Tontit

 

 

HARJAVALLAN KAUPUNGILLA ON MONIPUOLINEN  VALIKOIMA
TONTTEJA  ASUNTO- JA TYÖPAIKKARAKENTAMISEEN
 

Asuntorakentaminen, omakotitontit

Harjavallan kaupungilla on pientalotontteja riittävästi tarjolla, joten jokainen voi  ostaa omakseen edullisen tontin. Tontteja on jokinäkymin pellolla ja mäntykankaalla. Samoin peltotontteja ja metsätontteja on myös kauempana joesta ja pääteistä, joista löytyy myös hyvin rauhallisia ja hiljaisia paikkoja. Tontteja on monen kokoisia, noin 800–2200 m2.

Harjavallassa on hyvä maaperä, joten lähes kaikki omakotitalot rakennetaan edullisimmalle perustukselle eli anturalle. Tällöin säästöä paalutusta vaativaan tonttiin nähden tulee 10.000–20.000 euroa.

9 TUISKU Meijerinkatu
6 uutta omakotitonttia, kunnallistekniikka rakennetaan, kun tontteja on varattu. Alueelta on pyörätietä pitkin keskustaan matkaa reilu kilometri. Suojainen ja kaunis ympäristö, vieressä on suojeltu, komea entinen meijerirakennus.

13 VINNARI Tertunkatu
Kaksi uutta omakotitonttia Tertunkadun varressa, kunnallistekniikka  juuri saneerattu, rakentamaan pääsee heti.

5 Petäjäkatu
UUDEHKO ALUE! 6 uutta metsäistä omakotitonttia. Neljä myyty. Kuusiluokkainen koulu ja päiväkoti noin 1 km. Rakentamaan pääsee heti.

 

11 Rantanäyhälä / Näyhälä: Kauniilla Näyhälän mäntykankaalla on useita vapaita pientalotontteja. Alueen maaperä on hiekkaa. Kokemäenjoen käyttömahdollisuus asukkaille on turvattu. Jokeen rajoittuvalle luonnontilaisena hoidettavalle lähivirkistysalueelle voivat kortteleiden 2 - 8 asukkaat sijoittaa yhteiseen käyttöön tarkoitettuja rakennelmia ja laitteita. Rantanäyhälänkadun ja Kokemäenjoen välisen alueen rakennukset on mahdollista sijoittaa siten, että jokaiselta tontilta voisi saada näkymän joelle. Tonteille voi rakentaa 1½ tai 2 kerroksisia asuinrakennuksia.

    7 Kaanaankulma / Tuisku:   Alueella on 5 pientalotonttia vapaana. Kaanaankulman alueen vahvuus on sen keskeinen sijainti. Alue sijaitsee joen pohjoispuolella ja matkaa keskustaan on puolitoista kilometriä. Päiväkoti on ihan lähellä, Kaanaankadulla. Lähin kuusiluokkainen koulu sijaitsee puolentoista kilometrin etäisyydellä. Asuntoalueelta pääsee keskustaan ja kouluun valaistua pyörätietä pitkin. Tonteilta on jokinäkymä, sillä alue sijaitsee noin parin sadan metrin etäisyydellä Kokemäenjoesta. Tonteille voi rakentaa I–I2/3 -kerroksisia asuinrakennuksia.

    8 Säijäri / Tuisku:    Alueella on viisi omakotitonttia, joista kaksi vapaana. Tällä alueella hirsirakentaminen on sallittu lukuun ottamatta pyöröhirttä. Jokimaisema. Palvelujen etäisyydet samat kuin edellä on selostettu Kaanaankulman kohdalla.

     

5 PIRKKALA Katajakatu Petäjäkatu
Alueella 2 vapaata metsäistä omakotitonttia, rakentaminen käynnissä muutamalla tontilla. Koulu, ja päiväkoti noin kilometrin sisällä.

4 PIRKKALA Haapakatu
Yksi vapaa omakotitontti.

6 RÄIKÄNMÄKI Kinnarinkatu - Kehtokatu
Neljä vapaata edullista omakotitonttia.

2 HERMU Ala - ja Ylärinteenkatu
Yksi vapaa omakotitontti.

1 PIRILÄ Pohjoinen yhdyskatu
Vapaa omakotitontti Koirakorventien ja Pohjoisen yhdyskadun risteyksessä.

TUISKU Matinkatu
Vapaa omakotitontti, päiväkoti vieressä.

9 TUISKU Meijerinkatu
6 uutta omakotitonttia, kunnallistekniikka rakennetaan kun tontteja on varattu.

3 HERMU Hermunmäentie
Kaksi vapaata omakotitonttia.

12 Uotila / Merstola
Alue on pääosin rakennettua, talot ovat yksikerroksisia, tällä alueella on kaukolämpö. 11 vapaata omakotitonttia.

HARJAVALLAN TAKSOJA OMAKOTIRAKENTAJALLE

Muut markkinoitavat asuntoalueet: Edellä kerrottujen lisäksi Harjavallan kaupungilla on useita muita kunnallistekniikan piirissä olevia, myytäviä pientalotontteja. "Hintahaitari" on leveä. Halvimmillaan tontin saa ostaa runsaalla 1 000 eurolla ja kallein tontti maksaa noin 15 000 euroa. Markkinoitavat tontit sijaitsevat molemmin puolin Kokemäenjokea ja eri kohteiden etäisyys keskustaan vaihtelee 1,5 kilometristä noin 6 kilometriin. Kerrosluvuiltaan tontit vaihtelevat kerroslukumerkinnöillä 1, ½1, 1½ ja 2. Rakennusoikeudet vaihtelevat noin 220 m2:stä yli 500 m2:iin.

Lisätietoja: Kartoittaja Juha Siirto p.044 432 5379

Asuntorakentaminen, rivitalotontit

11 Näyhälä vapaat rivitalotontit
Kokemäenjoen käyttömahdollisuus asukkaille on turvattu. Jokeen rajoittuvalle luonnontilaisena hoidettavalle lähivirkistysalueelle voivat kortteleiden 6 - 8 asukkaat sijoittaa yhteiseen käyttöön tarkoitettuja rakennelmia ja laitteita.Kerrosluku tonteilla on 2. Rakentaminen käynnissä viereisillä omakotitonteilla. Alueella neljä rivitalotonttia vapaana.Hienolla paikalla Kultakoukun uimarannan vieressä: Jokisillan pohjoispäässä, Siltatien ja Pohjoisrannantien risteyksessä on rivitalotontti. Hyvä rakennuspaikka, vain 1 km keskustaan.  Asuntoihin saa hienon näkymän Kokemäenjoelle.  

              Harjavallasta löytyy myös muita vielä hinnoittelemattomia kerros- ja rivitalotontteja, sekä
              Kokemäenjoen etelä- että pohjoispuolelta.

Työpaikkarakentaminen

Yritystoimintaa varten Harjavallan kaupungilla on tarjolla teollisuus-, liike ja varastorakentamista palvelevia tontteja seuraavasti:

Sievarin teollisuusalue, vuokraus omaksiosto-oikeudella. Tontin koko ja sijainti neuvotellaan yhteistyössä rakentajan kanssa mm. toiminnan laatu ja laajuus huomioon ottaen. Pienimmät tontit ovat olleet noin 2000 m2.

 YRITYSTONTTIEN RAKENTAMISEN TAKSAT

OTA YHTEYTTÄ - RÄÄTÄLÖIDÄÄN YRITYS-TONTTI TARPEITTESI MUKAAN

Lisätietoja: Kaupungingeodeetti Jari Prehti, sähköposti: jari.prehti@harjavalta.fi
p. 044 432 5377

 


Tontti virkistyskäyttöön
 

Pirkkalanranta / Pirkkala: Alueella on vielä yksi yhteisöille virkistyskäyttöön vuokrattava tontti vapaana. Tontti sijaitsee aivan Kokemäenjoen tuntumassa.

Auringonkehrä, Vinnari

 

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone