimäisen Kokemäenjoen rannalla rauhallisella paikalla, mutta kaupungin keskustan palveluihin on vain 2 km matkaa. Tontille voit rakentaa omakotitalon ja autotalli-/varaston lisäksi rantasaunan ja vene-/uimalaiturin. Käy tutustumassa, tontit on merkitty maastoon puupaluilla. Kartat (2KPL) saat oheisesta linkistä tai toimistoltamme.
PDF-tiedosto13 VINNARI Tertunkatu (680 kB)
Kaksi uutta omakotitonttia Tertunkadun varressa, kunnallistekniikka juuri saneerattu, rakentamaan pääsee heti.
PDF-tiedosto5 Petäjäkatu (252 kB)
UUDEHKO ALUE! 6 uutta metsäistä omakotitonttia. Kolme myyty. Kuusiluokkainen koulu ja päiväkoti noin 1 km. Rakentamaan pääsee heti.
PDF-tiedosto14 VINNARINRANTA (377 kB)
JOKINÄKYMÄT! Alueella on 15 omakotitonttia, joista vielä 1 on vapaana. Keskustaan on vain kilometrin kävelymatka kauniissa jokimaisemassa sillan yli. Lounaaseen loivasti jokea kohti viettävä alue, mutta silti tässäkin on kovapohjainen maa, joten anturaperustus riittää. Alueen tonteilla on yhteinen uimaranta-/venevalkama-alue Kokemäenjoen rannassa. Kultakoukun uimarantakin on ihan vieressä.

 

    11 Rantanäyhälä / Näyhälä: Alueella on yhteensä 30 pientalotonttia kauniilla mäntykankaalla, jossa maaperä on hiekkaa. Kokemäenjoen käyttömahdollisuus asukkaille on turvattu. Jokeen rajoittuvalle luonnontilaisena hoidettavalle lähivirkistysalueelle voivat kortteleiden 2 - 8 asukkaat sijoittaa yhteiseen käyttöön tarkoitettuja rakennelmia ja laitteita. Rantanäyhälänkadun ja Kokemäenjoen välisen alueen rakennukset on mahdollista sijoittaa siten, että jokaiselta tontilta voisi saada näkymän joelle. Tonteille voi rakentaa 1½ tai 2 kerroksisia asuinrakennuksia.

    7 Kaanaankulma / Tuisku: Alueella on 5 pientalotonttia vapaana. Kaanaankulman alueen vahvuus on sen keskeinen sijainti. Alue sijaitsee joen pohjoispuolella ja matkaa keskustaan on puolitoista kilometriä. Päiväkoti on ihan lähellä, Kaanaankadulla. Lähin kuusiluokkainen koulu sijaitsee puolentoista kilometrin etäisyydellä. Asuntoalueelta pääsee keskustaan ja kouluun valaistua pyörätietä pitkin. Tonteilta on jokinäkymä, sillä alue sijaitsee noin parin sadan metrin etäisyydellä Kokemäenjoesta. Tonteille voi rakentaa I–I2/3 -kerroksisia asuinrakennuksia.

    8 Säijäri / Tuisku: Alueella on viisi omakotitonttia, joista kaksi vapaana. Tällä alueella hirsirakentaminen on sallittu lukuun ottamatta pyöröhirttä. Jokimaisema. Palvelujen etäisyydet samat kuin edellä on selostettu Kaanaankulman kohdalla.

    Pirkkalanranta / Pirkkala: Alueella neljä yhteisöille virkistyskäyttöön vuokrattavaa tonttia, näistä yksi vapaana. Tontit sijaitsevat aivan Kokemäenjoen tuntumassa.

PDF-tiedosto5 PIRKKALA Katajakatu Petäjäkatu (174 kB)
Alueella 2 vapaata metsäistä omakotitonttia, rakentaminen käynnissä muutamalla tontilla. Koulu, ja päiväkoti noin kilometrin sisällä.
PDF-tiedosto4 PIRKKALA_Haapakatu (703 kB)
Yksi vapaa omakotitontti.
PDF-tiedosto6 RÄIKÄNMÄKI_Kinnarinkatu-Kehtokatu (181 kB)
Neljä vapaata edullista omakotitonttia.
PDF-tiedosto2 HERMU_Ala-ja Ylärinteenkatu (152 kB)
Kaksi vapaata omakotitonttia.
PDF-tiedosto1 PIRILÄ_Pohjoinen yhdyskatu (306 kB)
Vapaa omakotitontti Koirakorventien ja Pohjoisen yhdyskadun risteyksessä.
PDF-tiedostoTUISKU_Matinkatu (110 kB)
Vapaa omakotitontti, päiväkoti vieressä.
PDF-tiedosto9 PIRKKALA Takaniitynkatu (444 kB)
Omakotitontti, koulu n.750m, päiväkoti n.1km.
PDF-tiedosto3 HERMU Hermunmäentie (289 kB)
Kaksi vapaata omakotitonttia.
PDF-tiedosto12 Uotila / Merstola. (266 kB)
Alue on pääosin rakennettua, talot ovat yksikerroksisia, tällä alueella kaukolämpö. 11 vapaata omakotitonttia.
PDF-tiedostoHARJAVALLAN TAKSOJA OMAKOTIRAKENTAJALLE (168 kB)

Muut markkinoitavat asuntoalueet: Edellä kerrottujen lisäksi Harjavallan kaupungilla on useita muita kunnallistekniikan piirissä olevia, myytäviä pientalotontteja. "Hintahaitari" on leveä. Halvimmillaan tontin saa ostaa runsaalla 1 000 eurolla ja kallein tontti maksaa noin 15 000 euroa. Markkinoitavat tontit sijaitsevat molemmin puolin Kokemäenjokea ja eri kohteiden etäisyys keskustaan vaihtelee 1,5 kilometristä noin 6 kilometriin. Kerrosluvuiltaan tontit vaihtelevat kerroslukumerkinnöillä 1, ½1, 1½ ja 2. Rakennusoikeudet vaihtelevat noin 220 m2:stä yli 500 m2:iin.

Lisätietoja: Kartoittaja Juha Siirto p.044 432 5379

Asuntorakentaminen, rivitalotontit

PDF-tiedosto11 Näyhälä vapaat rivitalotontit (143 kB)
Kokemäenjoen käyttömahdollisuus asukkaille on turvattu. Jokeen rajoittuvalle luonnontilaisena hoidettavalle lähivirkistysalueelle voivat kortteleiden 6 - 8 asukkaat sijoittaa yhteiseen käyttöön tarkoitettuja rakennelmia ja laitteita.Kerrosluku tonteilla on 2. Rakentaminen käynnissä viereisillä omakotitonteilla.Alueella seitsemän rivitalotonttia vapaana.

Asuntorakentaminen, rivitalotontti

Mahtava sijainti: Jokisillan pohjoispäässä, Siltatien ja Pohjoisrannantien risteyksessä on rivitalotontti. Hyvä rakennuspaikka, vain 1 km keskustaan.  Asuntoihin saa hienon näkymän Kokemäenjoelle. 

 

 

Työpaikkarakentaminen

Yritystoimintaa varten Harjavallan kaupungilla on tarjolla teollisuus-, liike ja varastorakentamista palvelevia tontteja seuraavasti:

 Sievarin teollisuusalue, vuokraus omaksiosto-oikeudella. Tontin koko voidaan neuvotella yhteistyössä rakentajan toivomuksia kuunnellen. Pienimmät tontit ovat olleet noin 2100 m2.

Teollisuustonttien osalta neuvottelut käydään tapauskohtaisesti toiminnan laatu, laajuus, laajennustarpeet, tulevat työpaikat yms. seikat huomioon ottaen.

OTA YHTEYTTÄ - RÄÄTÄLÖIDÄÄN TONTTI TARPEITTESI MUKAAN

Lisätietoja: Kaupungingeodeetti Jari Prehti, sähköposti: jari.prehti@harjavalta.fi
p. 044 432 5377

Harjavallasta löytyy myös muita vielä hinnoittelemattomia rivitalotontteja, sekä Kokemäenjoen etelä- että pohjoispuolelta.

Kultarinteen alue
 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone