29.6.2017

Kuva © Keiko Shiga

KESÄILLAN PIANOKONSERTTI

Keskiviikkona 2.8.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa

KEIKO SHIGA, PIANO

  

Keskiviikkona 2.8.2017 klo 18.00 Emil Cedercreutzin museossa (Museotie 1, Harjavalta) järjestetään pianokonsertti, jossa esiintyy japanilainen pianisti ja säveltäjä Keiko Shiga. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin vapaaliput jaetaan yleisölle Emil Cedercreutzin museosta 1.7.2017 alkaen. Lippuja on jaossa rajoitettu määrä.

Päivitys 2.8.2017: Keiko Shigan konsertin liput on jaettu loppuun ja valitettavasti lisää lippuja ei ole saatavilla.

Japanilainen pianotaiteilija Keiko Shiga (s. 1974) on kansainvälisesti tunnettu pianisti ja elokuvasäveltäjä. Shiga aloitti klassisen pianon soittamisen kolmevuotiaana ja sävelsi ensi kerran kuusivuotiaana. Shiga on opiskellut pianon soittoa kotimaassaan Japanissa ja Yhdysvalloissa Berklee College of Music -yliopistossa. Viime vuodet hän on työskennellyt ja esiintynyt sekä kotimaassaan että ulkomailla. Hän on säveltänyt musiikkia näyttämöille, elokuviin, televisioon ja radiomainoksiin, orkestereille ja eri instrumenteille. Hänen uransa kohokohtia ovat olleet muun muassa albumit Mizu no Uta (Song of Water, 2009), Sanctuary (2013) ja Piano Works Vol.01 (2015), jotka koostuvat hänen omista sävellyksistään. Viime vuosina pianotaiteilija on suuntautunut urallaan erityisesti elokuvamusiikin säveltämiseen.

Emil Cedercreutzin museossa 2.8. järjestettävä konsertti on Keiko Shigan toinen esiintyminen Suomessa. Ensi kertaa hän esiintyi Emil Cedercreutzin museossa maaliskuussa 2016 osana suurempaa japanilais-suomalaista taiteilijaryhmää. Tämän kesän soolokonsertissa hänen ohjelmistonsa sisältää muun muassa japanilaisia perinteisiä kappaleita improvisoituina sovituksina sekä hänen omia sävellyksiään viime vuosilta. Emil Cedercreutzin museon flyygeli ja näyttelysali luovat tunnelmalliset puitteet pianotaiteilijan esiintymiselle elokuisessa kesäillassa. Pianistin ajatuksia musiikistaan yleisölle konsertin lomassa suomeksi tulkitsee hänen ystävänsä, kuvataiteilija ja taidemaalari Tatsuo Hoshika.

Konsertissa on väliaika. Yleisöllä on tapahtuman yhteydessä lisäksi mahdollisuus tutustua museossa avoinna olevaan Suomen Luonnonvalokuvaajien 40-vuotisjuhlanäyttelyyn Kaunis kotimaani.

Tervetuloa!

 

Lisätiedot:

 

EMIL CEDERCREUTZIN MUSEO, Museotie 1, 29200 Harjavalta, puh. 044-432 5345.

Emil Cedercreutzin museon verkkosivut

Pianotaiteilija Keiko Shiga, keikoshiga713@gmail.com, http://keikoshiga.tumblr.com/.

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, satu.tenhonen@harjavalta.fi, p. 044 432 5350.

 
© 2007 - Palvelun tekninen toteutus Aldone